Stichting Pergamijn zoekt een

Hulp Cliëntbegeleider, 8-25 uur, Valkenburg (Vroenhof )

Dienstverband

8 - 25 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Valkenburg

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Hulp Cliëntbegeleider, 8-25 uur, Valkenburg

Hulp cliëntbegeleider Vroenhof

8-25 uur

Functieomschrijving

Waar kom je terecht?
Vroenhof is een woonvoorziening waar 24 cliënten wonen, oa. behorend tot de EMB doelgroep, structuur groepen, senioren en autisme. Bijkomende handicaps zijn o.a. epilepsie, Rett en dementie. De voorziening is gelegen in Houthem. Binnen de voorziening zijn er 5 woningen die elk plaats bieden aan 4 of 5 cliënten. Vroenhof biedt begeleiding, ondersteuning, een stimulerende dagbesteding en verpleging. De begeleiding is o.a. gericht op het bewerkstelligen van basale emotionele veiligheid die gebaseerd is op vertrouwen in de voorspelbare begeleider, een individuele benadering met nabijheid. Vanuit een fenomenologische benadering worden de cliënten o.a. ondersteund met behulp van de verschillende elementen uit validation (methode Urlings), warme zorg en "ervaar het maar". De locatie heeft interne dagbesteding in een apart gebouw. Alle cliënten zijn in meer of mindere mate afhankelijk van hulpmiddelen als tilliften, rolstoelen etc. Tevens zijn vrijwel alle cliënten binnen de woonvoorziening geheel afhankelijk van begeleiders als het gaat om medische zorg, ADL, dag invulling en waarborgen van hygiëne.

Functievereisten

Jij…

…. werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger en je collega's staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

…. kunt prioriteiten stellen als geen ander in dit dynamische werk, je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig.

…. beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Je bent een hulp cliëntbegeleider met een positieve instelling en gaat geen uitdaging uit de weg, je durft op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn.

….vind het leuk om huishoudelijke taken te combineren met activiteiten met de cliënt, in te spelen op hun zorgvraag en een goede dag invulling te bieden.

Jouw achtergrond…
 • Je hebt een diploma in de zorg op tenminste MBO-niveau 2
 • Je hebt affiniteit met de gehandicaptenzorg en reeds ervaring in gehandicaptenzorg, ouderenzorg of verslavingszorg
 • Je bent flexibel inzetbaar ook in de weekenden en avonduren.
Daar tegenover staat…

Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat. Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 25 afhankelijk van je opleiding; (min. €1.788,- max. € 2.574,- o.b.v. 36 uur);
 • 144 verlofuren per jaar en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren (bij fulltime dienstverband).
 • Een eindejaars uitkering van 8.33%, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid.
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze;
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer;
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
Meer weten?

Voor nadere informatie over de functie-inhoud hulp cliëntbegeleider kun je contact opnemen met Karel Weerts, tel. 06-485205454

Jij gaat ervoor!

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv via de website: www.werkenbijpergamijn.nl

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Marie-Christine of Anja. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teamleider Karel Weerts.