Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

IEP Venray/Venlo

Dienstverband

In overleg

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Venray

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Dementie is een ingrijpende ziekte. Iemand met dementie vertoont ernstige geheugenproblemen en verwardheid. Bij sommige patiënten ontstaan ook gedragsproblemen, zoals ernstige onrust of agressiviteit. Dit heeft grote gevolgen voor de patiënt zelf en voor zijn omgeving. Er kan zelfs een onhoudbare situatie ontstaan, omdat familie, mantelzorgers en verpleeghuispersoneel niet meer weten hoe ze met de patiënt moeten omgaan. Speciaal voor mensen met dementie en onbegrepen gedrag is er het Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie (IEP).

Waarom we gewoon anders zijn

We gaan het anders doen in de psychiatrische ouderenzorg en daar hebben we jou voor nodig. Het Nederlandse zorgstelsel wordt in vergelijking met andere landen goed beoordeeld. Dat geldt ook voor de GGZ. Toch zijn verbetering en vernieuwing noodzakelijk. Samen met onze ketenpartners werken we dagelijks aan het verbeteren en vernieuwen van o.a. de ouderenzorg. Wij doen het anders, doe jij met ons mee?

Waarom jouw team gewoon anders is

Het IEP is onderdeel van een unieke regionale samenwerking. Hierin werken Proteion, Land van Horne, De Zorggroep en Vincent van Gogh samen aan de beste zorg voor ouderen met dementie en onbegrepen gedrag.

In het IEP Venray werken de ggz-specialisten van Vincent van Gogh samen met de zorgspecialisten van Proteion. Patiënten worden tijdelijk opgenomen in het IEP en volgen een speciaal programma waarbij de ernstige gedragsproblemen geanalyseerd en aangepakt worden. We spreken hier van hoog complexe zorg.

Het is de bedoeling dat iemand na afloop van de behandeling terugkeert naar huis, een kleinschalige woonvoorziening of het verpleeghuis.

Kijk hier voor meer informatie over de IEP Venray.

In het IEP Venlo werken we samen met de zorgspecialisten van De Zorggroep. Ook dit centrum is bedoeld voor een tijdelijke opname van ouderen met dementie en onbegrepen gedrag waarbij de gedragsproblemen worden geanalyseerd en aangepakt. De ernst van de gedragsproblemen is echter minder, daarom spreken we hier van minder complexe zorg.

Waarom jouw functie gewoon anders is

Wij bieden verschillende mogelijkheden voor behandeling binnen de ouderenpsychiatrie. Samen met de behandelaar kijken we wat het best bij de cliënt past. Behandelvormen kunnen ook gecombineerd worden, bijvoorbeeld een behandeling met medicatie én sociaal psychiatrische begeleiding. We bieden zowel klinische als ambulante behandeling. Een behandeling bij Vincent van Gogh is altijd gericht op herstel. Soms is dat niet of slechts gedeeltelijk haalbaar. In dat geval werken we aan het beter (leren) omgaan met uw klachten en een zo zelfstandig mogelijk leven.

Hoe we jou zien:

 • Jij hebt een afgeronde Verzorgende IG, een opleiding verpleegkunde niveau 4 of 5 of je bent agogisch-begeleider niveau 3, 4 of 5 .
 • Jij hebt een hart dat klopt voor de ouderenzorg.
 • Jij bent in staat om in een multidisciplinair team samen te werken.
 • Je hebt Lef, Doorzettingsvermogen en Humor.
 • Je bent bereid om te leren en anderen te motiveren tot nieuwe uitdagingen.
 • Je denkt groots, handelt klein en beweegt flexibel als het gaat om innovatie en verandering

Hoe jij ons ziet:

 • We zijn een organisatie die samen met jou maar ook met ketenpartners wil bouwen aan een nieuwe toekomst.
 • We geven je een passend salaris conform CAO-GGZ.
 • Een organisatie die denkt in mogelijkheden, we willen je graag aan ons binden!
 • Een organisatie waarin je kan groeien, leren, uitdaging krijgt maar ook zeker een fijne werkplek ervaart.
 • Een organisatie die vertrouwen heeft in de professionals en dit ondersteunt in de vorm van zelfsturende teams.

Hoe we verbinden

Heb je interesse in deze functie? Stuur je CV (o.v.v. 2020VOI2504) naar werken@vvgi.nl en hopelijk ontmoeten we elkaar snel.