MeanderGroep zoekt een

Informatieadviseur

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

HBO, WO, HBO+

Standplaats

Landgraaf Landgraaf Landgraaf

Werkvelden

Ouderenzorg

MeanderGroep Zuid-Limburg is de meest complete zorgaanbieder in Parkstad en Westelijke Mijnstreek. Met bijna 5.500 werknemers verlenen we dagelijks de zorg die nodig is. Met zo’n groot aantal medewerkers zijn we een van de grootste werkgevers in de regio. Jaarlijks helpen onze mensen meer dan 20.000 inwoners van Parkstad en de Westelijke Mijnstreek. MeanderGroep Zuid-Limburg is weliswaar een grote zorgaanbieder, maar heeft zijn dienstverlening kleinschalig georganiseerd, onder andere via buurtgerichte teams voor thuiszorg en kleinschalig wonen voor mensen met dementie.

De afdeling I&A is volop in ontwikkeling. Samen met jouw collega’s werk je elke dag aan het groeien naar een regie-organisatie op het gebied van informatiemanagement- en technologie. Als Informatieadviseur is het jouw doel om de behoeftes van de klant-/gebruikersorganisatie gedegen en vakkundig in kaart te brengen. Hierin moet je schakelen van operationele uitvraag tot strategische vraagstukken en beleidsvorming. Op basis van de cluster- en Meander-strategie adviseer je de klant inzake het te voeren informatiemanagementbeleid en neemt hierin het voortouw.  Je vertegenwoordigt onze organisatie op het gebied van informatiemanagement en zorgt samen met collega- adviseurs, service delivery manager, security en het innovatieteam voor een optimale samenwerking en afstemming met gestructureerde processen, procedures en systemen. Je werkt nauw samen met functioneel beheer, de servicedesk en projecten voor een optimale afstemming tussen vraag en aanbod zodat er sprake is van een haalbare en uitvoerbare planning.

Dit vind je leuk om te doen:

 • Je vindt het leuk om zowel klantenbelangen als de belangen vanuit de bedrijfsvoering te bewaken, te vertegenwoordigen en te toetsen op informatiseringsgebied.
 • Het gevraagd en ongevraagd adviseren van de organisatie over hoe om te gaan met informatie met als uitgangspunt het optimaliseren van de bedrijfsdoelstelling. 
 • Je vindt het een uitdaging om implementatietrajecten van nieuwe bedrijfsprocessen en informatiesystemen mede te begeleiden.
 • Je wordt blij van het participeren in en/of het leiden van informatieprojecten.
 • Het verkrijgen van het benodigde draagvlak binnen een organisatie is voor jou geen probleem.
 • Het uitvoeren van een proces- en businessanalyse.
 • Het schrijven en presenteren van adviesnota’s.
 • Het voeren van effectieve adviesgesprekken en vraagverheldering.

Hier herken jij jezelf in:

 • Je hebt kennis op HBO-niveau met een afgeronde opleiding op het gebied van Bedrijfskunde en/of Zorg aangevuld met kennis op het gebied van informatiemanagementsystemen, systeemontwikkeling, applicatiedomein/geautomatiseerde informatieverwerking.  
 • Kennis van, en een visie op, inhoud en processen rondom informatiemanagement.
 • Je steunt op meerdere jaren ervaring in vergelijkbare functies of hebt een sterke drive om jezelf hierin te ontwikkelen. 
 • Je beschikt over een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel en analyserend vermogen, hebt gevoel voor verhoudingen en je weet door goede communicatieve vaardigheden relaties op te bouwen en onderhouden. 
 • Representatieve, communicatieve, proactieve en ondernemende persoonlijkheid.
 • Je bent nieuwsgierig en leergierig.
 • Je bent precies, werkt nauwkeurig en hebt oog voor het menselijke aspect


Bij indiensttreding dien je een geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) te kunnen overleggen of bereid te zijn deze aan te vragen. De kosten van de VOG worden vergoed door MeanderGroep. 

Dit zoek jij verder in een baan:

MeanderGroep staat bekend om haar ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. We zijn niet voor niets drie jaar op rij Aantrekkelijkste Werkgever van (Zuid-)Limburg.

Salarisinschaling is conform CAO VVT, FWG 55 ( Maximaal € 4161.92 bruto per maand bij een fulltime dienstverband)

Het betreft een dienstverband voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.