Maastro zoekt een

Informatiemanager

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

HBO, WO, HBO+

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen, Overige

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het identificeren en vertalen van informatiebehoeften van verschillende werk- en bedrijfsprocessen naar werkbare oplossingen. Denk aan projecten als VIPP, EPD en digitalisering patiënt-vragenlijsten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van informatiemanagement als werkgebied binnen Maastro en neem je deel aan het architectuurboard en CAB.

Je bewaakt het informatielandschap en past nieuwe ideeën in de structuur in; je initieert nieuwe kansen op basis van bijvoorbeeld relevante ontwikkelingen of wijzigingen in wet- en regelgeving. In je werk bewaak je altijd de afstemming tussen kliniek, bedrijfsvoering en research enerzijds en IT anderzijds.

Je beoordeelt (informatie)opdrachten van afdelingen en Raad van Bestuur. Samen met ons afdelingshoofd Informatisering & Services zorg je voor de strategische informatieplanning van Maastro en je faciliteert het informatie-managementteam in besluitvorming op het gebied van informatisering. Als proactieve informatiemanager neem je het voortouw in het verbeteren van project- en portfoliomanagement met betrekking tot IT-projecten.

We zoeken een informatiemanager met een relevante afgeronde bedrijfskundige HBO(+) opleiding en ervaring met informatiemanagement en privacywetgeving, bij voorkeur in de gezondheidszorg. Je hebt certificering in en ervaring met projectmanagement / AGILE. Je hebt aantoonbare kwaliteiten als bruggenbouwer tussen business en IT. Naast inhoudelijke kennis beschik je over de nodige technische kennis om volwaardig gesprekspartner te zijn voor IT. Je communiceert moeiteloos met diverse geledingen binnen de organisatie. Je bent in staat om bij het invullen van de klantwens het belang van een robuuste beheersbare IT-omgeving te behartigen. Kernwoorden bij de uitoefening van deze functie zijn advies, analytisch vermogen, het creëren van draagvlak, tactisch – en tactvol handelen, plannen en organiseren.

Standplaats: Maastricht.

Wat bieden we jou?

  • Een uitdagende baan bij een dynamische organisatie die het patiëntbelang en innovatie hoog in het vaandel heeft staan.
  • Een dienstverband van gemiddeld 36 uur per week op basis van de CAO Ziekenhuizen voor in eerste instantie bepaalde tijd (één jaar) met intentie tot een vast dienstverband.
  • Een marktconform salaris op basis van FWG schaal 65 (min. € 3.774,-, max. € 5.620,-) en overige uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke kortingsregelingen voor onder andere diverse (zorg)verzekeringen, fietsaanschaf en sportabonnementen.
  • Maastro investeert in ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. 

Meer informatie over deze vacature?

Neem dan contact op met Enno Soeren (Manager Bedrijfsvoering), bereikbaar via het centrale telefoonnummer 088-4455600.

Sollicitatieprocedure: De sollicitatieprocedure bestaat uit een aantal gespreksrondes en mogelijk aanvullend een assessment. De eerste sollicitatieronde vindt plaats op 18 februari tussen 10:00 uur en 14:30 uur. De tweede sollicitatieronde vindt plaats op 24 februari tussen 09:30 en 14:00 uur.

Als deze functie je aanspreekt, kun je jouw motivatiebrief en curriculum vitae voor 29 januari 2021 uploaden in het sollicitatieformulier op onze website www.maastro.nl.

Over Maastro: Maastro is een nationaal en internationaal gerenommeerd instituut dat de bestraling (radiotherapie) van oncologische patiënten voor de provincie Limburg verzorgt, vanuit de hoofdlocatie in Maastricht en vanuit haar dependance op de locatie van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. We leggen de verbinding tussen patiëntenzorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en doen dat met circa 300 medewerkers.

Sinds januari 2019 behandelen we in ons nieuwe protonencentrum patiënten met protonentherapie; een innovatieve techniek waarmee de kans op bijwerkingen voor de patiënt aanzienlijk vermindert.

De Maastricht Brightlands Health Campus met universitair medisch centrum en universiteit vormt een perfecte setting voor excellente patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, met een uitstekende bereikbaarheid. Meer informatie over Maastro is te vinden op onze website www.maastro.nl