Zuyderland zoekt een

Infrastructuur architect (36 upw, locatie Sittard-Geleen)

Dienstverband

36

Opleidingsniveau

HBO, WO, HBO+

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Als Infrastructuur architect ontwerp je samen met je team een complexe en bedrijf kritische infrastructuur waarin veiligheid en beschikbaarheid van levensbelang zijn. Ben jij op zoek naar uitdaging bij een grote zorgorganisatie zoals Zuyderland? Dan is dit de baan voor jou!

Jouw nieuwe baan

Als Infrastructuur Architect werk je mee aan onze transitie naar de (Azure) Cloud maar zorg je er ook voor dat ons traditionele architectuur ontwikkeld wordt. Daarin werk je met de verschillende technologieën die onze infrastructuur formeren; Windows server, HP Storage, VMWare (NSX/Horizon), VDI, ESX, Cisco, Fortigate en een scala aan tools met een groeiende focus op de Azure Cloud omgeving.

Operationele continuïteit van een ziekenhuis heeft de hoogste prioriteit, maar modernisering en consolidatie zijn noodzakelijk om onze doelen te behalen. Onze afdeling is in transitie en we zijn druk bezig met het bemensen van ons Cloud Center of excellence. Ook jij speelt hierin een rol!

Daarnaast ontwerp je samen met je team een complexe en bedrijf kritische infrastructuur waarin veiligheid en beschikbaarheid van levensbelang zijn. Je ontwerpt hierbij nieuwe architectuur voor nieuwe zorgdiensten in zogenaamde Technische Architectuur documenten, gebaseerd op moderne ontwerp criteria. Je schrijft technische architectuur documenten (HLD) en licht ze toe in het wekelijkse architecten autoriteiten overleg. Tijdens de vertaalfase naar het technisch ontwerp (LLD) ben je beschikbaar om verduidelijkingsvragen van de technisch specialisten te beantwoorden.

Veiligheid is cruciaal. Op basis van een reeds bestaande Roadmap wordt op high level niveau aangegeven wat we dienen te realiseren. Samen met de verschillende specialisten (coördinatoren van de afdelingen) zorg je dat de Roadmap up-to-date blijft en in lijn is met het architectuurbeleid.

Je participeert in infrastructuur en bedrijfsprojecten als onderdeel van een projectteam. Daarnaast vind je het leuk om intermediair te zijn tussen de verschillende rollen binnen het totale beheer van de technische infrastructuur.

 

Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Onderzoekt op innovatieve wijze de organisatiebehoefte en ontwikkelt scenario’s of aanpassingen die nodig zijn voor een flexibele toekomstbestendige, meerjarige, ICMT-architectuur vanuit het eigen domein.
 • Ondersteunt de Enterprise Architect bij het uitwerken van de vastgestelde scenario's ten behoeve van de ICMT-architectuur en werkt hierbij samen met andere Architecten.
 • Geeft gevraagd en ongevraagd domein specifieke architectuuradviezen op strategisch en tactisch niveau aan uiteenlopende belanghebbenden op alle niveaus van de organisatie.
 • Signaleert relevante in- en externe trends, ontwikkelingen, knelpunten en wensen/eisen t.a.v. de domein specifieke componenten van de ICMT-architectuur en verkent hierbij mogelijke implicaties.
 • Participeert in landelijke werkgroepen m.b.t. het specifieke domein.
 • Ziet erop toe dat security by design wordt gevolgd.
 • Adviseert in projecten en programma’s vanuit het specifieke domein zodat wordt voldaan aan wettelijke eisen en patiëntveiligheid en rekening houdend met de ambities van de organisatie.
 • Treedt op als aanspreekpunt en/of woordvoerder voor medewerkers, leidinggevenden en externen bij vragen m.b.t. vakspecifieke aangelegenheden.

Wat neem je mee?

 

 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding op het gebied van technische infrastructuur en ervaring op het gebied van technische infrastructuur binnen het domein van ICT.
 • Je bent goed bekend met de Microsoft suite vanuit de klassieke architectuur maar ook vanuit de Azure cloud.
 • Je bent communicatief (zowel mondeling als schriftelijk), overtuigend, analytisch, vaardig in plannen en organiseren.
 • Je bent excellent in het documenteren van designs.
 • Kennis en ervaring met TOGAF is een pré.

 

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een duidelijk plan van modernisatie, heldere doelen en inzet van uitdagende technieken.
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een werkweek van gemiddeld 36 uur, waarbij de werkdagen in overleg bespreekbaar zijn.
 • Een bruto maandsalaris in FWG 65 van € 3.850, - tot € 5.801, - bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De inschaling is afhankelijk van jouw relevante werkervaring.
 • Een aantrekkelijke vakantietoeslag (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%), Cao Ziekenhuizen.

 

 

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
 • Collectieve korting op een aanvullende ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON.
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Allianz).
 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken. Jouw thuiswerkplek wordt ingericht. Je ontvangt een vergoeding van 2 euro netto per thuiswerkdag.
 • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals stoelmassages, loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.
 • De mogelijkheid tot ontwikkeling middels training daar waar nodig of gewenst.

 

Welkom in het team

De afdeling Infrastructuur is verantwoordelijk voor de inrichting en instandhouding van de ICT-infrastructuur van Zuyderland Medisch Centrum, opgebouwd uit vier sub afdelingen, Backoffice, Frontoffice, Vendor en Asset management en Service desk. Als infrastructuur architect rapporteer je aan de manager infrastructuur.

Als onderdeel van de afdeling Infrastructuur zorg je er samen met de Enterprise en Applicatie architect voor dat het Zuyderland een digitaal Topziekenhuis wordt waarin de beste zorg zo thuis als mogelijk wordt gerealiseerd.

Met een verfrissende blik en aandacht voor anderen staan wij samen voor de beste zorg in de regio.’

Meer weten?
Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.