Mutsaersstichting zoekt een

Intensief Ambulant gezinsbehandelaar

Dienstverband

24-36 uur

Opleidingsniveau

HBO+

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Jeugdzorg

De Mutsaersstichting, compleet in jeugdzorg, is een fullservice centrum actief op de gebieden jeugdhulpverlening en GGZ en welzijn en onderwijs. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en werken multidisciplinair vanuit een systemisch en vraaggericht perspectief. 

Vanuit onze missie “geen kind op straat, geen gezin in de steek” bieden we cliënten en hun omgeving grip en perspectief op hun toekomst. Wij leren jongeren en volwassenen hun eigen plaats in de samenleving (weer) in te nemen.  Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl.  

Ter uitbreiding van ons behandelteam in Venray en team Eetstoornissen zijn wij op zoek naar een: 

Ambulant Gezinsbehandelaar 

24 – 36 uur per week 

Als Ambulant Gezinsbehandelaar werk je vanuit een passie voor kinderen en jeugdigen en geloof je in de kracht van de samenwerking tussen kind, ouders en professionals. Jij gaat voor inzicht voor ouders en toekomstkansen voor kinderen. De Ambulant Gezinsbehandelaar is gericht op gezinnen met kinderen van elke leeftijd die meerdere, complexe problemen hebben en veelal moeilijk toegankelijk zijn voor hulpverleners. 

Je komt werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring  in te zetten.  We stimuleren  lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling  door  je  gebruik  te laten  maken van een uitgebreid netwerk van professionals en een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.  

Wat ga je doen? 

Als Ambulant Gezinsbehandelaar bied je binnen complexe opvoedingssituaties hulp aan gezinnen. Je handelt vanuit een metapositie naar alle betrokkenen: zowel  de cliënt zelf en zijn systeem, als  betrokken collega-behandelaren (en evt. externe hulporganisaties). Je werkt met gezinnen waarin  er sprake is van meerdere problemen op verschillende gebieden die elkaar beïnvloeden (multi-problematiek). 

Je bent erop gericht om de eigen kracht van het gezin te versterken en de onderliggende patronen te doorbreken. Je hebt een oplossingsgerichte, activerende en stimulerende rol. Wij werken vanuit de visie 1 kind 1 plan, waarbij de cliënt en zijn sociaal netwerk onlosmakelijk onderdeel uitmaken van een succesvol behandeltraject.  

Als Ambulant Gezinsbehandelaar werk je solistisch vanwege het ambulante karakter. Je maakt deel uit van een klein team waarmee je casuïstiek kunt bespreken en intervisie hebt. De kracht van het werken binnen Ambulant Noord is dat je als hulpverlener nauw samenwerkt met de verschillende betrokken disciplines die gekoppeld zijn aan de cliënt. Je werkt hoofdzakelijk bij de gezinnen thuis. Dit vraagt om flexibiliteit betreffende werktijden en locaties. 

Wie zoeken wij?  

Wij zoeken een enthousiaste en oplossingsgerichte collega die ons team komt versterken. 

Je ben in het bezit van een Post HBO opleiding  (bijv. intensieve ambulante gezinsbehandeling of systeemgericht werken) of je  hebt ervaring in deze richting en je bent bereid je hierin verder  te ontwikkelen. Interesse/affiniteit met omgangsbegeleiding is een pré. 

Vanwege het ambulante en zelfstandige karakter van deze uitdagende functie is mobiliteit en flexibiliteit vanzelfsprekend. Naast een sterke persoonlijkheid, beschik je over inlevingsvermogen en ben je in staat de verbinding te maken tussen cliënten, ouders en relevant netwerk. Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een geldige SKJ registratie.  

Wat kan je van ons verwachten? 

Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig aan de cao Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Daarnaast biedt de Mutsaersstichting een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden met een eindejaarsuitkering, collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.  

Wil je meer weten? 

Voor nadere informatie over deze functie én onze organisatie kun je contact opnemen met Marjan Engels, HR Business Partner (06-82845932). Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met Pieke Houben (06-11699454).  

Meteen solliciteren? 

Spreekt deze vacature je aan en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan jouw motivatie en Curriculum Vitae, onder vermelding van vacaturenummer 22-45 naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl.