Mutsaersstichting zoekt een

Intensieve Ambulante Gezinsbehandelaar

Dienstverband

24-36

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

De Mutsaersstichting biedt geïndiceerde hulp en geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en jongeren die een intensieve behandeling nodig hebben. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord. Actief op de gebieden jeugdhulpverlening én GGZ én welzijn én onderwijs.

De Mutsaersstichting ontwikkelt voortdurend en vernieuwt haar aanbod vanuit een gezinsgerichte visie op zorg. Vanuit de ervaring dat naast het bestaande behandelaanbod (poli/dagbehandeling/klinisch/in de thuissituatie) intensievere behandeling voor het hele gezin nodig is zijn we daarom gestart met gezins-(psychiatrische) opnames. Deze opnames kennen een intensief voortraject, een kortdurende opname van alle gezinsleden (weken-maanden) en een vervolgbehandeling, in samenwerking met verwijzer en bestaande hulpverlening.

Traumacentrum kind en gezin biedt deskundige en sensitieve behandeling aan getraumatiseerde gezinnen, afgestemd op de situatie waarin zij nu verkeren en werkend aan de toekomst waar het gezin naartoe wil. Wij ondersteunen gezinnen bij het herstellen van verbindingen en het komen tot nieuwe ontplooiingsmogelijkheden voor de gezinsleden, ook in moeilijk verlopende situaties.


Voor Trauma Centrum Kind en Gezin van de Mutsaersstichting zijn wij op zoek naar een:

 

Intensieve (ambulante) gezinsbehandelaar

24 tot 36 uur per week

 

Wat ga je doen?
Als Intensieve Ambulante Gezinsbehandelaar bied je binnen complexe opvoedingssituaties hulp aan gezinnen. Je handelt vanuit een metapositie naar alle betrokkenen:  zowel  de cliënt zelf en zijn systeem, als  betrokken collega-behandelaren (en externe hulporganisaties).  Je werkt met gezinnen waarin  er sprake is van meerdere problemen op verschillende gebieden die elkaar beïnvloeden (multiproblem problematiek). Je bent erop gericht om de eigen kracht van het gezin te versterken en de onderliggende patronen te doorbreken. Wij werken vanuit de visie 1 gezin 1 plan, waarbij de cliënt en zijn sociaal netwerk onlosmakelijk onderdeel uitmaken van een succesvol behandeltraject. Je treedt op als behandelcoördinator van een aantal cliënten. Daarnaast vervul je vanuit je eigen deskundigheid een uitvoerende, adviserende en ondersteunende rol naar het multidisciplinaire behandelteam en/of collega’s. Tevens is het belangrijk dat je een actieve innovatieve bijdrage levert aan de kwaliteit van onze hulpverlening en participeer je actief in externe netwerken voor zover de werkzaamheden dat vereisen.

 

Wie zoeken wij?
Een sterke persoonlijkheid die gewend is om hechting en trauma geïnformeerd te werken. Je werkt vanuit het systemisch gedachtengoed  en kunt dit uitdragen. Je kunt werken vanuit kwetsbaarheid in een gezins-therapeutische context.

Je hebt aantoonbare affiniteit met onze doelgroep en onderschrijft de unieke behandelvisie van de Mutsaersstichting en wil met passie bijdragen aan de ontwikkeling van systemisch werken zoals we die vormgeven. Je bejegent cliënten vanuit een open en menselijke houding en kiest voor een gelijkwaardige insteek.

Je bent resultaatgericht ingesteld en beschikt over het vermogen effectief te communiceren over de voortgang van de behandeling. Een flexibele taakopvatting is onmisbaar.

Het is van belang dat je een Post HBO-opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling met succes heb afgerond, of vergelijkbaar, met bij voorkeur aanvullende relevante werkervaring.

Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een geldige SKJ registratie.

 

Wat kan je van ons verwachten?
Je komt werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring  in te zetten.  We stimuleren  lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling  door  je  gebruik  te laten  maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.

Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig aan de cao Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). De functie is ingedeeld in functiegroep 55. Tevens biedt de Mutsaersstichting een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden met een eindejaarsuitkering, collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

 

Wil je meer weten?
Voor nadere informatie over deze functie én onze organisatie kun je contact opnemen met Shenna Werson, teamcoördinator, via 06-82 29 12 28.

 

Meteen solliciteren?
Spreekt deze vacature je aan en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan jouw motivatie en Curriculum Vitae, onder vermelding van vacaturenummer 21-08 naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl

De reactietermijn voor deze vacature sluit op 14 maart 2021.