Mutsaersstichting zoekt een

Intensieve Ambulante Gezinsbehandelaar (IAG)

Dienstverband

24 tot 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO+

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg

De Mutsaersstichting biedt geïndiceerde hulp en geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en jongeren en hun verzorgers  die een intensieve behandeling nodig hebben, evenals maatschappelijke  opvang en begeleiding aan vrouwen en kinderen. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en actief op de  gebieden jeugdhulpverlening én GGZ én welzijn én onderwijs.

Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl.

 

 

Intensieve Ambulante Gezinsbehandelaar (IAG)

24 tot 36 uur per week

 

 

Als Intensieve Ambulante Gezinsbehandelaar werk je vanuit een passie voor kinderen en jeugdigen en geloof je in de kracht van de samenwerking tussen kind, ouders en professionals. Jij gaat voor inzicht voor ouders en toekomstkansen voor kinderen.

 

Je komt werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring  in te zetten.  We stimuleren  lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling  door  je  gebruik  te laten  maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.

 

 

Wat ga je doen?

Als Intensieve Ambulante Gezinsbehandelaar bied je begeleiding/behandeling/ ondersteuning aan jongeren en hun systeem/gezin die in de kliniek in Venlo zijn opgenomen. Daarbij werk je samen met het behandelteam aan de behandeling van een groep jongeren van 0 tot 18 jaar in een open, besloten en gesloten setting.

Als Intensieve Ambulante Gezinsbehandelaar bestaat de doelgroep uit gezinnen waarin meerdere problemen tegelijkertijd op verschillende terreinen zijn ontstaan die elkaar beïnvloeden (Multiproblem problematieken).

 

Je hebt een solistische functie, maar tevens werk je veel samen met je 3 collega’s IAG en de kliniek collega’s. Met hen spar en overleg je veel over de behandeling van de cliënt die op dat moment in de kliniek verblijft.

Bij de Mutsaersstichting werken we met hart en ziel en daar zijn we trots op. Hecht, betrokken en oog voor elkaar. Dat is de omschrijving van jouw team. Niet zo gek, want je maakt samen best veel mee. Het team is zelfsturend, open en eerlijk.

 

Je hebt contacten met de cliënt op het moment dat hij/zij in de kliniek verblijft, maar komt ook regelmatig bij het gezin thuis. Dit betekent dat je flexibel moet zijn ingesteld in zowel werktijden, maar ook werklocaties. De gezinnen zijn woonachtig in Limburg en Brabant.

 

Je bent erop gericht om de eigen kracht van het gezin te versterken en patronen te doorbreken. Je hebt een oplossingsgerichte, activerende en stimulerende rol en begeleidt het gezin zoveel mogelijk en de cliënt naar zijn thuissituatie, waarbij je voortdurend in contact blijft met je collega’s in de kliniek.

 

 

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste en oplossingsgerichte collega die ons team komt versterken en affiniteit heeft met Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling in een klinische setting.

Het is van belang dat je een Post- HBO opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling met succes heb afgerond, of vergelijkbaar, met bij voorkeur aanvullende relevante werkervaring.

Vanwege het ambulante en zelfstandige karakter van deze uitdagende functie is mobiliteit en flexibiliteit vanzelfsprekend. Naast een sterke persoonlijkheid, beschik je over inlevingsvermogen en ben je in staat de verbinding te maken tussen cliënt, ouders en collega’s kliniek.  

Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en geldige SKJ registratie.

 

 

Wat kan je van ons verwachten?

Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief.

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig aan de cao Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). De functie is ingedeeld in functiegroep 50. Je zult starten met een contract voor bepaalde tijd voor 1 jaar, met de mogelijkheid tot een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Daarnaast biedt de Mutsaersstichting een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden met een eindejaarsuitkering, collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

 

 

Wil je meer weten?

Voor nadere informatie over deze functie én onze organisatie kun je contact opnemen met Kaspar van Leipsig, Ondersteuning Kliniek  (telefoonnummer 06 22 69 14 32) of Pauline Meuwissen, HRD Consulent (telefoonnummer 06 30 45 82 64).

 

Meteen solliciteren?

Spreekt deze vacature je aan en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan jouw motivatie en Curriculum Vitae, onder vermelding van vacaturenummer 19-39 naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl.

De reactietermijn voor deze vacature sluit op 19 april 2020.