Maastricht UMC+ zoekt een

Intensive Care Verpleegkundige

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Wil jij ons enthousiaste team van IC Verpleegkundigen komen versterken en werken binnen een omgeving waar gewerkt wordt op topniveau? We zijn op zoek naar collega’s die binnen een innovatieve omgeving uitgedaagd willen worden en die net zoals onze artsen en verpleegkundigen passie voor het vak hebben!

Als IC Verpleegkundige verricht je zelfstandig alle voorkomende verpleegkundige handelingen bij de patiënt. Je observeert, controleert en coördineert continue de verpleegkundige zorg rondom de IC patiënt op zowel lichamelijk als psychosociaal gebied.

Op de IC heb je te maken met zeer uiteenlopende casuïstiek en daarom ook met artsen van allerlei disciplines. Je assisteert artsen bij allerlei voorkomende onderzoeken en behandelingen en neemt deel aan multidisciplinaire patiëntbesprekingen. Ook begeleid je de familie van de patiënt tijdens deze ingrijpende en cruciale periode. Hier word je iedere dag uitgedaagd!

Vind je het leuk om je kennis te delen? We vragen jou als reeds gespecialiseerd verpleegkundige een bijdrage te leveren aan de begeleiding en ontwikkeling van nieuwe medewerkers en cursisten.

Wat vragen wij van jou?

  • Je hebt de opleiding tot IC-verpleegkundige afgerond;
  • Ervaring op een Intensive Care is een plus maar geen must.
De patiënt is voor jou prioriteit nummer één! Daarnaast voel jij je goed bij de druk die het werken op een IC met zich meebrengt, ben je in staat adequaat te handelen in acute situaties en heb je aanleg voor klinisch redeneren.

Collegialiteit en teamgeest staan bij jou daarom voorop; intensieve zorg verlenen is teamwork! Je beschikt over een sprankelende, dynamische persoonlijkheid, werkt accuraat en respectvol en beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel richting patiënt en familie en richting je collega's.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Met haar ruim 6.500 medewerkers behoort het Maastricht UMC+ tot de grootste werkgevers in Limburg terwijl haar onderzoeken, haar kwaliteit van zorg en het onderwijs vermaard zijn over de hele wereld. In die omgeving liggen voortdurend kansen voor al diegenen die samen met ons willen excelleren.

Het MUMC+ is één van 8 academische ziekenhuizen in Nederland. De Intensive Care van het MUMC+ is verdeeld over 5 afdelingen, waarvan 4 Volwassenen IC’s met 33 bedden en een Pediatrische IC (PICU) met 8 bedden. Vanwege de academische taak van ons ziekenhuis kom je heel wat ziektebeelden tegen die je niet ziet op een andere IC. Dit betekent dat er op onze afdeling veel patiënten komen met zeer gecompliceerde en zeer ernstige ziekten, bij wie tegelijkertijd meerdere vitale functies verstoord kunnen zijn. Dagelijks hebben we met grote uitdagingen te maken.

Nieuwe behandelwijzen en apparatuur zie je bij ons voor het eerst. Innovatie is de standaard. Zo is onze IC uitgerust met ECMO/ECLS voor hart en/of longfalen.

Aanstelling
De arbeidsovereenkomst wordt op grond van artikel 2.3 van de Cao umc UMC voor onbepaalde tijd aangegaan. Er zijn zowel parttime als fulltime mogelijkheden.

Er wordt verwacht dat je onregelmatigheidsdiensten verricht tijdens avond-, nacht- en weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
De Cao umc is op deze functie van toepassing. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.922,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A09a.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.