Leger des Heils zoekt een

Interim Gedragswetenschapper | ZZP | 8-36 uur/week

Dienstverband

8-36 uur

Opleidingsniveau

HBO, WO, HBO+

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Sociaal Werk, Overige
Waar de term “multiproblematiek” voor velen een zwaar en zorgelijk woord is, veer jij er juist van op. Hier ben jij ooit voor gaan studeren: Mensen helpen die jouw expertise écht nodig hebben.
 
Wat ga je doen
Bij het Leger des Heils noemen we onze cliënten “deelnemers” De deelnemers die bij ons op de woonvoorziening in Heerlen wonen hebben veelal een combinatie van een licht verstandelijke beperking, verslaving en psychiatrische problemen. Daarnaast zijn ze ook vaak bekend bij justitie.
 
Als interim gedragswetenschapper lever je met het hele team maatwerk dat past bij de individuele deelnemer. Samen met de deelnemer en het netwerk werk je aan herstel of stabilisatie van de situatie. Je bent betrokken vanaf de aanmelding tot een eventuele doorstroom of uitstroom naar een ander soort voorziening of zorgaanbieder.
Als gedragswetenschapper bij Domus+ Vrieheide krijg jij veel tijd en creatieve ruimte om je vast te bijten in een casus om deze vervolgens met het team uit te kristalliseren zodat onze deelnemers de  juiste ondersteuning krijgen passende bij hun hulpvraag.  Het fijne is dat jij geen tijd voor de geboden ondersteuning hoeft te schrijven én de ondersteuning niet binnen een aantal weken afgerond moet worden.
Samen met jouw collega’s werk je preventief en kijk je naar het de behoefte achter het gedrag
van de deelnemer. De samenwerking met het team verloopt via korte lijnen. Je komt terecht in een gezellig , gemotiveerd en hardwerkend team
Verder is je werk veel ad hoc, maar in elk geval houd je je bezig met:
 
 • het opstellen en naleven van het behandelplan;
 • het onderhouden van contacten, zowel intern als extern, om de zorg voor deelnemers zo goed mogelijk te organiseren;.
 • het uitvoeren van verschillende onderzoeken, waaronder intelligentietesten;
 • individuele gesprekken met de deelnemer op basis van de behandeldoelen;
 • het faciliteren van een prettig leefklimaat waarin je deelnemers stimuleert zelf tot een oplossing te komen.
 
Dit ben jij
Je hebt een academische studie, bijvoorbeeld psychologie of orthopedagogiek succesvol afgerond en staat stevig in je schoenen. Jouw veerkracht komt je goed van pas bij deze bijzondere doelgroep. De deelnemers hebben een uitdagende problematiek waar jij niet voor terugdeinst. Je bent een doorzetter die snel schakelt en inspeelt op de situatie.
 
Geen probleem voor jou:
 
 • Op korte termijn inzetbaar voor minimaal 8 uur/week;
 • Je reisafstand naar/van Heerlen;
 • In de gelegenheid bij start opdracht een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.
 
Dit bieden wij
 • Marktconform uurtarief en goede vergoeding reiskosten;
 • Een team waar fijn en positief-kritisch wordt samengewerkt;
 • Flexibiliteit in jouw werktijden (in overleg).
 
Over het Leger des Heils
Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.500 professionals en 13.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.
 
Het leger des Heils heeft, verspreid over het land 25 woonvoorzieningen. Zo een woonvoorziening noemen we “Domus”/ Als er bij de bewoners naast verslavingsproblematiek en psychiatrische problematiek ook sprake is van een Licht Verstandelijke Beperking spreken we van een “Domus+”.
 
Jouw werkplek, Vrieheide in Heerlen, is zo een Domus+. Het is een thuis voor 29 volwassen deelnemers. Deze doelgroep vraagt bijzondere kwaliteiten van hulpverleners. Vaak hebben mensen een relatie met justitie of hebben zij deze gehad. Voor hen is nergens anders meer plek. Vanuit 2 woonvoorzieningen werken hulpverleners met deelnemers aan stabilisatie van de situatie en het middelengebruik. We denken in mogelijkheden en stellen nieuwe doelen. We leveren maatwerk voor elke deelnemer met als doel zo zelfstandig mogelijk meedoen in de samenleving.
 
Interesse en contact
Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel met Annemie Heuvelmans, regiomanager en gedragswetenschapper. Zij staat je graag te woord via 06 - 25396819. Meer weten over de procedure? Bel dan met recruiter Kenneth Ottenhoff via 06-15162110.