Maastricht UMC+ zoekt een

Interventieverpleegkundige Cardiologie (in opleiding)

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als interventieverpleegkundige draag je zorg voor het welbevinden van de patiënten rondom de behandeling.
Aandachtsgebieden zijn:
 • Assisteren en/of steriel assisteren bij hartkatheterisaties en dotterprocedures (inclusief bereikbaarheidsdiensten t.b.v. opvang acute patiënten)
 • Assisteren en/of steriel assisteren bij PM/ICD implantaties
 • Assisteren en/of steriel assisteren bij elektrofysiologische onderzoeken
 • Assisteren en/of steriel assisteren bij diagnostische procedures tgv hartfalen

Door scholing, op HBO niveau, bijscholing en het bezoeken van congressen en symposia, blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen na diplomering.

Werken in de zorg met vaste werktijden kan in deze functie: je werktijden zijn van 08.15 tot 16.45 uur, met kans op uitloop, daarbij verricht je bereikbaarheidsdiensten ten behoeve van de acute zorg. Mogelijke ontwikkelingen in de toekomst kunnen leiden tot aangepaste werktijden.

Wat vragen wij van jou?
 • Je bent een gediplomeerd interventieverpleegkundige Cardiologie / Hartkatheterisatiekamer.
 • Je beschikt over goede sociale- en communicatieve vaardigheden, hebt een flexibele- en collegiale instelling, je werkt zelfstandig maar kunt ook goed werken in teamverband. Daarnaast beschik je over het vermogen om kennis over te dragen aan anderen.
 • Anders heb je een HBO werk- en denkniveau en bent gediplomeerd verpleegkundige. Bij voorkeur HBO-V of HBO-VT en/of IC/CCU/HKK verpleegkundige. Cardiologische ervaring en kennis is een pré. Ook mensen met het Biometrie of BMH diploma zijn welkom om te reageren op deze vacature. Afhankelijk van je vooropleiding word je dan verder opgeleid tot interventieverpleegkundige of interventielaborant.
 • Als leerling dien je te beschikken over doorzettingsvermogen, ben je stressbestendig en moet je in staat zijn om zelfstandig werk in combinatie met een vervolgopleiding te kunnen organiseren.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
Cardiologie is een van de speerpunten van het Maastricht UMC+ waarbij de behandeling van ritmestoornissen en hartfalen een belangrijke plek inneemt. Werken op de Hartkatheterisatie betekent dan ook dat naast de zorg voor het welbevinden van de patiënt, je ook bezig bent met de nieuwste ontwikkelingen en methodes op het gebied van diagnostiek en behandeling van hartritmestoornissen, hartfalen en coronaire interventietechnieken. De behandelingstechnieken bestaan uit het verrichten van elektrofysiologische onderzoeken (EFO) en katheter ablaties, het implanteren van pacemakers en ICD’s, het verrichten van hartkatheterisaties en dotterprocedures, het verrichten van diagnostisch onderzoek bij hartfalen. Het Maastricht UMC+ werkt op het gebied van Cardiologie nauw samen met de andere ziekenhuizen in de regio en Carim.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.
Indien je start met het opleidingstraject betreft het een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding conform artikel 2.4.4 Cao umc voor gemiddeld 36 uur per week.

Er wordt verwacht dat je onregelmatigheidsdiensten verricht tijdens avond-, nacht- en weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc. Gediplomeerd Interventieverpleegkundigen Cardiologie zijn ingeschaald in schaal A09aM.
Indien je nog opgeleid dient te worden, wordt je ingeschaald, afhankelijk van opleiding en ervaring, in schaal A07M of A08M.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.