Maastricht UMC+ zoekt een

IT Specialist Databases

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als IT Specialist ben je verantwoordelijk voor het onderhoud- en beheer op een van de aandachtsgebieden binnen de technische infrastructuur.

Je wordt ingezet in het team “Backend Infrastructure” op het aandachtsgebied “Databases”.
Als Database Administrator ben je primair verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de Microsoft SQL databases die binnen de unit IT Operations zijn ondergebracht. Daarnaast maken we voor een klein gedeelte ook gebruik van Oracle databases, die v.w.b. beheer zijn ondergebracht bij een derde partij, maar waar je met het team wel de regie op uitvoert. De verdeling is ongeveer 95% / 5%.
Je installeert, configureert en beheert databases en zorgt voor dagelijks beheer. Uiteraard zorg je voor een up-to-date documentatie. Je adviseert en ondersteunt applicatiebeheerders en ontwikkelaars ten aanzien van de technische aspecten van databases. Daarnaast ben je ook innovatief en probeer je samen met je collega’s de omgeving te optimaliseren. Hierbij moet je ook denken aan het onderzoeken van nieuwe producten, migratietrajecten beschrijven en uitvoeren en participeren in projecten. Aangezien de zorg een 24-uurs omgeving is, wordt van je verwacht dat je (op roulatiebasis) invulling geeft aan de 24-uurs bereikbaarheidsdiensten.
Niet alleen het blijven ontwikkelen van onze omgeving vinden we belangrijk, jouw ontwikkeling is minstens zo belangrijk voor ons! Wij vinden het belangrijk om te investeren in jouw ontwikkeling, bijvoorbeeld door de mogelijkheden van het volgen van een cursus of opleiding, maar ook door het geven van constructieve feedback. Ook zijn er tal van doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie.

Wat vragen wij van jou?
Je bent een IT Specialist met minimaal 1 jaar ervaring op het gebied van Databases en je beschikt over een sterk analytisch vermogen en een resultaatgerichte houding. Daarnaast beschik je over communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) en heb je een servicegerichte instelling. Je bent in staat om snel en klantgericht de vraagstelling van de gebruiker te doorgronden. Je bent een echte teamplayer maar kunt ook zelfstandig goed functioneren.
Je bent pro-actief en denkt mee hoe processen en werkwijzen vereenvoudigd of aangepast kunnen worden, met als doel om de klantwaarde te vergroten.

Verder verwachten we van je dat je beschikt over:
 • Een afgeronde Informatica opleiding met minimaal MBO werk- en denkniveau; HBO is een pré;
 • Minimaal 1 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Kennis van en ervaring met SQL Server op Windows platform;
 • Kennis van en ervaring met clustering en database replicatie is een pré;
 • Kennis van en ervaring met SQL Reporting & Integration Services is een pré;
 • Kennis van en ervaring met Azure Services is een pré;
 • Kennis van en ervaring met het gebruik van beheertools (bijv. SCOM) en met frameworks als Prince 2 en ITIL is een pré;
 • Ervaring met informatiesystemen en ICT infrastructuren (o.a. Active Directory, basis OS, DNS, enz.)

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
Met meer dan 7.500 medewerkers is MUMC+ één van de grootste werkgevers in de regio. Het Maastricht UMC+ biedt een uitdagende en innovatieve werkomgeving waarin topzorg samengaat met warmte en aandacht voor het individu, en waarin persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling een vanzelfsprekendheid zijn.
Het Servicebedrijf MIT (Medische Instrumentatie en Informatie Technologie) draagt zorg voor zowel het beheer als nieuwe toepassingen op het vlak van IT services en medische apparatuur.
Bij het MUMC+ denk je wellicht niet meteen aan IT. Maar als een van de grootste werkgevers in Zuid-Limburg beschikken wij over een zeer moderne infrastructuur die tot de grootste en uitdagendste behoort in het zuiden van het land.
Het team van MIT bestaat uit 270 werknemers, waarbij jij als IT Specialist gaat samenwerken binnen een team van 60 medewerkers. Binnen dit team werk jij samen met 2 andere collega’s binnen het aandachtsgebied Databases.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar van gemiddeld 36 uur per week met werktijden tussen 08.00-17.30 uur conform art. 2.4.2 jo. 2.3 lid 3 van de Cao umc. Bij voldoende functioneren wordt de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opgevolgd door een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
In deze functie zal je in de toekomst ook ingeroosterd worden voor bereikbaarheidsdiensten.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.