Pactum zoekt een

Jeugd- en Gezinswerker - Sociale Teams Helmond (24-36 uur)

Dienstverband

24-36 uur

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Horn

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg, Sociaal Werk

Iedereen heeft het recht te kunnen opgroeien in een veilige omgeving en een eigen toekomst vorm te geven. Maar soms zijn er omstandigheden die dat moeilijk maken. Dan is Stichting Pactum er.

Wij helpen kinderen, jongeren en gezinnen met een passende behandeling om positieve groeistappen te zetten. Als het kan doen we dit bij de jongere of het kind thuis of in onze dagbehandeling. En als dat voor kortere of langere tijd niet lukt, zoeken we naar een passend thuis binnen onze pleegzorg of in één van onze huizen. Zodat iedereen, vanuit een veilige omgeving en met de juiste behandeling, kan toewerken naar een eigen plek in de samenleving. www.pactum.org

Pactum zoekt een

Jeugd- en Gezinswerker | 24 – 36 uur per week
Voor onze Locatie in Helmond

Waar kom je werken
Per 1 januari 2022 zijn Bijzonder Jeugdwerk (Deurne), Rubicon-Jeugdzorg (Horn) en Pactum (Zetten) overgegaan in stichting Pactum. Je zult dus in dienst komen bij Stichting Pacturm, maar je wordt ingezet op de locatie in Helmond. We maken, tezamen met Centiv, Vincent van Gogh en De Rooyse Wissel, deel uit van VIGO.

Wat gaan wij in Helmond doen
Vanaf 1 januari 2022 bieden wij basisondersteuning (WMO en Jeugdwet) en de toegang naar aanvullende zorg voor inwoners van 0 tot 100+ in de gemeente Helmond. We werken in de wijken, dicht bij de leefomgeving van inwoners, bij mensen thuis of op vindplaatsen als scholen, huisartsenpraktijken en wijkcentra. Het Sociaal Team biedt dusdanige ondersteuning dat een doorverwijzing naar specialistische zorg zelden nodig is.

Wij bereiken dat jonge mensen zich positief gaan ontwikkelen, goede keuzes leren maken en weer meedoen in de samenleving, gesteund door hun eigen netwerk. We richten ons op de veerkracht en mogelijkheden van het individu én hebben oog voor maatschappelijke kwetsbaarheid en kansen(on)gelijkheid die mede bepalen of mensen kunnen meedoen, rondkomen en vooruitkomen. Daarbij vertrouwen we als organisatie op de deskundigheid en het moreel kompas van onze professionals.

Wat ga jij doen
Als Jeugd- en Gezinswerker ondersteun jij inwoners zodat zij optimaal aan de samenleving kunnen (blijven) deelnemen. Om dit te bereiken bekijk je een (hulp)vraag van verschillende kanten en bied je integrale ondersteuning gericht op alle leefgebieden. Je biedt de ondersteuning zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig. Daarbij sluit je aan bij voorliggende voorzieningen in de sociale basis en werk je intensief samen met samenwerkingspartners en vrijwilligers. Je werkt zoveel mogelijk preventief, collectief, vindplaatsgericht en outreachend. Je signaleert, agendeert en behartigt belangen op basis van vragen of signalen uit het veld.

Wat wij zoeken
Stressbestendig, flexibel en improviserend: zo omschrijven collega’s, jongeren en netwerkpartners jou. Als Jeugd & Gezinswerker beschik jij over brede basiskennis op alle leefgebieden. Je versterkt de opvoeding en ontwikkeling van jeugdigen, maakt daarbij veiligheidsbeoordelingen en treedt op bij onveiligheid en crisissituaties.

Je hebt kennis en ervaring op het gebied van jeugdgezondheid, gedrags- en ontwikkelingsproblematiek, complexe echtscheidingsproblematiek, huiselijk geweld en relevante wet- en regelgeving.  Je hebt kennis van de verschillende doelgroepen (zoals psychiatrie, ASS, LVB, NAH) en problematieken (bijvoorbeeld schulden, laaggeletterdheid, eer gerelateerd geweld).

Het allerbelangrijkst vinden we echter je houding: je hebt lef en bent daadkrachtig. Je bent positief ingesteld en enthousiast over de koers die de sociale teams Helmond wil varen. Je hebt daarbij kennis van de sociale kaart in Helmond.

Jouw kennis en ervaring

  • Jij hebt een relevante hbo-opleiding, zoals Pedagogiek, Social Work, SPH, Creatieve Therapie of (Psychiatrisch) Verpleegkunde;
  • Je beschikt over een Registratie in het beroepsregister SKJ (Stichting Kwaliteitskader Jeugd) of bent in de mogelijkheid om deze aan te vragen;
  • Bij een Verpleegkunde diploma beschik je daarnaast over een geldige BIG-Registratie;
  • Jij hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
  • Je bent bereid om zowel binnen en buiten kantoortijden te werken, wanneer de situatie daarom vraagt;
  • Jij bent bereid om je te verdiepen in de problematiek van onze cliënten en op zoek te gaan naar passende oplossingen voor de cliënten;
  • Ervaring binnen het Helmondse werkgebied is een pré.

Wat wij bieden
Ons uitgangspunt is een langdurig samenwerkingsverband, dat binnen een jaarcontract start met een goed inwerkprogramma en later natuurlijk diverse scholingsmogelijkheden. Binnen Bijzonder Jeugdwerk is de CAO Jeugdzorg van toepassing. Bij deze functie bieden wij een brutosalaris, o.b.v. 36 uur, van € 2.712 – € 4.252. Afhankelijk van jouw werkervaring word je ingeschaald. Natuurlijk komen daar vakantiegeld, ORT en een eindejaarsuitkering bovenop en maak je gebruik van de pensioenregeling van het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Meer informatie en solliciteren
Is deze functie je op het lijf geschreven dan horen we graag van je! Maak dan je interesse kenbaar middels een schriftelijke motivatie inclusief CV. Deze ontvangen wij graag via solliciteren@bj.nl vóór 04 juli 2022. De gesprekken zullen fysiek plaatsvinden op de locatie in Deurne of Helmond.

Meer weten?
Wil je eerst meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Melanie van Casteren –  Regiomanager – via t: 0493-312589 of Maurice Bongaerts – HR-Consultant via t: 06 – 54 67 38 87 of e: mauricebongaerts@vigogroep.nl

Het opvragen van schriftelijke referenties maken onderdeel uit van de procedure.
Deze vacature wordt zowel intern als extern geplaatst.