GGD Zuid Limburg zoekt een

Jeugdverpleegkundige

Dienstverband

21,6 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Jeugdzorg, Overige

De afdeling Jeugdgezondheidszorg is op zoek naar meerdere Jeugdverpleegkundigen (minimaal 21,6 uur en maximaal 36 uur p/w).

 

Over de GGD

De GGD Zuid Limburg beschermt, bewaakt en bevordert de gezondheid van alle Zuid-Limburgers, met speciale aandacht voor mensen in een kwetsbare positie. Onze medewerkers dragen daaraan bij op een manier die het verschil maakt, vandaag en morgen. Als GGD’er sta je midden in de maatschappij en ben je er als het nodig is. Dit doen wij met professionele, wendbare en vitale medewerkers. Voor meer informatie over de GGD verwijzen we je naar onze website of ons filmpje.

 

Over de afdeling

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) Zuid Limburg zet zich in voor een gezonde lichamelijke en psychosociale ontwikkeling van alle 0-18 jarigen in de regio. Wat ons drijft is dat wij de groep gezonde kinderen in Zuid-Limburg willen vergroten, om zo bij te dragen aan de Trendbreuk in de achterblijvende gezondheidssituatie van Zuid-Limburg. Dit doen wij door voor alle kinderen in te zetten op een kansrijke start en optimale ontwikkeling.  Wij werken nauw samen met andere organisaties die zich bezighouden met de zorg voor en de gezondheid van de jeugd.

Sinds 1 januari 2020 bestaat de afdeling JGZ bij de GGD ZL uit een samenvoeging van vier JGZ-organisaties in Zuid-Limburg. Om te komen tot één nieuwe organisatie hebben we op meerdere fronten een uitdagende ontwikkelopgave wat betreft visie, dienstverleningspakket, cultuur, structuur, processen en werkwijze.

 

Wat ga je doen?

Jouw werkzaamheden als Jeugdverpleegkundige zijn gericht op een gezond bestaan van de kinderen en jeugdigen van -9 maanden tot 18 jaar. Je geeft invulling aan de uitvoering van preventieve Jeugdgezondheidszorg conform het landelijk professioneel kader. Je signaleert en adviseert over o.a. lichamelijke en geestelijke gezondheid, gedrag, ontwikkeling, leefstijl en leefomstandigheden. Met als doel dat kinderen in Zuid Limburg gezond en veilig opgroeien.

 • Je werkt op het consultatiebureau (0-4 jaar) waar je samen met de jeugdarts en assistente een team vormt óf je werkt op een JGZ locatie (4-18 jaar) en op school waar je in contact staat met kinderen en jeugdigen en hun opvoeders. Een tussenvorm 0-12 jaar is ook mogelijk.
 • Je verzorgt verpleegkundige consulten in de vorm van preventieve gezondheidsonderzoeken, verricht (indicatie) huisbezoeken en geeft gezondheidsvoorlichting.
 • Je geeft uitvoering aan het rijksvaccinatieprogramma.
 • Je draagt zorg voor afstemming met ketenpartners, bewaakt dat gemaakte afspraken nagekomen worden en onderneemt actie indien er stagnaties optreden.
 • Je verricht administratieve werkzaamheden in het digitaal dossier KD+.
 • Je neemt actief deel aan verschillende in- en externe overlegsituaties.
 • Je signaleert ontwikkelingen, zowel landelijk als binnen de gemeente.
 • Je levert een bijdrage aan de doorontwikkeling van onze fusieorganisatie.

 

Wie ben je? 

We zoeken wendbare, flexibele professionals die breed inzetbaar zijn:

 • Je bent een enthousiaste HBO-V verpleegkundige, BIG geregistreerd;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit of ervaring met kinderen/jeugdigen en hun ouders.
 • Je bent gedreven om als verpleegkundige de gezondheid van kinderen/jeugdigen positief te ondersteunen. In dialoog met ouders en kinderen sluit je aan bij hun behoefte en vragen.
 • Je hebt affiniteit met de steeds verdergaande digitalisering en social media.
 • Je ben klant- en teamgericht, flexibel, zelfstandig, open en initiatiefrijk;
 • Je bent communicatief sterk, beschikt over de nodige overtuigingskracht, bent empathisch en hebt reflectievermogen.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto, omdat je in een sub-regio breed wordt ingezet, daar waar de bezetting dit vraagt. Formeel is je werkgebied regio Zuid Limburg.

 

Wat bieden wij jou? 

 • De CAO SGO (regeling voor gemeenten)  is van toepassing op de arbeidsverhouding. Hierin staan de arbeidsvoorwaarden beschreven.
 • Bij de functie hoort een minimum salaris van €2.581,- bruto per maand (aanloopschaal 8) en een  maximum salaris van €4.208,- bruto per maand (functieschaal 9). Het salaris is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring. *Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek zijnde 36 uur.
 • Het betreft vooralsnog een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, echter behoort verlenging tot de mogelijkheden. Dit is afhankelijk van functioneren en organisatorische ontwikkelingen.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. een Individueel Keuzebudget (IKB) (o.a. eindejaarsuitkering) en korting bij verschillende sportfaciliteiten.
 • Verder ontvang je een iPhone en een notebook.

 

Heb je interesse? 

Ben jij de jeugdverpleegkundige die wij zoeken? Vul dan ons sollicitatieformulier in vóór 15 augustus 2022. Hoe je solliciteert is aan jou (een filmpje is altijd leuk), maar wij willen in ieder geval een CV ontvangen. Wij streven naar diversiteit in ons personeelsbestand.

De eerste gespreksronde wordt gepland op 25 augustus.

 

Vragen?

Neem voor vragen over de inhoud contact op met Sharonne van de Bosch, Unithoofd Westelijke Mijnstreek, 088-8805044.

Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met Renée Boosten, PTO adviseur, 088-8805676.