Pactum zoekt een

Jeugdzorgwerker C/D Flexpool - Deurne (24-36 uur)

Dienstverband

24-36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Horn

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg

Iedereen heeft het recht te kunnen opgroeien in een veilige omgeving en een eigen toekomst vorm te geven. Maar soms zijn er omstandigheden die dat moeilijk maken. Dan is Stichting Pactum er.

Wij helpen kinderen, jongeren en gezinnen met een passende behandeling om positieve groeistappen te zetten. Als het kan doen we dit bij de jongere of het kind thuis of in onze dagbehandeling. En als dat voor kortere of langere tijd niet lukt, zoeken we naar een passend thuis binnen onze pleegzorg of in één van onze huizen. Zodat iedereen, vanuit een veilige omgeving en met de juiste behandeling, kan toewerken naar een eigen plek in de samenleving. www.pactum.org

Pactum zoekt een

Jeugdzorgwerker C/D | 24 – 36 uur per week
Voor onze Locatie in Deurne

Waar kom je werken
Per 1 januari 2022 zijn Bijzonder Jeugdwerk (Deurne), Rubicon-Jeugdzorg (Horn) en Pactum (Zetten) overgegaan in stichting Pactum. We maken, tezamen met Centiv, Vincent van Gogh en De Rooyse Wissel, deel uit van VIGO.

Flexpool binnen Pactum (Deurne)
Als Jeugdmedewerker binnen de Flexpool ben je op de locatie waar je werkt verantwoordelijk voor het naleven van de afgesproken leefregels en het realiseren van een veilige en leerzame leefomgeving. Vanuit de herstelgerichte visie stimuleer je de jongeren tot deelname aan de dagelijkse activiteiten die zijn afgestemd op de ambities en mogelijkheden van de jongeren. Ook ben jij verantwoordelijk voor het verlenen van begeleiding aan deze complexe doelgroep, dit kan bestaan uit individuele begeleiding maar ook groepsbegeleiding. Jij weet situatiegericht adequaat te reageren in crisissituaties en kan improviseren bij interventies.

Pactum binnen de maatschappij
In Deurne hebben we een ‘drie milieus voorziening’ (wonen, onderwijs en vrije tijd). Hier vindt begeleiding en behandeling plaats onder meer voor jongeren met autisme als ook jeugdzorg plus. Daarnaast hebben we woningen in de wijk in Noord-Brabant en Limburg waar begeleiding en behandeling plaatsvindt. We begeleiden jongvolwassenen in hun weg naar zelfstandigheid (beschermd wonen en beschermd thuis). We investeren in de kwaliteit van het pedagogisch- en behandelklimaat door expertise ontwikkeling en scholing van jeugdzorgwerkers in o.a. Nieuwe Autoriteit & Geweldloos Verzet en Safe Path.

Jouw persoonlijkheid
We zoeken een leergierige, collegiale, pragmatisch ingestelde collega met affiniteit met de doelgroep die samen met ons wil blijven ontwikkelen. Iemand met een kritische blik op hetgeen we hier doen met z’n allen. Een energiek persoon, die er echt voor wil gaan. Iemand die om kan gaan met jongeren die behoorlijk wat weerstand bieden. Mensen die hier met aandacht en liefde naar kunnen kijken (en vol blijven houden), zijn van harte welkom! Nieuwsgierig zijn wij naar jouw zorgvisie en hoe jij invulling aan deze functie wil geven? Daarnaast doen wij graag een beroep op jouw creativiteit, ervaring en expertise.

Jouw kennis en ervaring

  • Jij hebt een relevante Mbo- of Hbo-opleiding, zoals SPW 4, Social Work, Pedagogiek, SPH, Toegepaste Psychologie, Creatieve therapie of MWD;
  • Jij bent bekend met methodisch werken bij voorkeur van de Contextuele benadering en de Presentiebenadering;
  • Jij ben bereid om je te verdiepen in de problematiek van onze cliënten en op zoek te gaan naar passende oplossingen voor deze jongeren.

Wat wij bieden
Ons uitgangspunt is een langdurig samenwerkingsverband, dat binnen een jaarcontract start met een goed inwerkprogramma en later natuurlijk diverse scholingsmogelijkheden. Binnen Stichting Pactum is de CAO Jeugdzorg van toepassing. De functie van Jeugdzorgwerker D is ingeschaald in schaal 7 (max. € 3.451,77). De functie van Jeugdzorgwerker C is ingeschaald in schaal 8 (max. €3.749,57) bij een voltijd dienstverband van 36 uur. Natuurlijk komen daar vakantiegeld, ORT en een eindejaarsuitkering bovenop en maak je gebruik van de pensioenregeling van het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Meer informatie en solliciteren
Is deze rol je op het lijf geschreven dan horen we graag van je! Maak je interesse kenbaar middels een schriftelijke motivatie inclusief CV. Deze ontvangen wij graag via solliciteren@bj.nl.

Meer weten?
Wil je eerst meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Nana Bazelmans – RVE-Manager – via t: 0493-312589 of e: n.bazelmans@bj.nl

 Het opvragen van schriftelijke referenties maken onderdeel uit van de procedure.
Deze vacature wordt zowel intern als extern geplaatst.