Pactum zoekt een

Jeugdzorgwerker C/D Hoogstraat - Venlo ( 32 uur)

Dienstverband

32 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO, HBO+

Standplaats

Horn

Werkvelden

Jeugdzorg, Sociaal Werk

Iedereen heeft het recht te kunnen opgroeien in een veilige omgeving en een eigen toekomst vorm te geven. Maar soms zijn er omstandigheden die dat moeilijk maken. Dan is Stichting Pactum er.

Wij helpen kinderen, jongeren en gezinnen met een passende behandeling om positieve groeistappen te zetten. Als het kan doen we dit bij de jongere of het kind thuis of in onze dagbehandeling. En als dat voor kortere of langere tijd niet lukt, zoeken we naar een passend thuis binnen onze pleegzorg of in één van onze huizen. Zodat iedereen, vanuit een veilige omgeving en met de juiste behandeling, kan toewerken naar een eigen plek in de samenleving. www.pactum.org

Pactum zoekt een

Jeugdzorgweker C/D Hoogstraat| 32 uur per week
Voor onze Locatie in Venlo

Waar kom je werken
Per 1 januari 2022 zijn Bijzonder Jeugdwerk (Deurne), Rubicon-Jeugdzorg (Horn) en Pactum (Zetten) overgegaan in stichting Pactum. Je zult dus in dienst komen bij Stichting Pacturm, maar je wordt ingezet op de locatie in Limburg (Venlo). We maken, tezamen met Centiv, Vincent van Gogh en De Rooyse Wissel, deel uit van VIGO.

Pactum staat voor een samenleving waarin cliënten, met welke kwetsbaarheid dan ook, zelfstandig en actief mee kunnen doen. In een veilige omgeving bieden wij mogelijkheden om talenten te ontwikkelen, een netwerk op te bouwen en je gezond te voelen. Je hebt de competenties in huis om jongeren hoop en perspectief te bieden.

Ons Team
Het team in Venlo behandelt (gemengde) jongeren van circa 14 tot 18 jaar met complexe hechtings- en traumaproblemen. Binnen onze groep ligt het accent op traumastabilisatie. Sinds een aantal jaar werken we met twee super effectieve methodieken: Nieuwe Autoriteit en Slapende honden. We creëren op de groep een veilige omgeving waarin jongeren eindeloos veel kansen krijgen en fouten mogen maken. We leren jongeren om hun emoties te herkennen en te uiten, zodat ze er niet in verzuipen. Op deze groep kunnen ook jongeren, die bij Pactum (Deurne) in zorg zijn, terecht voor kortdurende crisishulp.

Wij zoeken een collega die zijn of haar mannetje staat, een duizendpoot die zowel pedagogisch als ook qua huiselijkheid iets te bieden heeft. We vinden het belangrijk dat je pro-actief bent, in staat bent invulling te geven aan mentorschappen, waarbij jij de verbindende schakel bent tussen alle belanghebbenden van het kind ( het kind zelf-  ouders – scholen- verwijzer- maar ook het eigen team en de gedragswetenschapper).

Hoe ziet je werk eruit
De functie jeugdzorgwerker richt zich op verzorging, begeleiding, opvoeding en behandeling. Bij de jongere is sprake van complexe en meervoudige problematiek op het gebied van gedrag, psychiatrie en/of verslaving, bij zowel de jeugdige als in zijn/haar netwerk. Dat maakt dat de ontwikkeling van de jeugdige ernstig bedreigd wordt. In onze groepen kunnen ook jeugdigen geplaatst worden vanwege een crisissituatie.

We verwachten van je dat je niet enkel meedenkt in methodieken, maar ontwikkelt deze ook door. Je werkt zelfstandig en doelgericht hulpverleningsplannen uit, je schrijft werkplannen en maak je evaluatieverslagen. Jij weet hoe jij voor een veilig leefklimaat en warme leefomgeving moet zorgen, waarin jongeren zich op hun gemak voelen.

Je levert een bijdrage aan de totstandkoming en toetsing van hulpverleningsplannen en de vertaling hiervan in werkplannen. Je werkt veel samen met de ouders en het verdere sociale netwerk van jeugdigen. Kortom: je werkt samen aan een goede toekomst voor jeugdigen.

Het betreft een 24-uurvoorziening dus inclusief weekenden en slaapdiensten.

Jouw persoonlijkheid
Een veelzijdig iemand die stevig in het leven staat en niet bang is om een mening te uiten. Iemand die flexibel is in denken en in doen. Binnen de Hoogstraat vinden wij het belangrijk dat jij onze bewoners/cliënten een luisterend oor biedt, dat je betrokken bent, enthousiast, laagdrempelig en slagvaardig. Daarnaast stimuleert jij jezelf door te ontwikkelen en je in te zetten voor anderen. Daarmee draag je bij aan een prettige werksfeer, in een sfeervol team waar iedereen veel voor elkaar over heeft. Je gaat werken in een bijzondere werkomgeving: Waar je samen gaat kijken met de bewoners/cliënten wat er wél kan.

Jouw kennis en ervaring

  • Jij hebt een relevante Mbo- of Hbo-opleiding, zoals SPW, MMZ, Social Work, Pedagogiek, SPH, Toegepaste Psychologie, Creatieve therapie of MWD;
  • Jij ben bereid om je te verdiepen in de problematiek van onze cliënten en op zoek te gaan naar passende oplossingen voor deze jongeren;
  • Jij bekend bekent met methodisch werken bij voorkeur van de Contextuele benadering en de Presentiebenadering.
  • Jij hebt kennis van de sociale kaart in (Noord) Limburg en omgeving;

Wat wij bieden
Ons uitgangspunt is een langdurig samenwerkingsverband, dat binnen een jaarcontract start met een goed inwerkprogramma en later natuurlijk diverse scholingsmogelijkheden. Binnen Pactum is de CAO Jeugdzorg van toepassing. De functie van Jeugdzorgwerker D is ingeschaald in schaal 7 (max. € 3.285,52). De functie van Jeugdzorgwerker C is ingeschaald in schaal 8 (max. €3.568,98) bij een voltijd dienstverband van 36 uur. Natuurlijk komen daar vakantiegeld, ORT en een eindejaarsuitkering bovenop en maak je gebruik van de pensioenregeling van het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Meer informatie en solliciteren
Is deze rol je op het lijf geschreven dan horen we graag van je! Maak dan je interesse kenbaar middels een schriftelijke motivatie inclusief CV vóór 04 juli 2022. Deze ontvangen wij graag via solliciteren@bj.nl. De gesprekken zullen fysiek plaatsvinden.

Meer weten?
Wil je verdere informatie over deze functie? Neem dan contact op met Miriam Theunissen – RVE-Manager – via T: 0475 – 58 84 00 of E: M.Theunissen@rubicon-jeugdzorg.nl.

 Het opvragen van schriftelijke referenties maken onderdeel uit van de procedure.
Deze vacature wordt zowel intern als extern geplaatst.