XONAR zoekt een

Jeugdzorgwerker gezinsopname nieuw project

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Jeugdzorg
Heb jij passie voor de hulpverlening en draag je zorg voor een verantwoord leef-, ontwikkel- en behandelklimaat voor kinderen en jeugdigen? Wil jij bovendien een bijdrage leveren aan een nieuw project binnen XONAR? Dan is de deze uitdaging iets voor jou!

Samen met je collega's heb jij de verantwoordelijkheid om een gezond en veilig opvoedklimaat te creëren voor een gezin waarvan de kinderen momenteel niet bij hun ouders kunnen wonen.

"Samen met passie ondernemer brengt XONAR op ongebaande paden. De Gezinsopname, waarbij we een gezin met zes kinderen, die momenteel niet met hun ouders kunnen samenwonen, toch samen met broertjes en zusjes een (t)huis kunnen bieden, is een vernieuwde gedachte binnen de hulpverlening. Het doel van de Gezinsopname is om écht een verschil te kunnen maken voor zowel de ouders als de kinderen."

Het betreft een gezin met een Somalische achtergrond met zes kinderen in de leeftijd van 2 tot 15 jaar. Samen met de collega's ondersteun, observeer en begeleid je de kinderen. De Gezinsopname is erop gericht om de kinderen te ondersteunen en een veilige omgeving te bieden. Er zal ook contact plaatsvinden met ouders.

De gezinsopname betreft een nieuw project in samenwerking met de gemeente Landgraaf en Bureau Jeugdzorg. Het doel is om broertjes en zusjes uit eenzelfde gezin een toekomstsperspectief te bieden en indien mogelijk terug te herenigen met ouders.

Wij zoeken enthousiaste collega's die flexibel aan het werk willen. In deze functie wordt er gewerkt in een 24/7-rooster. Hiervoor wordt je uiteraard extra beloond.

Jouw verantwoordelijkheden zijn:
 • Het uitwerken en uitvoeren van hulpverleningsplannen samen met de kinderen en jeugdigen;
 • Samen met het team een veilige en stabiele leefsituatie creëren;
 • Netwerken met scholen, Bureau Jeugdzorg en andere instanties;
 • Contact met ouders;
 • Samen met het team overleggen en afstemmen over de aanpak, het pedagogisch klimaat en de (ontwikkeling van de) individuele jeugdige;
 • Uitvoering geven aan de pedagogische en methodische aanpak op de individuele jeugdige;
 • Het bijhouden van de administratie en registratie hoort er ook bij.

Functie-eisen
Als Jeugdzorgwerker Gezinsopname dien je sterk in je schoenen te staan. Naast een goede opleidingsachtergrond en basishouding beschik je ook over een flinke dosis zelfreflectie, collegialiteit en flexibiliteit. Dit houdt je scherp zodat je goed kan zijn in je werk én er voor de jeugdigen kan zijn. Voldoe jij daarnaast aan hetgeen wij hieronder vragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ben jij de hulpverlener die dit nieuwe project gaat versterken en beschik jij over:
 • HBO-opleiding in de richting van Pedagogiek, orthopedagogiek, Social Work of gelijkaardig?
 • SKJ-registratie?
 • Passie voor de jeugdhulpverlening?
Werken binnen XONAR iets voor jou? De voordelen op een rijtje:
 1. Goed salaris: schaal 8 cao Jeugdzorg;
 2. Onregelmatigheidstoeslagen in de avonden, nachten en weekenden;
 3. Budget om samen leuke dingen te doen met je team;
 4. 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling;
 5. Tegemoetkoming in de zorgkosten;
 6. Uitgebreid aanbod bedrijfsfitness en een fietsplan;
 7. Veel ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.
Dit project betreft een vernieuwde visie op jeugdzorg en duurt 6 maanden. In eerste instantie krijg je dan ook een contract voor 6 maanden. Indien dit project verlengd wordt, wordt bij goed functioneren jouw contract ook verlengd. Het aantal uren is bespreekbaar Overigens zijn er binnen XONAR ook voldoende andere mogelijkheden. Het aantal contracturen is bespreekbaar. De huisvestiging moet nog bepaald worden maar het doel is om een woning in de regio Parkstad te vinden.

Reageren kan tot 16 mei.