Pactum zoekt een

Jeugdzorgwerker Pleegzorg – 24-36 uur – 24-36 uur - Limburg

Dienstverband

24 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Horn

Werkvelden

Eerstelijnszorg, Jeugdzorg

Stichting Pactum is op zoek naar een enthousiaste Jeugdzorgwerker B Pleegzorg voor hun locatie in Horn! Als jij gemotiveerd bent en het beste in anderen naar boven kunt halen, dan is dit de perfecte baan voor jou! Wij helpen kinderen, jongeren en gezinnen met een passende behandeling om positieve groeistappen te zetten. Als het kan doen we dit bij de jongere of het kind thuis of in onze dagbehandeling. En als dat voor kortere of langere tijd niet lukt, zoeken we naar een passend thuis binnen onze pleegzorg of in één van onze huizen. Zodat iedereen, vanuit een veilige omgeving en met de juiste behandeling, kan toewerken naar een eigen plek in de samenleving.

Pactum zoekt een

Jeugdzorgwerker B Pleegzorg | 24-36 uur per week
Voor onze Locatie in Horn


Hoe ziet je werk eruit

Vanwege groei in de organisatie zoeken wij nieuw talent dat ons team komt versterken. Stevig, flexibel en enthousiast: zo omschrijven collega’s, jongeren en hun ouders jou. Jij motiveert en brengt het beste in de ander naar boven. Je bent werkzaam binnen de ambulante hulpverlening, begeleiding en crisis op het gebied van de pleegzorg.

Als je bij ons komt werken, ga je aan de slag binnen de ambulante hulpverlening, begeleiding en crisis op het gebied van pleegzorg. We zoeken zowel Jeugdzorgwerkers voor reguliere pleegzorg als pleegzorg met LVB-problematieken. Je werkzaamheden zijn vooral gericht op het adequaat begeleiden en ondersteunen van zowel pleegkinderen en pleegouders als de eigen ouders, met als doel de kwaliteit van het verloop van de pleeggezinplaatsing en de eventuele terugkeer naar het eigen gezin te bevorderen.

Jij bent een leergierige, collegiale, pragmatisch ingestelde collega met affiniteit met de doelgroep die samen met ons wil blijven ontwikkelen. Iemand met een kritische blik op hetgeen we hier doen met z’n allen. Een energiek persoon, die er echt voor wil gaan. Iemand die om kan gaan met jongeren die behoorlijk wat weerstand bieden. Mensen die hier met aandacht en liefde naar kunnen kijken (en vol blijven houden), zijn van harte welkom!

Je hebt een afgeronde relevante zorgopleiding op HBO niveau, bijv. SPH, MWD, Pedagogiek, Social work of Toegepaste Psychologie; een geldige SKJ-registratie; affiniteit met de doelgroep, kinderen en/of ouders met een beperking; kennis van de sociale kaart en actuele wet- en regelgeving; kennis van relevante methodieken op het gebied van systeemgericht/gezinsgericht werken en kunt deze adequaat toepassen; bent in het bezit van een rijbewijs B en een auto.

Jouw kennis en ervaring

  • Je hebt een afgeronde relevante zorgopleiding op HBO niveau, bijv. SPH, MWD, Pedagogiek, Social work of Toegepaste Psychologie;
  • Je beschikt over een geldige SKJ-registratie;
  • Je hebt affiniteit in de doelgroep, kinderen en/of ouders met een beperking;
  • Je hebt kennis van de sociale kaart en actuele wet- en regelgeving;
  • Je hebt kennis van relevante methodieken op het gebeid van systeemgericht/gezinsgericht werken en kunt deze adequaat toepassen;
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en een auto.


Wat wij bieden

Ons uitgangspunt is een langdurig samenwerkingsverband, dat binnen een jaarcontract start met een goed inwerkprogramma en later natuurlijk diverse scholingsmogelijkheden. Stichting Pactum is de CAO Jeugdzorg van toepassing. De functie van Jeugdzorgwerker B is ingeschaald in schaal 9 (max. € 4.207,88) bij een voltijd dienstverband van 36 uur. Natuurlijk komen daar vakantiegeld en een eindejaarsuitkering bovenop en maak je gebruik van de pensioenregeling van het pensioenfonds Zorg en Welzijn.


Achtergrondinformatie

Per 1 januari 2022 zijn Bijzonder Jeugdwerk (Deurne, oud Vreekwijk), Rubicon-Jeugdzorg (Horn) en Pactum (Zetten) overgegaan in stichting Pactum. Je zult dus in dienst komen bij Stichting Pactum. We maken, tezamen met Centiv, Vincent van Gogh en De Rooyse Wissel, deel uit van VIGO.


Meer weten?
Wil je eerst meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Danny Hommen – RVE-Manager – via T: 0475 – 58 84 00 of E:  dannyhommen@vigogroep.nl. Wil je informatie over de procedure dan kun je contact opnemen met afdeling recruitment via werkenbijpactum@vigogroep.nl.