XONAR zoekt een

Jeugdzorgwerker Residentie

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Jeugdzorg
Heb jij passie voor de hulpverlening en draag je zorg voor een verantwoord leef-, ontwikkel- en behandelklimaat voor de jeugdigen?

Geen dag is hetzelfde als Jeugdzorgwerker Residentie. Samen met je collega's heb jij de verantwoordelijkheid om een huiselijk gevoel te creëren.

"Werken binnen de residentie voelt alsof je een tweede familie hebt. Je zet je samen als team in voor het perspectief van de jeugdige(n). Dat is waar we het voor doen." - Medewerker Residentie XONAR.

Je werkt op een groep met jeugdigen die minder perspectief hebben naar een huis of een gezinsvervangend milieu, vanwege leeftijd, problematiek of andere omstandi gheden. Deze jongeren hebben vaak al een lange hulpverleningsgeschiedenis achter de rug. De hulp die jij biedt is gericht op het bevorderen van het welzijn en de zelfredzaamheid, het stimuleren van de ontwikkeling en (bij oudere jeugd) op het leren van vaardigheden om zelfstandig te gaan wonen. Wanneer er sprake is van problemen in het psychosociaal functioneren worden die ook aangepakt. Er blijft aandacht voor het bevorderen en in stand houden van contacten met ouders, gezinsleden, familie en netwerk. Tot slot ben jij zo'n persoon die altijd lachend aan het werk is, of het nu ochtend, middag of avond is. In deze functie kom je dan ook helemaal tot je recht want er wordt in een 24/7-rooster gewerkt. Hiervoor wordt je uiteraard extra beloond.

Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor de residentie. Jouw verantwoordelijkheden zijn:
  • Het uitwerken en uitvoeren van hulpverleningsplannen samen met de jeugdige(n) binnen de residentie én buiten;
  • Samen met het team een aangename leefsituatie creëren;
  • Netwerken met scholen, Bureau Jeugdzorg en andere instanties;
  • Samen met het team overleggen en afstemmen over de dynamiek op de residentie en de (ontwikkeling van de) individuele jeugdige;
  • Uitvoering geven aan de pedagogische en methodische aanpak, zowel op de individuele jeugdige als op de groep;
  • Het bijhouden van de administratie en registratie hoort er ook bij (gelukkig hebben we hiervoor ondersteunende systemen).

Functie-eisen
Als Jeugdzorgwerker Residentie dien je sterk in je schoenen te staan. Naast een goede opleidingsachtergrond en basishouding beschik je ook over een flinke dosis zelfreflectie. Dit houdt je scherp zodat je goed kan zijn in je werk én er voor de jeugdigen kan zijn.

Voldoe jij aan hetgeen wij hieronder vragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
  • Een afgeronde HBO-opleiding in de richting Social Work, Pedagogiek of vergelijkbaar;
  • Registratie bij SKJ als jeugdzorgwerker is een vereiste;
  • Affiniteit en ervaring met de doelgroep is een pré;
  • Je bent flexibel en staat stevig in je schoenen.
Jij doet er toe! Onze missie is "Investeren in een gelukkige jeugd voor kinderen en jongeren en in een gelukkig leven voor de vrouwen in onze VO&H. Bij XONAR focussen we op wat er wel kan en lukt. We leren ouders, kinderen, jongeren, vrouwen en vluchtelingen om weer te geloven in hun eigen capaciteiten. Wij inspireren hen om het beste uit hun leven te halen". Daar horen onze medewerkers ook bij. Bij ons mag je rekenen op ruime ontwikkel/opleidingsmogelijkheden, veel vrijheid en zelfstandigheid. Binnen deze functie krijg je een salaris conform de cao Jeugdzorg schaal 8 (min. €2310,93 en max. €3431,71 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur per week). Dit wordt aangevuld met een mooie ORT-vergoeding, 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling. Bovendien bieden wij een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering. Je ontvangt maandelijks €20,00 netto bovenop je salaris. Gezond aan het werk bij XONAR doe je door deel te nemen aan de bedrijfsfitness en ons fietsplan.

In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een vast contract. Het aantal uren is bespreekbaar.

Reageren kan doorlopend.