Jongeren

Hey jongere! Ja jij! En jij! En yes, jij óók! Ben jij een teamplayer of geboren captain? Heb je oog voor detail? Zit jij vol energie? Heb je een hart van goud? Ben je goed met ouderen of met kids? Wat jouw talent ook is: kom zorgen dan!

Werken in zorg en welzijn wat voor jou?

Pfff… het wordt jongeren niet makkelijk gemaakt. Als scholier op de middelbare school moet je al beslissen wat beroep wordt.. Als student heb je ook flink wat keuzes te maken. Welke (vervolg)opleiding kies je? Wil je werken en leren combineren? Hoe ver wil je doorleren? Goed rondneuzen is dé tip. Geen idee waar je moet beginnen? Wij wel: jouw carrière begint hier! 

Zorgnet Limburg helpt jongeren met een hart voor zorg en welzijn op weg bij het vinden van opleiding of (bij)baan in zorg en welzijn. Ontdek welke organisaties er in Limburg zijn, de werkvelden en welke in jouw straatje past, check wat er op de agenda staat én scroll door (opleidings)vacatures. 

Info over leren en werken in zorg en welzijn:

Kom je er niet helemaal uit? Met gratis studentencoaching  zet jij jouw eerste of volgende stap.

Werken en leren in de zorg combineren

Fulltime in de schoolbanken zitten niks voor jou? Je hebt er vast al van gehoord: een BBL-opleiding (mbo) of duale studie (hbo). Oftewel: werken en leren combineren. Je hebt opties te over in zorg en welzijn. BBL/Duaal betekent in de praktijk dat je één keer per week naar school gaat. De rest van de tijd werk je bij een erkend leerbedrijf. Echt perfect, want wat jij op school leert, pas je in de praktijk meteen toe. Je onthoudt het makkelijker, je ontwikkelt je sneller en de ervaring die opdoet, staat puik op je cv. O en mooi meegenomen: het leerlingensalaris vult je portemonnee.

Meer over werken en leren in de zorg

Studentenjob: ervaring werken in de zorg

Zoek jij een studentenjob om ervaring met werken in de zorg op te doen? Of je nou nog maar net begint of juist al bijna klaar bent met je opleiding, mbo-, hbo- of wo-student, we hebben goed nieuw: in de zorg zijn bijbanen genoeg! Een studentenbaan in de zorg vult je portemonnee én je maakt vlieguren die goed staan op je cv.

Weet jij zeker dat jouw toekomst in de zorgsector ligt? Kies dan een studentenjob die goed  aansluit op je opleiding. Ben jij scholier die wil ontdekken of werk in de zorg wat voor je is, dan is een bijbaan in de zorg de perfecte manier.

Je mag als 16- of 17-jarige al een studentenjob in de zorg hebben. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als thuishulp of ADL-assistent. Je kunt je bijbaantje in de zorg dus makkelijk combineren met school, want de werktijden zijn vaak flexibel. En een tip: werk je in de zorg op onregelmatige tijden, dan krijg je extra uitbetaald.

Sowieso kunnen jongeren die als scholier of student een bijbaan in de zorg hadden, rekenen op waardering. Werken in de zorg wordt namelijk beschouwt als maatschappelijk waardevol werk. Dus ook als jij besluit de zorg links te laten liggen - wat we ons niet kunnen voorstellen natuurlijk ;-) -  staat een studentenjob in de zorg goed op je cv. 

Bijbanen in zorg en welzijn

Vakantiewerk in de zorg

Vakantie! Lekker man. Werk in de zorg is vast niet het eerste dat in je opkomt om te gaan doen. Maar je moet je terrasbezoekjes en festivals toch financieren. Dus of je nou in de zorg wilt gaan werken of niet: doe op je vrije dagen vakantiewerk in zorg en welzijn en verdien lekker bij. Er zijn zelfs mogelijkheden wanneer je geen zorgopleiding volgt! Zie jij dat zitten, check dan hier alles over vakantiewerk in de zorg.