Laurentius Ziekenhuis zoekt een

Junior controller ( 20-089)

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Ziekenhuizen
Ben jij de gesprekspartner met een sterke analytische blik?

Dan ben jij onze nieuwe junior controller!

Vacaturenummer 20-089, 36 uur per week

Wie ben jij?
Als junior controller werk je samen met en ondersteun je de senior controller als businesspartner voor het management. In deze dynamische tijd waarbij beperkte middelen en budgetten van het ziekenhuis tegenover innovatie en ontwikkeling staan heb jij een belangrijke rol in de begeleiding van het management om hier op gepaste wijze invulling aan te geven. Je bent in de rol van controller binnen ons ziekenhuis toegewezen aan diverse afdelingen (nader te bepalen in overleg met de huidige controllers) waarbij je onder verantwoordelijkheid van de seniorcontroller optreedt als sparringpartner voor het management m.b.t uiteenlopende financiële vraagstukken en de P&C cyclus. Daarnaast biedt je binnen de afdeling F&C ondersteuning op centraal niveau bij het opstellen van o.a. de begroting, managementrapportage en jaarrekening. Andere taken die binnen jouw pakket vallen zijn:
  • Het leveren van deskundige, betrouwbare, volledige en relevante managementinformatie, gewogen op voor -en nadelen, mogelijkheden en risico's;
  • Het analyseren en adviseren over bedrijfseconomische vraagstukken en/of andere ad-hoc vragen op bedrijfseconomisch of financieel administratief terrein welke aan de bedrijfsvoering gerelateerd zijn;
  • Het genereren van gegevens en maken van analyses ten behoeve van de samenstelling van de tussentijdse managementrapportages en prognoses.
Daarnaast ben je op samenwerking gericht maar durf je ook jouw standpunt in te nemen waar nodig. Je bent sociaal en communicatief vaardig en in staat te benoemen welke verbeteracties nodig zijn. Daarnaast weet je jouw communicatie af te stemmen op de verschillende gesprekspartners. Je weet tevens feiten, ideeën en oordelen in begrijpelijke taal te benoemen in woord en geschrift.

Jouw nieuwe werkplek
De afdeling Financiën & Control (F&C) behandelt zowel de zorg-financiële vraagstukken als de algemene financiële administratie en levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de bestuurbaarheid van het ziekenhuis. De afdeling F&C heeft als visie "proactief zorgen voor inzicht in financiën en kwaliteit." Dit vraagt een proactieve houding en begrip van de informatie vragen van onze klanten. Wij adviseren hierin gevraagd en ongevraagd. Een financieel stabiele organisatie is een randvoorwaarde voor realisatie van de visie van het Laurentius ziekenhuis en is geen doel op zich. Binnen de afdeling maak je deel uit van het team control en BI bestaande uit drie senior controllers en twee BI specialisten. Binnen het team staat samenwerking centraal.

Wat vragen wij van jou?
  • Je beschikt over een relevante HBO opleiding (bijv. HEAO Bedrijfseconomie en/of Accountancy);
  • Je hebt kennis van Microsoft Office en specifiek Excel;
  • Het is een pré als je kennis hebt van huidige wet- en regelgeving op het gebied van ziekenhuiszorg.
Wat krijg je daarvoor terug?
Niet alleen onze patiënten verdienen het beste, ook jij als junior controller. Daarom bieden wij een salaris ingeschaald in functiegroep 55 - volgens de cao ziekenhuizen (afhankelijk van kennis en ervaring) en een contract voor de duur van een jaar met de intentie om deze voor onbepaalde tijd te verlengen. Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier .

Informatie en procedure

Wil je meer informatie over de functie? Bel dan met Louis Bloemers, stafafdelingsmanager F&C, 0651533125 of 0475383036. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Wieteke den Os, recruiter, telefoonnummer 0611380065.

Tot 6 juli 2020 kun je reageren via het sollicitatieformulier.

De gesprekken vinden plaats om donderdag 16 juli in de middag, we willen vragen hier rekening mee te houden.