GGD Zuid Limburg zoekt een

Junior onderzoeker

Dienstverband

36

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Overige

Binnen de afdeling Seksuele Gezondheid, infectieziekten en Milieu zijn wij op zoek naar een Junior onderzoeker (36 uur).

Over de GGD

De GGD Zuid Limburg beschermt, bewaakt en bevordert de gezondheid van alle Zuid-Limburgers, met speciale aandacht voor mensen in een kwetsbare positie. Onze medewerkers dragen daaraan bij op een manier die het verschil maakt, vandaag en morgen. Als GGD’er sta je midden in de maatschappij en ben je er als het nodig is. Dit doen wij met professionele, wendbare en vitale medewerkers.

Meer informatie over de GGD? Kijk dan eens verder op onze website of bekijk ons filmpje.

Over de afdeling

De afdeling Seksuele Gezondheid, infectieziekten en Milieu van de GGD Zuid Limburg geeft invulling aan de regionale infectieziektebestrijding, centrum voor seksuele gezondheid (soa en sense), tuberculosezorg, hygiëne en inspecties en voert tevens wetenschappelijk onderzoek uit op het gebied van infectieziektebestrijding en seksuele gezondheid. De afdeling werkt intensief samen met de afdeling Sociale Geneeskunde en Medische Microbiologie van Universiteit Maastricht. Dit samenwerkingsverband is onderdeel van de academische werkplaats en wetenschappelijk onderzoek vindt plaats binnen de onderzoeksschool CAPHRI, onderzoekslijn IPG van Universiteit Maastricht.

Wat ga je doen? 

Het thema van het onderzoeksproject is ‘Limburg4Zero’: De Limburgse integrale aanpak om het aantal infecties met HIV en seksueel overdraagbare aandoeningen te verminderen’. 
Onze missie is naar nul nieuwe HIV infecties in Limburg. Dit project ontwikkelt, implementeert en evalueert een regionale geïntegreerde aanpak om mannen die seks hebben met mannen (MSM) te bereiken met testen voor HIV en seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA), preventie en zorg. Limburgse zorgprofessionals, maatschappelijke organisaties en universiteiten werken samen om testbarrières (zoals tijd/stigma) te verlagen met zelf-afname testen voor thuis (HIV, syfilis, chlamydia, gonorroe) en ‘peer’-testen (test-voor-een-vriend). We combineren deze testmethoden met preventie (seksuele gezondheid, PrEP, chemsex) en tijdige HIV/SOA behandeling. Succesvolle elementen van deze aanpak worden opgenomen in de reguliere HIV/SOA zorg, voor duurzame zorg in de toekomst.

 • Je gaat het project Limburg4Zero organiseren, implementeren en evalueren. Je kunt hierbij denken aan:
  - Kwantitatief onderzoek, zoals een vragenlijst opzetten en gegevens van test-uptake en de vragenlijst statistisch analyseren.
  - Kwalitatief onderzoek onder de doelgroep, bijvoorbeeld door interviews. De doelgroep zijn mannen die seks hebben met mannen die we een test aanbieden, maar ook de verschillende zorgverleners die de testen gaan aanbieden.
  - Het organiseren van de logistiek rondom de zelf-afname test pakketten voor HIV en SOA die we voor de eerste keer gaan toepassen in dit project. 
  - Het organiseren van draagvlak onder de verschillende zorgaanbieders om mee te werken aan dit project.
 • Je schrijft ten minste 1 wetenschappelijk artikel over de opzet van het project en de resultaten.
 • Je neemt deel aan de landelijke bijeenkomsten die in het kader van NLnaar0 worden georganiseerd.

Wie ben je? 

 • Je bent minimaal in het bezit van master diploma, bij voorkeur op het gebied van geneeskunde of gezondheidswetenschappen.
 • Je hebt ervaring met wetenschappelijk onderzoek.
 • Je hebt ervaring met kwantitatief onderzoek (liefst ook met kwalitatief onderzoek). Je beschikt over statistische kennis en kan werken met SPSS (of ander statistisch programma zoals R, SAS of STATA) om databestanden te analyseren. 
 • Je hebt kennis van en affiniteit met onderzoek naar HIV en SOA, of met onderzoek onder mannen die seks hebben met mannen.
 • Je bent nauwkeurig en beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels.
 • Je kunt zelfstandig werken, enthousiasmeert collega’s en bent een teamspeler.
 • Je beschikt over de volgende competenties: organiseren en plannen, conceptueel vermogen, presenteren, voortgang bewaken, leervermogen, klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en flexibiliteit.

Wat bieden wij jou? 

De GGD Zuid Limburg heeft een positief en stimulerend werkklimaat met volop kansen voor flexibele professionals die zich willen ontwikkelen. 

 • De CAO SGO (regeling voor gemeenten) is van toepassing op de arbeidsverhouding. Hierin staan de arbeidsvoorwaarden beschreven.
 • Bij de functie hoort een maximum salaris van €3520,- bruto per maand (functieschaal 8). Het salaris is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.
  *Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek zijnde 36 uur.
 • Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar; op voorwaarde van geschiktheid en financiering mogelijke verlenging in een promotietraject (totaal 4 jaar).
 • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een eindejaarsuitkering, het kopen en verkopen van verlof, flexibel werken en de mogelijkheid om thuis te werken, de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding en/of aanvullende cursussen en korting bij verschillende sportfaciliteiten. 
 • Verder ontvang je een Iphone en een notebook.

Heb je interesse?

Herken jij jezelf hierin en wil jij onderdeel zijn van een lerende organisatie die vrijheid en vertrouwen geeft én neem jij zelf verantwoordelijkheid voor een gezonde loopbaan? Dan is er sprake van een goede match en pas jij bij onze ruim 800 betrokken en bevlogen collega’s.

Hoe je solliciteert dat is aan jou, maar wij willen in ieder geval wel een CV ontvangen.  Solliciteren kun je uiterlijk tot 21 februari 2020 via ons sollicitatieformulier.

Vragen?

Neem voor vragen over de inhoud contact op met:
De heer Prof. dr. Christian Hoebe, Afdelingshoofd Infectieziektebestrijding

088 - 880 53 11

Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met:
Pascalle Metsemakers, PTO adviseur

088 - 880 54 33