GGD Zuid Limburg zoekt een

Junior Onderzoeker

Dienstverband

28,8 - 36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Overige

Binnen de afdeling Seksuele Gezondheid, Infectieziekten en Milieu zijn wij op zoek naar een Junior Onderzoeker Infectieziektenbestrijding/promovendus (tijdelijk voor de duur van het project, 0,8 fte-1,0 fte).

 

Over de GGD

De GGD Zuid Limburg beschermt, bewaakt en bevordert de gezondheid van alle Zuid-Limburgers, met speciale aandacht voor mensen in een kwetsbare positie.

 

Onze medewerkers dragen daaraan bij op een manier die het verschil maakt, vandaag en morgen. Als GGD’er sta je  midden in de maatschappij en ben je er als het nodig is. Dit doen wij met professionele, wendbare en vitale medewerkers.

 

Meer informatie over de GGD? Kijk dan eens verder op onze website of bekijk ons filmpje.

 

Over de afdeling en het project

De vacature komt vrij binnen de unit infectieziekten bestrijding van de afdeling Seksuele Gezondheid, Infectieziekten en Milieu. De vacature is gesteld ter uitvoering van onder andere het project NIEZT dat betrekking heeft op nader onderzoek naar antibioticaresistentie en infectieziektepreventie binnen verschillende zorginstellingen. Dit gebeurt middels een combinatie van kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden. Het betreft een promotietraject.  In het project NIEZT ( Needs assessment voor InfectiEpreventie bij Zorgprofessionals buiTen het ziekenhuis) gaan ervaringsdeskundigen uit verschillende sectoren in Noord-Brabant en Limburg op een gestructureerde wijze met elkaar in dialoog over infectiepreventie. Door de beperkende factoren (barrières) en bevorderde factoren (faciliterende factoren) voor het uitvoeren van infectiepreventie in kaart te brengen kan per sector advies gegeven worden voor het verbeteren van de infectiepreventie. Infectiepreventie is een belangrijke manier om het toenemende maatschappelijke probleem van ( verspreiding van ) antibioticaresistentie tegen te gaan.  De afdeling is  actief betrokken bij het Limburgse  Infectiepreventie en antibiotica resistentie zorgnetwerk (LINK).

 

Wat ga je doen?

In deze functie staat het doen van nader onderzoek centraal alsmede het rapporteren over de bevindingen en geven van advies.

 

 • Je ondersteunt wetenschappelijk onderzoek projectmatig in de diverse processtappen: planning en uitvoering.
 • Je analyseert data, presenteert de bevindingen en schrijft wetenschappelijke artikelen.
 • Je verbindt beleid, praktijk en onderzoek.
 • Je stelt het projectplan op en adviseert over de uitvoering.
 • Je zoekt naar actuele en nieuwe informatie op het terrein van de publieke gezondheid  en/of daarvoor relevante vakgebieden
 • Je verdiept je in ( onderdelen) van voor het onderzoek relevante vakgebieden.
 • Je participeert in samenwerkingsverbanden met interne en externe partners.

 

Wie ben je?

 • Je beschikt over tenminste een afgeronde opleiding op WO- niveau, bij voorkeur op het gebied van de gezondheidszorg of gezondheidswetenschappen en hebt affiniteit met data en onderzoek.
 • Je kunt  rapportages opstellen.
 • Je bent analytisch ingesteld, kunt zelfstandig werken, enthousiasmeert collega’s en bent een teamspeler.
 • Je bent bekend en hebt ervaring met de verschillende aspecten van projectmanagement.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Je bent bekend en hebt ervaring met alle facetten van wetenschappelijk onderzoek en kunt een bijdrage leveren bij het genereren van onderzoeksvragen vanuit de praktijk, opstellen van en bijdragen aan subsidieverzoeken en de uitvoering ( dataverzameling, verwerking, analyse en rapportage ) van onderzoek.
 • Je bent aantoonbaar creatief, denkt “out of the box”, leergierig, wilt kennis delen en legt hiervoor actief de noodzakelijke contacten.
 • Je werkt actief mee aan de ontwikkeling van onze kennis organisatie.
 • Je bent sensitief voor de eigen organisatie en de organisatie waarvoor/ waarmee wordt gewerkt.

 

Wat bieden wij jou?

De GGD Zuid Limburg heeft  een positief en stimulerend werkklimaat met volop kansen voor flexibele professionals die zich willen ontwikkelen.

 

 • De  CAO SGO (regeling voor gemeenten) is van toepassing op de arbeidsverhouding. Hierin staan de arbeidsvoorwaarden beschreven.
 • Het salarisniveau voor de functie is schaal 8. Bij de functie hoort een minimum salaris: van € 2.149,- bruto per maand (aanloopschaal) en een maximum salaris van €3.556,- bruto per maand (functieschaal). De salarisinpassing is afhankelijk van opleiding en ervaring en is gebaseerd op een volledige werkweek zijnde 36 uur, salaristabel d.d. 1-7-2020.
 • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een eindejaarsuitkering, het kopen en verkopen van verlof, flexibel werken en de mogelijkheid om thuis te werken, de mogelijkheid tot het volgen van  een opleiding en/of aanvullende cursussen en korting bij verschillende sportfaciliteiten.  
 • Verder ontvang je een Iphone en een notebook in bruikleen.

 

Heb je interesse?

Herken jij jezelf hierin en  wil jij onderdeel zijn van een lerende organisatie die vrijheid en vertrouwen geeft én neem jij zelf verantwoordelijkheid voor een gezonde loopbaan? Dan is er sprake van een goede match en pas jij bij onze ruim 800 betrokken en bevlogen collega’s.

 

Hoe je solliciteert dat is aan jou, maar wij willen in ieder geval wel een CV en motivering ontvangen.  Solliciteren kun je uiterlijk tot 20 augustus 2020 via ons sollicitatieformulier.

 

Nog vragen?

Heb je nog vragen over de  functie, dan kun je terecht bij  Mitch van Hensbergen, onderzoeker SIM,  T. 088 880 5407 | E. Mitch.vanhensbergen@ggdzl.nl