Maastro zoekt een

Junior onderzoeker cardiale radioablatie

Dienstverband

32 - 36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen

In deze functie werk je aan de klinische introductie van stereotactische radiotherapie voor ventriculaire tachycardie. Dit is een veelbelovende nieuwe en niet-invasieve behandelmethode voor patiënten met hardnekkige hartritmestoornissen waar op dit moment geen andere behandeloptie meer voor bestaat. Jouw werkzaamheden bestaan uit het analyseren van de beweging van verschillende delen van het hart op basis van medische beeldvorming en het bepalen van de invloed hiervan op de behandeling door middel van dosisberekeningen. Hierbij worden verschillende motion management en treatment planning technieken geëvalueerd met behulp van (digitale) fantomen en patiëntdata, met als doel om de nauwkeurigheid en benodigde veiligheidsmarges voor de behandeling te bepalen. Je werkt hierbij samen met innovatiefysici, radiotherapeutisch laboranten, radiotherapeuten, cardiologen, klinisch fysici en klinisch fysisch medewerkers om tot een veilige behandeling te komen.

Werklocatie: Maastricht.

We zoeken een kandidaat met:
-    een Master diploma in Technische Geneeskunde, (Bio)Medische Technologie, Natuurkunde, Medische Natuurwetenschappen, of vergelijkbaar.   
-    gevoel voor de vertaling van medisch technologische vraagstukken naar praktische toepassingen en dit ook kunnen uitleggen aan collega’s;
-    (bij voorkeur) ervaring in beeldvorming en/of radiotherapie;
-    (basis) programmeerervaring (bijv. Matlab);
-    (bij voorkeur) experimentele vaardigheden;
-    goede uitdrukkingsvaardigheden in het Engels en bij voorkeur ook in het Nederlands;
-    een echte teamplayer-mentaliteit.

Wat bieden we jou?
-    Een uitdagende baan bij een dynamische organisatie die het patiëntbelang en innovatie hoog in het vaandel heeft staan.
-    Een dienstverband van gemiddeld 32 - 36 uur (naar keuze) per week op basis van de CAO Ziekenhuizen voor in eerste instantie één jaar met intentie tot verlenging.
-    Salaris op basis van FWG schaal 50 (min. € 2.526,-) en overige uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke kortingsregelingen voor onder andere diverse (zorg)verzekeringen, fietsaanschaf en sportabonnementen.
-    Maastro investeert in ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers.  

Meer informatie over deze vacature?
Neem dan contact op met dr. Colien Hazelaar (innovatiefysicus; colien.hazelaar@maastro.nl) of dr. ir. Wouter van Elmpt (programmamanager innovatieteam; wouter.vanelmpt@maastro.nl), beiden ook telefonisch te bereiken via het centrale telefoonnummer 088-4455600.

Solliciteren: Als deze functie je aanspreekt, kun je jouw motivatiebrief en curriculum vitae voor 26 april 2021 uploaden in het sollicitatieformulier op onze website www.maastro.nl.

Gespreksdata: de 1e sollicitatieronde is gepland op 11 mei 2021 en zal plaatsvinden via MS Teams, de 2e sollicitatieronde wordt kort daarop gepland en zal live op locatie van Maastro plaatsvinden.  

Over Maastro: Maastro is een nationaal en internationaal gerenommeerd instituut dat de bestraling (radiotherapie) van oncologische patiënten voor de provincie Limburg verzorgt, vanuit de hoofdlocatie in Maastricht en vanuit haar dependance op de locatie van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. We leggen de verbinding tussen patiëntenzorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en doen dat met circa 320 medewerkers.
Sinds januari 2019 behandelen we in ons nieuwe protonencentrum patiënten met protonentherapie; een innovatieve techniek waarmee de kans op bijwerkingen voor de patiënt aanzienlijk vermindert.
De Maastricht Brightlands Health Campus met universitair medisch centrum en universiteit vormt een perfecte setting voor excellente patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, met een uitstekende bereikbaarheid. Maastro ligt op fietsafstand van de oude binnenstad van Maastricht en de omliggende dorpen. Daarnaast stopt de trein praktisch voor onze deur bij station Maastricht Randwyck. Meer informatie over Maastro is te vinden op onze website www.maastro.nl