De Zorggroep zoekt een

Juridisch Beleidsadviseur Raad van Bestuur

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Thuiszorg
Duik jij graag in juridische vraagstukken binnen de gezondheidszorgwetgeving en vind je het tof om werk van betekenis te doen? Binnen De Zorggroep wordt jouw expertise optimaal benut!

Wat ga je doen?
Als beleidsmedewerker ondersteun en adviseer je de Raad van Bestuur, de bestuurssecretaris en de directeuren over diverse juridische vraagstukken en ontwikkelingen op zorginhoudelijk, organisatorisch gebied. Je draagt bij aan de ontwikkeling van ons zorg- en kwaliteitsbeleid en je adviseert over relevante gezondheidszorgwetgeving en de impact daarvan voor ons beleid.

Vanuit een adviesrol kun je worden betrokken bij verschillende projecten en ketenzorg overleggen in de regio. Je bent breed inzetbaar, werkt conform onze visie en weet strategisch beleid te vertalen naar tactisch/operationeel beleid (en anders om) en kan juridisch ondersteunen waar nodig (bijv. bij het opstellen en beoordelen van contracten of advies geven over rechten van cliënten).

Hoe zorgen wij voor jou?
Het team bestuursondersteuning bestaat uit 10 enthousiaste collega's die graag met je willen samenwerken. Er is ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid, in een uitdagende organisatie. Wij bieden aanvankelijk een dienstverband voor bepaalde tijd (voor de duur van 1 jaar) met uitzicht op een vast dienstverband.

Wij bieden in eerste instantie een dienstverband voor de duur van één jaar met de intentie om dit, bij gebleken geschiktheid, om te zetten naar een vast dienstverband met een contractomvang van gemiddeld 24 uur per week. Inschaling vindt plaats op basis van de cao VVT (FWG 55) afhankelijk van kennis, ervaring en opleiding. Bij deze schaal hoort een salaris van maximaal €4.558,88 bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.

Dat jij er elke dag weer voor zorgt dat alles op rolletjes verloopt, is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:
  • vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%)
  • focus op Positieve Gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze WerkWijzerWinkel met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
  • interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen
  • korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het "weg-na-het-werk"-programma
  • ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal
Wat maakt jou de juiste juridisch beleidsadviseur?
Je hebt een proactieve, resultaatgerichte houding en bent communicatief sterk. Dit, en je gevoel voor verhoudingen, helpen je om jouw rol als verbinder goed in te vullen. Je bent schriftelijk goed onderlegd, waardoor je heldere en concrete beleidsnotities kunt schrijven. In de samenwerking zoek je graag de verbinding op met collega's op andere beleidsterreinen. Onafhankelijk kunnen oordelen en dienstverlenend kunnen handelen, ook onder tijdsdruk, zijn competenties die goed bij jou passen. Ook ben je slagvaardig, flexibel en heb je van nature een open en nieuwsgierige houding.

Verder belangrijk:
  • Relevante kennis op hbo- of WO-niveau (met juridische achtergrond, bijvoorbeeld rechten of MER)
  • Relevante werkervaring op het gebied van de (ouderen)zorg is mooi, maar we nodigen starters ook graag uit om te reageren
  • Kennis van en inzicht in WGBO, WKKGZ en vertegenwoordiging van wilsonbekwame cliënten en privacy rechtelijke vraagstukken
Enthousiast geworden?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Leuk! We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Voor aanvullende informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Sharon Lubbers, recruitment adviseur, via sharon.lubbers@dezorggroep.nl .

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.