Ministerie van Justitie en Veligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen zoekt een

Justitieel verpleegkundige

Dienstverband

28-36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Evertsoord

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Overige

Functieomschrijving

Als justitieel verpleegkundige bij de penitentiaire inrichting Zuidoost werk je met een bijzondere doelgroep, waarbij verslaving en psychiatrische aandoeningen veelvuldig voorkomen. Met jouw deskundige zorg draag je eraan bij dat gedetineerden weer een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan kunnen opbouwen.

Tijdens een intake verzamel je gegevens over de psychische en medisch-sociale toestand van gedetineerden. Je skills op het vlak van klinisch redeneren worden daarbij behoorlijk op de proef gesteld. Maar je herkent de symptomen van bijvoorbeeld verslaving en psychiatrische aandoeningen duidelijk. Je durft door te vragen en laat je niet met een kluitje het riet in sturen.

Aan de hand van deze intakes en het verpleegkundig spreekuur voer je verpleegkundige taken uit binnen de aandachtsgebieden infectieziekten, chronisch zieken, verslavingszorg en psychiatrie. Ook beoordeel je of je zelf actie kunt ondernemen of dat je de gedetineerde moet doorverwijzen naar de arts of een van de andere disciplines. Je neemt deel aan overleggen en verricht tot slot administratieve werkzaamheden die je rapporteert in het systeem.

Functie-eisen

 • Je bent een BIG-geregistreerd verpleegkundige, bij voorkeur niveau 5.
 • Je bent bij voorkeur bijgeschoold tot justitieel verpleegkundige.
 • Je hebt kennis van de specifieke wet- en regelgeving op het gebied van de gezondheidszorg.
 • Je hebt begrip van de samenhang tussen de verschillende (gedetineerde gerelateerde) disciplines binnen een inrichting.
 • Je hebt kennis van en deskundigheid met betrekking tot specifieke lichamelijke (chronische ziekten) en psychosociale problematiek (grote groep mensen met een licht verstandelijke beperking) van de gedetineerdenpopulatie.
 • Je kunt de-escalerend optreden in stressvolle situaties.
 • Je kunt je een oordeel vormen op basis van best practices
 • Je kunt gezondheidsvoorlichting geven.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 7, schaal 8.
Maandsalaris: Min €2.422 – Max. €3.546 (bruto).
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (met een proeftijd van maximaal 2 maanden).
Contractduur: 1 jaar.
Minimaal aantal uren per week: 28.
Maximaal aantal uren per week: 36.

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Ben je in dienst van het Rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, ontvangen wij graag je motivatiebrief en cv.
 • Je werkt tijdens kantooruren en in roulatie met je collega's op de zaterdag.
 • Let op: de einddatum van de vacature is niet leidend. De selectie start wanneer geschikte kandidaten zich aandragen en sluit wanneer de vacature is vervuld. De vacature kan dus vóór de vermelde einddatum sluiten. Wees er daarom op tijd bij en reageer snel!

Digitaal solliciteren

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via de knop 'direct solliciteren' verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.