Zuyderland zoekt een

Kinderartsen

Dienstverband

31.5-36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Wij zijn op zoek naar 3 enthousiaste kinderartsen om ons team te versterken. Ben je kinderarts en heb je belangstelling voor een baan in Zuyderland waarin je het vak kindergeneeskunde in de volle omvang kunt uitoefenen? Lees dan verder!

Jouw nieuwe baan

Zuyderland Medisch Centrum is een van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ) gericht op wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. In ons geboortecentrum op locatie Heerlen worden jaarlijks ca. 3000 kinderen geboren. Het geboortecentrum beschikt over 34 kraam/neo-suites. Op  locatie Heerlen is ook een klinische afdeling Kind en Jeugd gevestigd met 20 bedden en een kinderdagbehandelingscentrum. De poliklinische kindergeneeskunde wordt verzorgd op 3 locaties, nl Heerlen, Sittard en Brunssum. Daarnaast beschikt locatie Sittard over een kinderdagbehandeling.

De vakgroep bestaat uit een ambitieus team van 21 kinderartsen die allemaal allround werkzaam zijn met daarnaast diverse sub-specialismen (neonatologie, MDL, endocrinologie, pulmonologie, neurologie en allergologie) en aandachtsgebieden. Verder wordt ons team versterkt door 7 verpleegkundig specialisten en 6 gespecialiseerde verpleegkundigen voor o.a. diabeteszorg, neonatologie, pulmonologie, obesitas en prematuren nazorg.

De opleidingsgroep maakt deel uit van de OOR-ZON (MUMC+ Maastricht) en heeft een opleidingsovereenkomst met Leuven en Brussel. Er werken 5-6 arts-assistenten in opleiding en met enige regelmaat ook een profilerings-AIOS. Hiernaast werken er 7 ANIOS, regelmatig HAIO’s en senior-coassistenten binnen het team. Coassistenten participeren in lopende onderzoeksprojecten.

We kennen in onze regio een zeer diverse en uitdagende patiëntenpopulatie. Naast algemene pediatrie zijn de speerpunten in onze vakgroep: sociale pediatrie, pulmonologie, endocrinologie/diabeteszorg, obesitas, allergologie, MDL en ons geboortecentrum. Voor de deelspecialismen is er een nauwe samenwerking met het MUMC+.

Wij hanteren een gezond rooster beleid met compensatie na de diensten.
Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde opleiding tot kinderarts en wil graag algemene pediatrie uitoefenen.
 • Je hebt interesse in de aandachtsgebieden (of bent sub-specialist) pulmonologie, diabeteszorg of sociale pediatrie.
 • Je hebt een enthousiaste uitstraling en gedrevenheid.
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen, zowel in omgang met patiënten, collegae en overige medewerkers.
 • Je hebt een actieve houding t.a.v. opleiding, onderwijs en wetenschap.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een contract voor bepaalde tijd of voor onbepaalde tijd, e.e.a of je reeds al in dienst bent.
 • Een werkweek van 31,5 uur of 36 uur, in onderling overleg.
 • Beoogde startdatum: in overleg.
 • AMS regeling is van toepassing.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Passende (bij) scholingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen tot een ervaren professional
 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
 • Collectieve korting op een ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON.
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Allianz).
 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
 • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals stoelmassages, loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.

Meer weten?

Wil je meer informatie of heb je nog enkele vragen? Neem dan gerust contact op met mevrouw Dr. D.A. Schott, kinderarts-endocrinoloog via telefoonnummer 088-4599703 of de heer M. Wellens, RvE-manager via telefoonnummer 088-4590036.

Een keer kennismaken kan met een meeloop dag(deel).

Jouw sollicitatiebrief kan gemaild worden naar msb-recruitment@zuyderland.nl of per post naar Zuyderland Medisch Centrum, Postbus 5500, 6130 MB Sittard / t.a.v. bestuur MSB.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.
Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.