Zuyderland zoekt een

Kinderartsen (31,5 – 45 upw)

Dienstverband

31.5-45 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Wij zijn spoedig op zoek naar een kinderarts ter vervanging van een zieke collega. Ben je kinderarts en heb je belangstelling voor een baan in Zuyderland waarin je het vak kindergeneeskunde in de volle omvang kunt uitoefenen? Lees dan verder!

Tijdelijke baan

Zuyderland Medisch Centrum is een van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ) gericht op wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. In ons geboortecentrum op locatie Heerlen worden jaarlijks ca. 3000 kinderen geboren. Het geboortecentrum beschikt over 34 kraam/neo-suites. Op locatie Heerlen is ook een klinische afdeling Kind en Jeugd gevestigd met 20 bedden en een kinderdagbehandelingscentrum. De poliklinische kindergeneeskunde wordt verzorgd op 3 locaties, nl Heerlen, Sittard en Brunssum. Daarnaast beschikt locatie Sittard over een kinderdagbehandeling.

De vakgroep bestaat uit een ambitieus team van 22 kinderartsen die allemaal allround werkzaam zijn met daarnaast diverse sub-specialismen (neonatologie, MDL, endocrinologie, pulmonologie, neurologie en allergologie) en aandachtsgebieden. Verder wordt ons team versterkt door 7 verpleegkundig specialisten en 6 gespecialiseerde verpleegkundigen voor o.a. diabeteszorg, neonatologie, pulmonologie, obesitas en prematuren nazorg.

De opleidingsgroep maakt deel uit van de OOR-ZON (MUMC+ Maastricht) en heeft een opleidingsovereenkomst met Leuven en Brussel. Er werken 5-6 arts-assistenten in opleiding en met enige regelmaat ook een profilerings-AIOS. Hiernaast werken er 7 ANIOS, regelmatig HAIO’s en senior-coassistenten binnen het team. Coassistenten participeren in lopende onderzoeksprojecten.

We kennen in onze regio een zeer diverse en uitdagende patiëntenpopulatie. Naast algemene pediatrie zijn de speerpunten in onze vakgroep: sociale pediatrie, pulmonologie, endocrinologie/diabeteszorg, obesitas, allergologie, MDL en ons geboortecentrum. Voor de deelspecialismen is er een nauwe samenwerking met het MUMC+.

Wij hanteren een gezond rooster beleid met compensatie na de diensten.
Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde opleiding tot kinderarts en wil graag algemene pediatrie uitoefenen.
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen, zowel in omgang met patiënten, collegae en overige medewerkers.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een contract voor bepaalde tijd van tenminste 6 maanden.
 • Een werkweek van gemiddeld 31,5 – 45 uur, e.e.a. in overleg.
 • Beoogde startdatum: zo spoedig mogelijk.
 • AMS-regeling is van toepassing.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Passende (bij) scholingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen tot een ervaren professional
 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
 • Collectieve korting op een aanvullende ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON.
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Allianz).
 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
 • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals stoelmassages, loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.

Meer weten?

Wil je meer informatie of heb je nog enkele vragen? Neem dan gerust contact op met mevrouw Dr. D.A. Schott, kinderarts-endocrinoloog via telefoonnummer 088-4599703.

Een keer kennismaken kan met een meeloop dag(deel).

Jouw sollicitatiebrief kan gemaild worden naar mo.offermans@zuyderland.nl of per post naar Zuyderland Medisch Centrum, Postbus 5500, 6130 MB Sittard/ t.a.v. Dr. D.A. Schott, kinderarts-endocrinoloog.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.