Maastro zoekt een

Klinisch fysicus in opleiding (2 opleidingsplekken)

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht Venlo

Werkvelden

Ziekenhuizen

De opleiding leidt op tot Klinisch Fysicus Radiotherapie en duurt vier jaar. Tijdens de opleiding worden naast het werken aan inhoudelijke kennis en competenties diverse projecten uitgevoerd met betrekking tot het verantwoord gebruik van lineaire versnellers en imaging apparatuur en introductie van daarmee samenhangende nieuwe bestralingstechnieken. Daarnaast ligt de nadruk op het opdoen van klinische ervaring door het meedraaien in de dagelijkse werkzaamheden van de Fysica Innovatie Groep. Deze bestaat momenteel uit 10 klinisch fysici, 2 klinisch fysici in opleiding, 5 innovatiefysici en 8 klinisch fysisch medewerkers.

Opleidingscluster: De opleiding wordt vormgegeven binnen het opleidingscluster KF-ZON; een samenwerkingsverband van zes opleidingsziekenhuizen in Zuid-Oost Nederland (MUMC+ Maastricht, Adelante Zorggroep, Catharina Ziekenhuis, Maastro, Maxima Medisch Centrum en Zuyderland Medisch Centrum), conform de eisen van de Stichting Opleiding Klinische Fysica (OKF). Onderdeel van de 4-jarige opleiding is een stage van minimaal zes maanden in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven en enkele kortere stages en onderwijs in de andere opleidingsziekenhuizen van het cluster KF-ZON. Wetenschap in de vorm van een onderzoek en publicatie is onderdeel van de opleiding.

Binnen KF-ZON bestaan voor 2021 vacatures voor vier opleidingsplaatsen: Algemene Klinische Fysica, Radiologie & Nucleaire Geneeskunde en Radiotherapie (2). Sollicitaties dienen per subspecialisatie te gebeuren maar er mag op meerdere van deze vacatures gesolliciteerd worden.

We zoeken kandidaten met een afgeronde WO-opleiding in de (technische) natuurkunde of een door de NVKF gelijkwaardig geachte opleiding (zie www.stichtingokf.nl). Je hebt aantoonbaar interesse in toegepast klinisch-wetenschappelijk onderzoek en ervaring met projectmatig werken. Je kunt out-of-the-box denken en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is essentieel voor het uitoefenen van deze functie. Kandidaten met een afgeronde promotie of ervaring in een klinische of onderzoeksfunctie hebben een pré.

Wat bieden we jou?

  • Een dienstverband voor 36 uur per week op basis van de CAO Ziekenhuizen, voor de duur van de opleiding (maximaal 4,5 jaar);
  • Startdatum in overleg te bepalen, tussen januari en april 2021;
  • Een salaris van minimaal € 3.622,- en maximaal € 4.662,- bruto/maand, afhankelijk van eventuele relevante ervaring;
  • Uitstekende overige arbeidsvoorwaarden, zoals een 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke kortingsregelingen voor onder andere diverse (zorg)verzekeringen, fietsaanschaf en sportabonnementen.

Meer informatie over de opleidingsplek?
Neem gerust contact op met Lars Murrer (klinisch fysicus / opleider): 088-4455600 of lars.murrer@maastro.nl of Ans Swinnen (klinisch fysicus / plaatsvervangend opleider): 088-4455600 of ans.swinnen@maastro.nl

Over Maastro: Maastro verzorgt de radiotherapie (bestraling) van mensen met kanker in de provincie Limburg, vanuit de hoofdlocatie in Maastricht en vanuit haar dependance op de locatie van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Sinds januari 2019 behandelen we in ons nieuwe protonencentrum patiënten met protonentherapie, waarmee de kans op bijwerkingen voor de patiënt aanzienlijk kan verminderen. Maastro legt de verbinding tussen zorg, onderzoek en onderwijs. Bij Maastro zijn in totaal circa 300 medewerkers werkzaam in patiëntenzorg, onderzoek en bedrijfsvoering.

We beschikken over geavanceerde apparatuur zoals 6 versnellers, een protonen faciliteit, dual energy CT scanners, optical surface tracking systemen en een uitgebreid HDR en LDR brachytherapieprogramma. Speerpunt is beeld- en dosisgestuurde adaptieve radiotherapie.

Solliciteren? Je Nederlandstalige motivatiebrief en CV kun je voor 30 oktober 2020 uploaden via onze website www.maastro.nl. De sollicitatiegesprekken zullen medio november plaatsvinden.