Mondriaan zoekt een

Klinisch psycholoog bij Ouderenpsychiatrie

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor onze kliniek Wijerode en/of Ouderen ambulant zoeken wij een klinisch psycholoog (28-36 uur p.w.). Zie jij volop uitdaging in de huidige ontwikkelingen binnen de Ouderenzorg? Heb jij een patiëntgerichte en coachende houding?
We maken graag kennis met je! En jouw team? Dat staat voor je klaar. Iedereen kan zichzelf zijn binnen het team en je collega's zijn deskundig, hardwerkend, open en begripvol. Sluit je aan?


Past deze functie bij jou?
Mondriaan Ouderen biedt specialistische diagnostiek en behandeling aan ouderen met ernstige psychiatrische problematiek. Dit gebeurt ambulant op de locaties in Heerlen en Maastricht én in onze kliniek Wijerode te Heerlen. Onze professionals werken dagelijks intensief samen voor de meest optimale behandeling en zorg voor onze patiënten. Kwaliteit, bejegening, dienstverlening en samenwerking staan hierbij hoog in het vaandel. Dit dragen wij ook uit naar onze verwijzers en samenwerkingspartners. Ook betrekken we familie en naasten actief bij onze zorgverlening. Mondriaan Ouderen mag zich door het behalen van het predicaat Topklinisch ggz hét expertisecentrum voor ouderen met persoonlijkheidsstoornissen noemen (TCOP).

Onderzoek, opleiden en innovatie zijn onze herkenbare pijlers en drijfveren.

Als klinisch psycholoog werk je in hoge mate zelfstandig binnen een multidisciplinair samenwerkingsverband en ben je naast regiebehandelaar ook als specialist betrokken bij de behandeling. Complexe problematiek is voor jou een uitdaging. Je hebt een helikopterview bij de aanpak van multidisciplinaire problematiek en weet deze uit te dragen, intern en extern.

Je werkt graag in een collegiale werkomgeving.

Wat ga je doen?
 • Je taken bestaan uit het verrichten van intakes, psychodiagnostische onderzoeken, psychotherapeutische behandeling, indicatiestelling en behandeling;
 • Innovatie van behandelingsrichtlijnen en kwaliteitsbewaking zijn fundamentele taken van jouw functie. Als regiebehandelaar en specialist draag je bij aan de totstandkoming, uitvoering en evaluatie van behandelplannen en aan de verdere ontwikkeling van de diagnostiek en de behandelvormen;
 • Je geeft supervisie en werkbegeleiding aan GZ-psychologen in opleiding tot klinisch psycholoog.
 • Mogelijkheid tot taken in management & beleid en wetenschappelijk onderzoek.

Dit neem je mee
 • Postacademische opleiding tot klinisch psycholoog, BIG-geregistreerd; registratie bij een psychotherapievereniging is een pre. Tevens is kennis van ouderenpsychiatrie een pre.
 • Je hebt een creatieve attitude en flexibele inzetbaarheid ten aanzien van de aanpak van psychiatrische problematiek.
 • Passie voor ontwikkeling, innovatie en indien gewenst onderzoek.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het management en je adviseert de organisatie over de (door)ontwikkeling en innovatie van de behandelmethodiek, de verdieping op inhoud en overige zorgprocessen.
 • Je neemt deel aan intervisie en het geven van onderwijs.
 • Vanuit jouw patiëntgerichte houding zie je uitdagingen in de ontwikkelingen die zich momenteel afspelen in het werkveld.
 • Daarnaast heb je ook een coachende houding maar weet ook de touwtjes in handen te nemen wanneer dit nodig is.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd.
 • Het salaris bedraagt minimaal € 5.136,-- en maximaal € 8.101,-- (FWG 75 - CAO GGZ, kernfunctie klinisch psycholoog).Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen.
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.

Is je interesse gewekt?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Linda Laheij, manager zorg / klinisch psycholoog of Jacquelien Boschker, RVE manager, bereikbaar via secretariaat Ouderen: 088-5066363.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.