Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Klinisch Psycholoog HELDR | 24-36 uur

Dienstverband

24 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Jeugdzorg

Wil jij als klinisch psycholoog aan de slag op de poli van HELDR en een belangrijke rol spelen in het herstel van jongeren tussen de 12 en 24 jaar? HELDR biedt specialistische zorg aan jongeren met psychische klachten en hun families en jij kunt daar onderdeel van uitmaken. 

Vanuit de visie dat persoonsgerichte zorg de kans op herstel vergroot. Als medewerker binnen Vincent van Gogh kun jíj het verschil maken. Niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor het team waar je mee samenwerkt. Zingeving, bijdragen aan de maatschappij en echte mensen vooruit helpen. Dat wil jij toch ook?

Waarom jouw afdeling Gewoon Anders is

Wij zijn HELDR, de divisie binnen het Vincent van Gogh Instituut die zich richt op specialistische GGZ voor jongeren en jongvolwassenen met psychische klachten. Bij ons draait alles om het zo goed mogelijk helpen van jongeren en hun ouders, opvoeders en verdere systeem. Hun eigen hulpvraag is hierbij leidend. Wij geloven dat goede zorg dichtbij de jongere staat, hen zoveel mogelijk de regie laat voeren en altijd de link legt met hun eigen omgeving en belevingswereld. Voor ons is elke jongere en elk gezin uniek en we maken gebruik van ieders sterke kanten om beter om te leren gaan met hindernissen die zich op dat moment in het leven van de jongere voordoen. Jongeren en ouders ervaren ons als laagdrempelig, kundig en systeemgericht.

We richten ons op diagnostiek en behandeling van ernstige psychische problematiek bij jongeren van 12 tot 24 jaar. Onze expertise ligt op het vlak van persoonlijkheidsproblematiek, psychotraumaklachten, angst- en stemmingsstoornissen, verslaving, ernstige gedragsproblematiek en systeemproblemen. We behandelen poliklinisch of bij de jongere thuis, individueel of in groepsverband, en altijd samen met het systeem. Naast behandeling van ernstige problematiek, innoveren we continu op het gebied van vroegdetectie en interventie: het zo vroeg mogelijk herkennen van eerste symptomen van problematiek, en deze tijdig behandelen om erger te voorkomen. Zo hebben we behandelprogramma’s ontwikkeld voor jongeren met eerste kenmerken van persoonlijkheidsproblematiek of psychose. Binnen deze thema’s nemen we ook deel aan wetenschappelijk onderzoek en werken we op landelijk niveau samen met ketenpartners om de zorg voor jongeren te blijven verbeteren.

Onze behandelteams voor jongeren werken in heel Limburg. De hoofdlocatie is in Venlo, hier is de polikliniek gevestigd. In Venray hebben we tevens een kleine polikliniek. Onze systeembehandelteams (methodieken MDFT en MST) werken vanuit basislocaties in Urmond, Roermond, Venlo en Venray. We zoeken voor deze functie een collega die werkzaam zal zijn op de locaties Venlo en eventueel Venray.

Waarom jouw functie gewoon anders is

Als Klinisch Psycholoog ben je regiebehandelaar voor het behandeltraject: je voert diagnostiek uit, bent eindverantwoordelijk voor het behandelplan en stelt het verloop van het behandeltraject samen met de overige betrokken collega’s. Je hebt kennis van en ervaring met het gebruik van E-health modules of staat ervoor open hier mee te leren werken. Je levert een vernieuwende bijdrage aan de vooruitgang van de zorg en bent de ambassadeur van Vincent van Gogh.

Het accent ligt op de coördinatie van de procesgang rondom de behandeling van zowel individuele als groepsbehandelingen. Als stuwende kracht van het team bekleed je een brugfunctie tussen de verschillende behandelaars en het team. Je motiveert collega’s tot ontwikkeling en biedt hen hier ondersteuning in aan. Je houdt je bezig met het behandelen van uitdagende vraagstukken rondom jongeren en hun systeem en weet de perspectieven van de verschillende disciplines te integreren.

Vereisten

 • Je bent een BIG-geregistreerd Klinisch Psycholoog, bij voorkeur met ervaring met het diagnosticeren en behandelen van jongeren en jongvolwassenen.
 • Je bent bekwaam en bevoegd tot het uitvoeren van psychotherapeutische behandelingen en beschikt eveneens over een BIG registratie als Psychotherapeut.
 • Je haalt er energie uit als je mee kan werken aan nieuwe ontwikkelingen en vindt het leuk daar beleid op te maken.
 • Je vindt opleiden van collega’s binnen de BIG-opleidingen (PIOG, GIOP, GIOS) leuk als een onderdeel van je taken als Klinisch Psycholoog.

Wat we jou bieden

 • Inschaling conform CAO GGZ FWG 75. Het salaris bedraagt minimaal €6343 en maximaal €8903 bij een fulltimedienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • Een vast contract voor 24 tot 36 uur per week.
 • Een welkomstpremie van €4000 bruto of een leaseauto voor de duur van 1 jaar als je nieuw in dienst komt en minimaal 1 jaar in dienst blijft (m.u.v. kandidaten die via een bemiddelingsbureau worden aangeboden). Informeer naar de voorwaarden tijdens jouw kennismakingsgesprek.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld, een 13e maand, balansbudget, pensioenopbouw, een collectieve zorgverzekering en meer.
 • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop je bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon.
 • Studie- en scholingsmogelijkheden, zoals laagdrempelige onlinetrainingen die je op zowel persoonlijk als professioneel gebied ondersteunen, maar ook bijzondere scholingswensen zijn bespreekbaar. Als opleidingsinstituut zijnde bieden we mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen op deskundig vlak zoals een herregistratie of om persoonlijke ambities waar te maken.
 • Kom je met de auto? Parkeren is voor jou geregeld. Daarnaast zijn onze locaties ook met het OV goed bereikbaar.
 • Wil je meer weten over werken bij Vincent van Gogh? Klik dan hier voor meer informatie.

Gewoon even bellen?

Wil je meer informatie over de functie, dan kun je mailen met Sabine De Vreede sabrinedevreede@vigogroep.nl

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter Britt Verheijen via WhatsApp (0629455311 ). Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie Klinisch Psycholoog HELDR bij Vincent van Gogh? Stuur dan een WhatsAppbericht naar Britt of solliciteer via onderstaande button.