Kraamcentrum Echt en Omstreken zoekt een

Opleiding tot Kraamverzorgende

Dienstverband

24 - 28 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Echt

Werkvelden

Thuiszorg, Overige

In september en in december 2024 starten wij weer met het opleiden van kraamverzorgende! 

Functieomschrijving: Ben jij op zoek naar een betekenisvolle carrière in de zorg? Wil jij bijdragen aan een van de meest bijzondere momenten in het leven van gezinnen? Wij bieden jou de kans om opgeleid te worden tot kraamverzorgende met een betaalde opleiding en zicht op een contract na het behalen van je diploma.

Wat wij bieden:

 • Betaalde opleiding: Je volgt een betaalde opleiding tot kraamverzorgende waarbij ook de opleidingsuren worden vergoed.
 • Uren per week: Minimaal 24 uur per week.
 • Zicht op contract: Na het succesvol afronden van de opleiding en behalen van je diploma, bieden wij zicht op een vast contract.

Wat wij vragen:

 • Motivatie en passie voor de zorg: Je hebt een grote passie voor het ondersteunen van gezinnen tijdens de kraamperiode.
 • Flexibiliteit: Bereidheid om in wisselende diensten te werken, inclusief nachtdiensten, feestdagen en weekenden.
 • Opleiding en ervaring: Minimaal een vmbo-diploma, mbo-niveau 2 of hoger of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo. Je bent 19 jaar of ouder. Heb je al een vooropleiding in de zorg dan kan je vrijstellingen aanvragen om de opleiding sneller te doorlopen.  
 • Jij hebt: een groot doorzettingsvermogen, je bent sociaal, pro-actief en leergierig.
 • Rijbewijs: In het bezit van een rijbewijs en auto (harde eis)

Taken en verantwoordelijkheden van een kraamverzorgende:

 • Verlenen van partus assistentie bij de bevalling.
 • Verlenen van kraamzorg aan moeder, kind en overige gezinsleden.
 • Begeleiden en adviseren van het gezin tijdens de kraamperiode.
 • Ondersteunen bij borstvoeding en andere voedingstechnieken.
 • Signaleren van eventuele gezondheidsproblemen en hier adequaat op reageren.
 • Samenwerken met verloskundigen en andere zorgprofessionals.

Over ons: Wij zijn een toonaangevende organisatie in de kraamzorg, bekend om onze persoonlijke benadering en hoge kwaliteit van zorg. We zijn een klein team, dus korte lijnen en hele fijne begeleiding. 

Je zult deelnemen aan een uitgebreid opleidingsprogramma in samenwerking met de Geboortezorg Academie. Je ontwikkelt alle vaardigheden en kennis om gezinnen te ondersteunen tijdens de belangrijkste fase van hun leven.

De opleiding duurt 12-15 maanden, waarbij je meteen in de praktijk start en naar school gaat. Je krijgt direct een arbeidscontract van minimaal 24 uur. De exacte indeling van de uren varieert, hierbij is flexibiliteit belangrijk omdat de zorgbehoeften van kraamvrouw en baby kunnen veranderen. Je werkt vaak 6-7-8 dagen achter elkaar.

Als je een zorgachtergrond hebt is een verkort opleidingstraject mogelijk (6-9 maanden). Dit is afhankelijk van de toelatingsvoorwaarden die de Geboortezorg Academie stelt (toelatingstoets Anatomie – Fysiologie). Hierover gaan we graag met jou persoonlijk in gesprek. 

Voldoe jij aan het gewenste profiel? Stuur je CV met motivatie, onder vermelding van vacaturekenmerk ‘Opleiding tot Kraamverzorgende’ in het onderwerp regel, naar

rozanne@kraamcentrumecht.nl

Of

Kraamcentrum Echt
T.a.v. Rozanne van Kollenburg
Houtstraat 32 G
6102 BJ Echt
 
Voor vragen kun je contact opnemen met Rozanne van Kollenburg op telefoonnummer 06-24478187 of per e-mail op rozanne@kraamcentrumecht.nl 
Voor de meeste functies binnen Kraamcentrum Echt e.o. wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.