Maastricht UMC+ zoekt een

Kwaliteitsfunctionaris afdeling Pathologie

Dienstverband

21,6 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als Kwaliteitsfunctionaris adviseert u het management en bent u mede verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid van de afdeling Pathologie.
 • Je coördineert en bewaakt alle acties die nodig zijn voor het beheren, aanpassen en uitbreiden van het totale kwaliteitssysteem.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd informatie, advies en verbetervoorstellen aan de leiding van de afdeling met betrekking tot het kwaliteitssysteem.
 • Je stelt het jaarplan met betrekking tot kwaliteit Arbo en Milieu (KAM) samen, dat gebaseerd is op het uitgezette beleid, en zorgt voor de uitvoering van dit plan.
 • Je bent verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer en distributie van documenten, procedures en werkvoorschriften vallende onder het kwaliteitssysteem van de afdeling.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor het opstellen, beoordelen en goedkeuren van meetinstrumenten, werkvoorschriften en procedures.
 • Je stelt het auditjaarplan samen, begeleidt en coördineert interne en externe audits en rapporteert resultaten ervan aan het management van de afdeling.
 • Je hebt ervaring in het uitvoeren van audits op ISO 15189.
 • Je analyseert periodiek meldingen en afwijkingen afkomstig uit auditrapporten, meldingsrapporten en diverse andere kwaliteitsmetingen. Je bewaakt tevens de voortgang van opvolgende verbeteracties en toetst deze op operationaliteit.
 • Je coördineert acties in het kader van rondzendingen.
 • Je draagt actief bij aan het op peil houden van het algehele kwaliteitsbewustzijn binnen de afdeling pathologie in overeenstemming met de wet- en regelgeving en richtlijnen zoals ISO15189 en NIAZ.
Wat vragen wij van jou?
 • HBO denk en werkniveau.
 • Kennis van, affiniteit met en ervaring met een kwaliteitssysteem (volgens ISO15189) en kwaliteitsmanagement binnen een laboratoriumomgeving.
 • Je hebt uitstekende sociale en communicatieve eigenschappen in woord en geschrift.
 • Je bent flexibel en vasthoudend.
 • Kennis van processen, apparatuur, analyses, technieken en activiteiten binnen een afdeling Pathologie is een nadrukkelijke pré.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
De afdeling Pathologie maakt deel uit van de expertise-eenheid Diagnostiek en Advies van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+). De afdeling beschikt over laboratoria ten behoeve van zowel de klinische diagnostiek (Klinische Pathologie) alsook wetenschappelijk onderzoek (Experimentele Pathologie). Binnen de Klinische Pathologie werken 12 pathologen, 10 assistenten in opleiding alsook 45 personen ondersteunend personeel. Het laboratorium is sinds 2017 ISO15189 gecertificeerd (registratienummer M189) en is onderverdeeld in de functionele units histologie, cytologie, secretariaat en speciale technieken.

De afdeling Pathologie van het Maastricht UMC+ is een zéér dynamische academische afdeling, innovatief en onderscheidend in diagnostiek en wetenschap. Wij zijn een hechte groep medewerkers en er heerst een prettige werksfeer. Het laboratorium Pathologie is modern en is recentelijk verbouwd, modern en volledig up to date ingericht en biedt het hele spectrum van diagnostiek.

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 21,6 - 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.
Parttime werken is bespreekbaar als evt. ook het uitvoeren van deze functie i.c.m. laboratoriumwerkzaamheden binnen de afdeling Pathologie.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.
Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.094,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A08 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen Dhr. G.M.J.M. Roemen, Manager afdeling Pathologie MUMC+ telefoonnummer: 043-387 46 05 / 387 46 11; guido.roemen@mumc.nl).
oor informatie over de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.