De Zorggroep zoekt een

Kwaliteitsverpleegkundige Groene Kruis Thuiszorg

Dienstverband

26 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Thuiszorg
Heb jij kwaliteit van zorg hoog in het vaandel staan en vind je een combinatie van een coachende rol in de directe zorg, verbinden, analyseren en het doen van verbetervoorstellen een echte uitdaging? Ben jij wijkgericht en heb jij oog voor preventie en ontwikkeling? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Jij als kwaliteitsverpleegkundige bent verantwoordelijk voor het adviseren, ondersteunen, coachen en reflecteren op het gebied van kwaliteitsverbetering en zorginnovatie daarnaast doe je aanbevelingen voor deskundigheidsbevordering van zowel jou directe collega als de zorgteams. Dit met als doel het in stand houden of verbeteren van kwaliteit van leven en het bijdragen aan een veilige omgeving voor cliënten en medewerkers op lokaal/regionaal niveau.

Je ondersteunt teams bij het bieden van veilige, cliëntgerichte - en persoonsgerichte zorg met zo veel mogelijk eigen regie voor cliënten en zijn/haar omgeving. De teams hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van zorg. De Kwaliteitsverpleegkundige ondersteunt/begeleidt teams hierbij vanuit signalerende, analytische, coachende en adviserende kwaliteiten.

Deze functie zal worden ingezet binnen de Wijkverpleging. Je gaat aan overkoepelde de slag voor een aantal teams binnen de sector Thuis. Een vereiste is dat je zelf ook al werkzaam bent binnen een van onze wijkteams.

Bij De Zorggroep leren we je graag kennen. We kijken naar wie je bent, wat je kunt en graag zou willen en matchen je dan aan een team waar jij het beste past. Je werkt samen met de afdeling Kwaliteit & Veiligheid en onderhoudt een functionele relatie met beleidsmedewerkers van deze afdeling.

Hoe zorgen wij voor jou?
Gezien het feit dat het een nieuwe functie betreft binnen de Zorggroep, bieden wij een scholing aan zodat alle kwaliteitsverpleegkundige vanuit hetzelfde vertrekpunt gaan starten. De scholing wordt in company verzorgd en zal bestaan uit 9 lesdagen en 6 modules. De kernelementen van deze scholing omvatten;
 • Ontwikkelen persoonlijke effectiviteit.
 • Werken binnen wettelijke en professionele kaders.
 • Coaching/ begeleidings- en verandervaardigheden in de dagelijkse praktijk.
Als kwaliteitsverpleegkundige schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 50 met een salaris van maximaal
€ 3.942.98 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.

Naast je baan van minimaal 18 uur in de wijkverpleging wordt er een contract van 8 uur per week aangeboden voor de functie van kwaliteitsverpleegkundige. Deze 8 uur kun je gericht aan de slag met de vraagstukken rondom Kwaliteit en Veiligheid. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van een gedeelte van de zorgteams voor Noord of Midden-Limburg.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de cliënten is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:
 • Vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen.
 • Korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het "weg-na-het-werk"-programma.
 • Ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal.
 • Focus op Positieve Gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze WerkWijzerWinkel met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven.
Wat maakt jou de juiste kwaliteitsverpleegkundige?
Je bent zelfverzekerd en weet met jouw kennis en kunde kordate beslissingen te nemen in elke situatie. Als echte teamspeler halen jullie samen het optimale resultaat voor de cliënten. Ook ben je als Kwaliteitsverpleegkundige de spil in uiteenlopende zorgcontacten rondom de cliënten. Je kunt, samen met je collega's, op een creatieve manier omgaan met de middelen die je op dat moment ter beschikking hebt en maakt hierin de juiste keuzes. Dat is belangrijk want elke cliënt en elke situatie en zorgvraag is weer anders.

Je bent een:
 • Gediplomeerd Verpleegkundige niveau 4 of HBO V.
 • Een goede luisteraar, ook als het even niet uitkomt.
 • Een kei in de omgang met cliënten, hun familie en je collega's.
Verder:
 • Beschik je over een reflecterend vermogen en sta je open om te leren.
 • Heb je een signalerend vermogen en beschik je over coachende vaardigheden.
 • Waardeer je het belang van een goede samenwerking door een veilig leerklimaat te creëren en weet je hoe je moet omgaan met weerstand.
Heb jij een andere opleiding die raakvlakken heeft met de zorg, dan gaan we ook graag het gesprek met jou aan!

Enthousiast geworden?
Vul het sollicitatieformulier in en voeg je cv toe. De selectie gesprekken zullen plaatsvinden eind november/begin december. Solliciteer je als externe kandidaat dan ontvangen we graag bij indiensttreding een positieve Verklaring omtrent het Gedrag (VOG).

Eerst meer weten?

Voor aanvullende informatie over deze vacature mag je contact opnemen met Carlyn Cremers, HR-adviseur op telefoonnummer 06-10227852.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden