De Zorggroep zoekt een

Leefondersteuner Hulp aan Huis, Weert

Dienstverband

1 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Weert

Werkvelden

Ouderenzorg
Ideale deeltijdbaan voor iedereen die liefdevolle zorg wil bieden en die affiniteit heeft met ouderen. Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen, in de eigen vertrouwde omgeving. Mantelzorgers raken steeds vaker overbelast. Daarom is er deze service/dienst die liefdevolle zorg!

Wat ga je doen?
Deze functie is geschikt voor iedereen die liefdevolle zorg wil bieden en affiniteit heeft met ouderen. Zeker ook voor senioren (mannen), studenten en zij-instromers. Daarnaast is deze functie erg geschikt voor zorgprofessionals die nog wel enigszins fysiek belastbaar zijn, maar niet meer in de mate zoals vereist bij een zorgfunctie.
Als Leefondersteuner werk je binnen de afdeling Ondersteuning Thuis, dat onderdeel is van de sector Groene Kruis Thuiszorg. Je wordt gekoppeld aan één of meerdere cliënten en diens mantelzorger(s). Wij vinden het belangrijk dat er een goede ‘match’ is tussen de cliënt, de mantelzorger(s) en de Leefondersteuner zodat er een vertrouwensrelatie opgebouwd kan worden.
Een vooropleiding in de zorg is niet noodzakelijk. Iedereen volgt bij ons een basisprogramma.

De werkzaamheden vinden plaats bij de cliënt thuis. Cliënten zijn veelal mensen met beginnende tot gevorderde dementie. De coördinatie van zorg is in handen van de eerste verantwoordelijke Verzorgende (IG), Verpleegkundige of Thuisbegeleider. Je hebt een belangrijke rol in een stuk aandacht en tijd voor de cliënt en het aanbrengen van structuur, dag-invulling en activiteiten. Verder stem je met je collega’s af wat je doet en hebt gedaan, zodat deze op de hoogte zijn van de actuele situatie. Je houdt bij wat de toestand is van de cliënt en je voert ook cliëntgegevens op een tijdige en correcte manier in het cliëntdossier in.
Heb jij een zorgdiploma (minimaal Helpende) dan kun je gekoppeld worden aan een cliënt waar je ook helpt met de ADL (zoals afgesproken in het zorgplan).
Je ondersteunt ook bij de huishouding, hierbij kun je denken aan zaken als bed opmaken, maaltijd(en) voorbereiden, boodschappen doen, etc.

Hoe zorgen wij voor jou?
Werken bij De Zorggroep betekent werken binnen een grote organisatie waar de cliënt centraal staat. Je kunt erop rekenen dat zaken goed geregeld zijn en alles wat je nodig hebt om goede en warme zorg te leveren voorhanden is. Heb jij je carrière pad al uitgestippeld of weet je nog niet precies welk pad je gaat bewandelen? Bij De Zorggroep ben je van harte welkom! Werken in de ouderenzorg betekent dat jij je rugzak vult met waardevolle ervaring in bijvoorbeeld organiseren, klantgerichtheid en zelfstandigheid. Dat is in iedere volgende baan mooi meegenomen. Over een paar jaar klaar voor een volgende stap of opleidingstraject? Laat het ons weten! De loopbaancoaches van De Zorggroep gaan graag het gesprek met je aan. Heb je jouw droombaan bij De Zorggroep gevonden en heb je het helemaal naar je zin? Daar worden we blij van. Het is jouw carrière, dus jij staat centraal.

Als Leefondersteuner schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 20 met een maximum salaris van € 2.772,02 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.
Je kunt bij een match met een cliënt starten in een dienstverband voor de duur van een jaar voor 1 uur per week. Voor onze interne mobiliteitskandidaten zijn afwijkende uren bespreekbaar.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de cliënten is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:
  • Vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%)
  • Focus op positieve gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze WerkWijzerWinkel met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
  • Interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen
  • Korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het “weg-na-het-werk”-programma
  • Ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal

Wat maakt jou de juiste Leefondersteuner, Hulp aan Huis?
Je beschikt over goede sociale vaardigheden en kunt zelfstandig werken. Je hebt goede uitdrukkingsvaardigheden, in verband met afstemming met collega's is het belangrijk dat je zowel schriftelijk als mondeling je op een heldere manier kunt uitdrukken. De fysieke belasting is minder dan in een zorgfunctie. Er zal toch enige fysieke belasting zijn, bijvoorbeeld het dragen van boodschappen, rolstoel duwen, eventueel tillen bij ADL. Onregelmatig werken, dus avonden en weekenden vind je geen probleem.
Je:
  • bent respectvol
  • hebt een oplettende houding (signaleerfunctie)
  • kunt makkelijk overweg met een smartphone en de computer
  • bent in bezit van een auto

Enthousiast geworden?
Leuk, we leren je graag kennen! Solliciteer direct en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je meer informatie over de functie? Onze recruiter Marije van Delft vertelt je graag meer over het werk van een Leefondersteuner, Hulp aan Huis en is te bereiken via marije.van.delft@dezorggroep.nl of neem contact op met Carina Cuypers, telefoonnummer 06-18818014.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.

De Zorggroep
Werken bij De Zorggroep

Werken bij De Zorggroep betekent een betekenisvolle invulling geven aan het leven van kwetsbare mensen en bijdragen aan de lokale samenleving. Samen met jou durven we te kijken naar wat past bij jou en wat jouw plek binnen De Zorggroep kan zijn.

Samen begint met jou.

Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorglocaties bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit Positieve Gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Samen met 5000 medewerkers en onze 2200 vrijwilligers zetten we ons dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Zo hebben we een medezeggenschapsraad, maar bijvoorbeeld ook een PAR (professionele adviesraad). De PAR geeft onafhankelijk, gevraagd en ongevraagd advies aan raad van bestuur over actuele werkinhoudelijke onderwerpen zoals het rookbeleid en kwaliteitsindicatoren. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt een bijdrage leveren en datgene doen waar hun hart ligt.