Zuyderland zoekt een

Leerling Maatschappelijke Zorg/ Verzorgende IG, 3 jarig traject, Zuyderland Zorgcentra

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 2, VMBO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Ouderenzorg

Wil jij deel uitmaken van onze zorggeneratie van de toekomst?

Zuyderland Zorgcentra biedt jou nu de mogelijkheid om werken en leren te combineren en hierbij twee diploma’s te behalen, te weten: Maatschappelijke zorg + verzorgende IG. Naast een waardevol diploma, heb je na het afronden van de opleiding ook direct een vaste aanstelling op zak!

Wat ga je doen?

De combi-opleiding Maatschappelijke Zorg / Verzorgende IG is ideaal voor ijverige studenten, want na drie  jaar ben je in staat om niet één, maar twee beroepen uit te oefenen. Om je hiervoor klaar te stomen, krijg je les in het begeleiden van doelgroepen. Bijvoorbeeld bij hun persoonlijke ontwikkeling of verzorging. Daarnaast krijg je les over verschillende ziektebeelden, medicijngebruik en anatomie, maar leer je ook gesprekken voeren met bewoners/ cliënten en hen ondersteunen bij hun basisbehoefte(n). Zo ben je ook perfect voorbereid op een functie als verzorgende IG en de functie cliëntbegeleider.

Het opleidingstraject start in september 2020 met een beroepsvoorbereidende periode (BVP)

van enkele maanden waarin je hoofdzakelijk naar school gaat (Gilde Opleidingen in Geleen) en anderzijds stage loopt om de basiskennis te leren. Na deze BVP start de leerarbeidsovereenkomst waarbij je nog maar 1 dag per week terug naar school gaat en de overige dagen werkzaam bent op de afdeling van één van onze zorgcentra.

Wie ben jij?

Je bent in het bezit van één van de volgende opleidingen:

 • VMBO-TL, VMBO-GL, VMBO-KL of MAVO
 • Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO / VWO
 • MBO diploma niveau 2
 • Vergelijkbaar diploma

Ben je 21 jaar of ouder, maar voldoe je niet aan bovenstaande opleidingseisen, dan wordt eventuele deelname afgestemd op je cognitief vermogen en je persoonlijkheid. Deze worden middels een assessment getoetst.
Heb je een oud diploma in de zorg (Verzorgende, MDGO-VZ), maar geen recente werkervaring, dan nodigen wij je ook uit om te solliciteren. Een aangepast opleidingstraject behoort tot de mogelijkheden.

Omdat jouw gedrag van grote invloed is op anderen zijn de volgende persoonlijke kwaliteiten van groot belang:

 • Goed kunnen samenwerken en overleggen.
 • Communicatief sterk en een goed probleemoplossend vermogen
 • Je beschikt over veel lef, mensenkennis en bent zorgzaam ingesteld

Daarnaast ben je minimaal 28 uur per week beschikbaar voor het volgen van het opleidingstraject en je hebt voldoende tijd voor thuisstudie.

Wat bieden wij?

 • Een dynamische en afwisselende werkomgeving, waarin vraagsturing, gelijkwaardigheid en collegialiteit belangrijke waarden zijn en waarin de bewoner centraal staat. Plezier hebben in je werk en het nemen van eigen verantwoordelijkheden zijn daarbij belangrijke factoren.
 • Tijdens de opleiding ben je op diverse afdelingen en locaties werkzaam en vervul je ook onregelmatige diensten, zoals weekenden en feestdagen.
 • Tijdens de BVP dien je 36 per week beschikbaar te zijn. Zodra je aansluitend de leerarbeidsovereenkomst van ons ontvangt, zijn je contracturen bespreekbaar.
 • Het salaris is conform CAO-Ziekenhuizen. Tijdens de BVP ontvang je 97% van het minimumloon. Zodra je deze periode positief hebt afgerond ontvang je van ons een leerarbeidsovereenkomst. Tijdens deze overeenkomst ontvang je een maatwerksalaris in FWG 15 van Cao Ziekenhuizen, inclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.
 • Het schoolgeld komt geheel voor rekening van Zuyderland Zorgcentra. De boeken krijg je in bruikleen en mag je bij een succesvolle afronding van de opleiding behouden.
 • Baangarantie voor de functie waarvoor je wordt opgeleid mits de opleiding met positief resultaat wordt afgerond.
 • Deelname aan meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

Informatie
Gezien de huidige ontwikkelingen als gevolg van Corona kunnen er geen informatiebijeenkomsten plaatsvinden. We werken hard om jullie (indien nodig) digitaal te kunnen voorzien van alle benodigde informatie. Heb je nog vragen stuur dan een mail naar HR-opleidingen@zuyderland.nl.

Interesse?
Heb je interesse? Solliciteer dan snel via de knop 'solliciteer' onderaan deze pagina!

Benieuwd naar het verdere verloop van de procedure?
We informeren jou graag tijdig over hetgeen je in het verdere verloop van de procedure kan verwachten. 

 • Nadat je hebt gesolliciteerd, ontvang je per e-mail bericht of je wordt meegenomen in het vervolgtraject. Dit bestaat uit een uitnodiging per mail voor een AMN-test bestaande uit een onderdeel capaciteiten en een onderdeel persoonlijkheid, welke je van thuis uit kunt maken. Daarnaast krijg je ons portfolioformat toegestuurd dat je ingevuld en met de gevraagde bijlagen per mail aan dient te leveren.
 • Op basis van de aangeleverde documenten wordt gekeken of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek waarin we kijken wat het best passende opleidingstraject is.
 • Afhankelijk van het verloop van dit kennismakingsgesprek word je uitgenodigd voor een oriënterende stage. Deze stage bestaat uit 4 dagdelen waarbij de exacte periode, dagen en tijden kunnen worden afgestemd in overleg met de praktijkbegeleider.
 • Na het succesvol doorlopen van de oriënterende stage, is de selectieprocedure afgerond en mag je starten met de opleiding. Je ontvangt een uitnodiging voor een arbeidsvoorwaardengesprek en nadere informatie over de aanvang van de opleiding

Over Zuyderland Zorgcentra

Wij stellen de cliënt in staat zo mogelijk zijn eigen leven te leiden door middel van excellente en nabije zorg, uitgevoerd met passie en betrokkenheid, in nauwe samenwerking met partners in onze regio. Zuyderland heeft meerdere zorgcentra in de regio van Beek tot Echt. Onze locaties zijn gericht op PG, Somatiek, Kleinschalig wonen, Intramuraal, extramuraal en palliatieve terminale zorg.

 Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.