SJG Weert zoekt een

Leerling Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Weert

Werkvelden

Ziekenhuizen

Over SJG Weert

SJG Weert staat voor verbondenheid. Als streekziekenhuis hebben we een netwerk als geen ander: in huis kennen we elkaar door en door en werken we boven de muren van de poliklinieken en afdelingen uit. Dat maakt het mogelijk om patiënten samen te behandelen vanuit hun persoonlijke situatie en een integrale aanpak, in plaats van vanuit één aandoening of behandeling. We leveren zorg in de volle breedte, met bijzondere aandacht voor kwetsbare ouderen en oncologie. En is er gespecialiseerde zorg nodig die wij niet in huis hebben? Dan maken we gebruik van ons uitgebreide netwerk van zorgpartners. Voor elke expertise weten we zo de beste specialisten te vinden. Simpelweg omdat we elkaar kennen en aandacht voor onze patiënt hebben.


 

Leerling Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen / 32-36 uur

 

Werken en leren tegelijk?

 

Heb jij het in je om verantwoordelijk te zijn voor het reinigen, desinfecteren, controleren, verpakken en steriliseren van chirurgisch instrumentarium? En wil je eraan bijdragen dat behandelingen & operatieve ingrepen veilig verlopen? Twijfel dan niet langer en solliciteer op deze vacature.

Dit ga je doen:

Als leerling CSA volg je de opleiding Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen (MSMH) en leer je zorg te dragen voor het reinigen, desinfecteren & steriliseren van verschillende medische hulpmiddelen, scopen en OK-sets. Dit doe je aan de hand van een geautomatiseerd systeem.
Daarnaast controleer je de voorraden en vul je deze aan indien nodig. Ook het vervoeren en inruimen van operatiesets / instrumenten op het OK-complex behoren tot je taken.
De werktijden variëren van maandag t/m vrijdag tussen 07.00 uur en 21.45 uur. Er wordt op de CSA gewerkt in wisselende diensten. Naarmate je opleiding vordert, wordt een bereikbaarheidsdienst op zaterdag of zondag onderdeel van je dienstlijst. Dit zal ongeveer één keer per 6 weken zijn.

Wie zijn wij?

De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) binnen SJG is een kleine belangrijke afdeling. Er werken 18 medewerkers. De CSA kenmerkt zich door een informele werksfeer waarbij we tevens een onmisbare rol vervullen binnen het ziekenhuis. Zonder steriele instrumenten is het namelijk niet mogelijk om een operatie uit te voeren. Op de CSA is iedere dag anders en je wordt op de verschillende werkplekken ingewerkt en ook ingedeeld. Al deze werkplekken hebben ieder hun eigen specifieke werkmethodes. Daardoor word je na je diplomering een allround CSA-medewerker.

Dit ben jij:

 • Een gemotiveerde, proactieve en leergierige persoonlijkheid met een flexibele instelling.
 • Je beschikt over minimaal een vmbo-k diploma of je hebt MBO werk- en denkniveau.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je beschikt over een gezonde dosis technisch inzicht, een goede lichamelijke conditie en je gaat verantwoord om met de hygiëneregels binnen de afdeling en het ziekenhuis.

Wat bieden we?

 • Een tweejarige BBL-opleiding niveau 3 Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen.
 • Een dag per week volg je onderwijs aan het Summa College in Eindhoven. De overige dagen werk je op de CSA.
 • Een leer-werkplek binnen de CSA voor de duur van de opleiding en toegang tot het digitale leerplein Good Habitz.
 • Een betaalde opleiding door SJG.
 • Een aanstelling op de CSA in de functie leerling Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen voor gemiddeld 32 tot 36 uur per week.
 • Een salaris passend binnen de cao leerlingen van het ziekenhuis. Bij diplomering word je ingeschaald in functieschaal 35.
 • De cao ziekenhuizen is van toepassing. Dit betekent dat je recht hebt op een eindejaarsuitkering van 8,33% en een vakantietoeslag van 8,33%. Ook bieden we je een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en kijken we graag met je mee hoe je je verder kunt ontwikkelen. Persoonlijk contact, korte lijnen, elkaar helpen en een informele sfeer kenmerken onze manier van werken.

Interesse?

Hebben we je interesse gewekt en durf je de uitdaging in onze boeiende omgeving aan? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton op onze website. Is je interesse gewekt, maar heb je nog enkele vragen? Of ben je serieus geïnteresseerd en zou je graag eens willen meelopen op de afdeling? Neem dan contact op met de regiemedewerkers CSA, Tom van der Hooft of Petra van Geldorp via e-mail:

CSA@sjgweert.nl
Telefoon: 0495-572395.

Tot slot

 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op een nader te bepalen datum.
 • Interne kandidaten hebben bij gebleken geschiktheid voorrang t.o.v. externe kandidaten.
 • Bij aanvang van de werkzaamheden dient men te beschikken over een Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen en de originele VOG te kunnen overleggen.

Sluitingsdatum:
31-05-2022

Contactpersonen:
Pascal Gorissen
tel.: +31 495-572387

Petra van Geldorp
tel.: +31 495-572395

Tom van der Hooft
tel.: +31 495-572395