Zuyderland zoekt een

Leerling verpleegkundige HBO-V deeltijd Zuyderland Medisch Centrum

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO, HAVO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Wil jij graag werken en leren tegelijk? Trekt verpleegkundig leiderschap jou aan? Bezit jij organisatievermogen? Wil jij met warmte, aandacht en plezier zorgen voor onze patiënten waarbij je een onderzoekende houding hebt? Ben jij die zelfstandige, enthousiaste, flexibele en leergierige persoon leerling met het hart op de juiste plaats? Dan zoeken wij jou!

Of je nu als verpleegkundige niveau 4 werkzaam bent en verder wilt leren of vanuit een ander beroep je wilt omscholen tot verpleegkundige, voor beide groepen is de HBOV deeltijd een goede keuze!

De opleiding start per 17 augustus 2020 in de praktijk, De lessen starten iets later. De opleiding duurt 3 jaar, waarvan je 1 dagdeel per week naar school gaat. Je start met een propedeusefase. Het theoretische gedeelte wordt verzorgd door Zuyd Hogeschool. Je combineert theorie en praktijk door als leerling te werken en te leren binnen Zuyderland Medisch Centrum. Je wordt opgeleid tot verpleegkundig kwalificatieniveau 6.


Wat ga je doen?

Gedurende de opleiding ben je werkzaam op meerdere verpleegafdelingen binnen Zuyderland Medisch Centrum, locatie Heerlen en/of Sittard-Geleen. Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis wordt op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

Je wordt opgeleid om als verpleegkundige intensieve zorg uit te voeren, te coördineren en (complexe) verpleegtechnische handelingen te verrichten in alle fasen van het verpleegproces. Het zorg/verpleegplan is afgestemd op de individuele behoefte van de patiënt en in samenspraak met andere disciplines/zorgverleners wordt de zorg gecoördineerd. Ook leer je om observaties en interpretaties te koppelen aan medische kennis: het klinisch redeneren.


Wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van het diploma MBO-V, al dan niet aangevuld met werkervaring als verpleegkundige en BIG-geregistreerd.
 • Of je bent minimaal 21 jaar en hebt een andere afgeronde MBO opleiding niveau 4, HBO opleiding of HAVO en wilt graag de overstap maken naar verpleegkundige niveau 6.
 • Je hebt aandacht voor de coördinerende rol, kennisdeling en -verruiming, samenwerking en leiderschap.
 • Je bent sociaal vaardig en gemotiveerd om werken en leren te combineren.
 • Je bent zelfdenkend en -beslissend.
 • Werken in teamverband vind je belangrijk.


Wat bieden wij?

 • Een leer-/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.
 • Je ontvangt een salaris op basis van de functieschalen van de CAO Ziekenhuizen/ leerlingensalaris, aangevuld met vakantiegeld en een aantrekkelijke eindejaarsuitkering.
 • Als je de opleiding positief afrondt, krijg je een dienstverband voor onbepaalde tijd als verpleegkundige binnen het verpleegcentrum.
 • Boeken en lesgeld worden geheel door Zuyderland vergoed.
 • De arbeidsduur is 36 uur gemiddeld per week. Hierbij zijn de lesdagen inbegrepen. Na het afronden van de opleiding is de arbeidsduur in overleg bespreekbaar.
 • Je draait mee in het reguliere dienstrooster en werkt dag-, avond- en weekenddiensten en eventueel nachtdiensten.


Interesse?

Heb je interesse? Solliciteer dan snel via de knop 'solliciteer' op deze pagina en upload jouw CV en motivatie.

Wil je meer weten over de opleiding? Neem dan voor meer informatie (die niet kan wachten tot een arbeidsvoorwaardengesprek) contact op via email zorgopleidingen@zuyderland.nl  . Via dit e-mailadres kun je niet solliciteren.

Verdere inhoudelijke informatie over onze organisatie vind je op onze website www.zuyderland.nl. Ook kun je informatie verkrijgen via: www.zuyd.nl.


Benieuwd naar het verdere verloop van de procedure?

Binnen één week na jouw reactie ontvang je per e-mail bericht of je wordt meegenomen in het vervolgtraject. Dit ziet er als volgt uit:

 • Je ontvangt per mail een portfolio om jouw sollicitatie verder uit te werken.
 • Ook ontvang je per mail een uitnodiging voor het maken van een persoonlijkheids- en capaciteitentest. Dit kun je thuis doen.
 • Op basis van de aangeleverde documenten wordt gekeken of je wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek. Omdat we veel opleidingsplaatsen hebben, zullen wij meerdere gespreksronden organiseren. De gesprekken worden met name gepland op maandagen in de ochtend in de periode van half februari t/m april 2020. Wij zullen jouw sollicitatie bij één van deze gespreksronden betrekken.
 • Daarnaast zal bij Zuyd een intakegesprek plaatsvinden, waarin samen bekeken wordt welke modules jou verder helpen in je competentieontwikkeling.
 • Bij het succesvol doorlopen van de selectieprocedure ontvang je een uitnodiging voor een arbeidsvoorwaardengesprek en nadere informatie over de aanvang van de opleiding. Deze gesprekken zullen worden gepland voor de zomervakantie.    

Over Zuyderland Medisch Centrum

Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

 • Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
 • Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
 • Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
 • Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
 • Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
 • Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen


Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.


Solliciteren

Belangstelling voor deze functie kun je kenbaar maken middels het invullen van het digitale sollicitatieformulier via https://www.werkenbijzuyderland.nl/vacature/1240/leerling-verpleegkundige-hbo-v-deeltijd-zuyderland-medisch-centrum