Zuyderland zoekt een

Leerling Verpleegkundige MBO-V versneld traject, Zuyderland Zorgcentra

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HAVO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Ouderenzorg

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en wil jij je verder ontwikkelen binnen onze zorgcentra?

Ben jij degene die niet alleen een bijdrage levert aan de zorg voor onze cliënten, maar ook aan het team en aan de organisatie? Lees dan snel verder…

Wat ga je doen?

Gedurende de opleiding verpleegkundige MBO-V ben je werkzaam op meerdere afdelingen en locaties van Zuyderland Zorgcentra waar je zowel somatische zorg, palliatieve zorg als psychogeriatrische zorg verleent.

Naast de zorgtaken die horen bij de functie van verpleegkundige, draag je vanuit je verpleegkundige vakkennis bij aan het verbeteren van de zorginhoudelijke kwaliteit op de afdeling en de implementatie daarvan. Je ziet het als een uitdaging om samen met het team, vanuit een coachende en begeleidende rol, continu op zoek te gaan naar mogelijkheden om de beste kwaliteit van zorg te leveren aan onze bewoners. Je werkt samen met verschillende andere disciplines zoals onder andere verpleeghuisartsen en psychologen. Met hen voer je regelmatig overleg over doelen en behandelmethoden.

De opleiding start bij voldoende aanmeldingen in september 2020 bij Gilde opleidingen in Geleen. Je begint met een beroepsvoorbereidende periode (BVP) van enkele maanden waarin je hoofdzakelijk naar school gaat en stage loopt om de basiskennis te leren. Na de BVP start de leerarbeidsovereenkomst. Waarbij je nog maar een dag in de week naar school gaat en de overige dagen werkzaam bent op de afdeling. Je wordt in totaal in 3 jaar tijd opgeleid tot verpleegkundige kwalificatieniveau 4.

Wie ben jij? 

 • Minimaal diploma MBO 4 of vergelijkbaar, zoals diploma HAVO, diploma VWO,overgangsbewijs van 5-6 VWO of diploma secundair onderwijs (België).
 • Je bent leergierig en gemotiveerd om (opnieuw) een studie te volgen.
 • Je werkt zelfstandig, nauwkeurig en patiëntgericht; je staat stevig in je schoenen.
 • Je kunt omgaan met verschillende (zorg)situaties, complexiteit en een snel wisselende patiëntengroep.
 • De bereidheid én de mogelijkheid om op meerdere locaties te werken.
 • Je bent minimaal 28 uur per week beschikbaar voor het volgen van het opleidingstraject en je hebt voldoende tijd voor thuisstudie.
 • Een intake assessment en een oriënterende stage maken deel uit van de selectieprocedure. 

Omdat jouw gedrag van grote invloed is op anderen zijn de volgende persoonlijke kwaliteiten van groot belang: 

 • het vermogen hebben om te kunnen reflecteren;
 • goed kunnen samenwerken en overleggen;
 • flexibel en stressbestendig zijn;
 • geduld kunnen combineren met zeker en direct handelen;
 • consequent kunnen zijn;
 • inlevingsvermogen hebben;
 • mondeling en schriftelijk goed informatie kunnen overbrengen. 

Wat bieden wij? 

 • Een dynamische en afwisselende werkomgeving, waarin vraagsturing, gelijkwaardigheid en collegialiteit belangrijke waarden zijn en waarin de cliënt centraal staat. Plezier hebben in je werk en het nemen van eigen verantwoordelijkheden zijn daarbij belangrijke factoren.
 • De  opleiding start in september 2020. Tijdens de opleiding ben je op diverse afdelingen en locaties werkzaam en werk je ook onregelmatige diensten, zoals weekenden en feestdagen.
 • Het salaris is conform CAO-Ziekenhuizen. Tijdens de BVP ontvang je 97% van het minimumloon zodra je deze periode positief hebt afgerond ontvang je van ons een leerarbeidsovereenkomst. Tijdens deze overeenkomst ontvang je een maatwerksalaris in FWG 15 van Cao Ziekenhuizen, inclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.
 • Tijdens de BVP dien je 36 uur per week beschikbaar te zijn. Zodra je aansluitend de leerarbeidsovereenkomst van ons ontvangt, zijn je contracturen bespreekbaar.
 • Het schoolgeld komt geheel voor rekening van Zuyderland Zorgcentra. De boeken krijg je in bruikleen en mag je bij een succesvolle afronding van de opleiding houden.
 • Deelname aan meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Baangarantie voor de functie waarvoor je wordt opgeleid mits de opleiding met positief resultaat wordt afgerond.

Benieuwd naar het verdere verloop van de procedure?

We informeren jou graag tijdig over hetgeen je in het verdere verloop van de procedure kan verwachten.

Nadat je hebt gesolliciteerd, ontvang je per e-mail bericht of je wordt meegenomen in het vervolgtraject. Dit bestaat uit:

 • Een uitnodiging per mail voor een test bestaande uit een onderdeel capaciteiten en een onderdeel persoonlijkheid, welke je van thuis uit kunt maken. Daarnaast krijg je ons portfolioformat toegestuurd dat je ingevuld en met de gevraagde bijlagen per mail aan dient te leveren.
 • Op basis van de aangeleverde documenten wordt gekeken of je wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek waarin we kijken wat het best passende opleidingstraject is.
 • Afhankelijk van het verloop van dit selectiegesprek word je uitgenodigd voor een oriënterende stage. Deze stage bestaat uit 4 dagdelen waarbij de exacte periode, dagen en tijden kunnen worden afgestemd in overleg met de praktijkbegeleider.
 • Na het succesvol doorlopen van de oriënterende stage, is de selectieprocedure afgerond en mag je starten met de opleiding. Je ontvangt een uitnodiging voor een arbeidsvoorwaardengesprek en nadere informatie over de aanvang van de opleiding.

Informatie
Gezien de huidige ontwikkelingen als gevolg van Corona kunnen er geen informatiebijeenkomsten plaatsvinden. We werken hard om jullie (indien nodig) digitaal te kunnen voorzien van alle benodigde informatie. Heb je nog vragen stuur dan een mail naar HR-opleidingen@zuyderland.nl.

Aanvullende informatie: 

Studiebelasting 
De geschatte studiebelasting bestaat uit 8 uur per week contactonderwijs, 8 tot 12 uur zelfstudie en minimaal 20 uur praktijkleren.

Toetsing 
Toetsing vindt op diverse momenten plaats in verschillende vormen: 

 • Schriftelijke tentamens
 • Praktijkopdrachten en stagebeoordelingen
 • De opleiding wordt middels examens in de praktijk afgesloten. 

Interesse?

Heb je interesse? Solliciteer dan vóór 22 mei via de knop 'solliciteer' onderaan deze pagina!.

Over Zuyderland Zorgcentra

Wij stellen de cliënt in staat zo mogelijk zijn eigen leven te leiden door middel van excellente en nabije zorg, uitgevoerd met passie en betrokkenheid, in nauwe samenwerking met partners in onze regio. Zuyderland heeft meerdere zorgcentra in de regio van Beek tot Echt. Onze locaties zijn gericht op PG, Somatiek, Kleinschalig wonen, Intramuraal, extramuraal en palliatieve terminale zorg.


Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.