Zuyderland zoekt een

Leerling Verpleegkundige MBO-VP Instroom Zuyderland Medisch Centrum

Dienstverband

De arbeidsduur gedurende de opleiding is gemiddeld 36 uur per week, inclusief doorbetaalde lestijd

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Wil jij graag werken en leren tegelijk? Ben je op zoek naar een baan waarin de kwaliteit van zorg en de patiënt voorop staan? Wil jij met warmte, aandacht en plezier zorgen voor onze patiënten? Ben jij die zelfstandige, enthousiaste, flexibele en leergierige leerling met het hart op de juiste plaats? Dan zoeken wij jou!

Tijdens de BBL-opleiding tot MBO Verpleegkundige binnen Zuyderland Medisch Centrum maak je kennis met verschillende afdelingen en specialismen. De toenemende complexiteit, vergrijzing en een toename van het aantal chronisch zieken maken het werk voor jou steeds interessanter.

Het theoretische gedeelte wordt verzorgd door Vista College of Gilde Opleidingen en de lessen starten volgens het jaarprogramma van de betreffende opleiding. In de praktijk start je 17 augustus 2020. De duur van de opleiding is afhankelijk van het overstapmoment van BOL naar BBL. Je kunt instromen in het 2e, 3e of 4e leerjaar.


Wat ga je doen?

Gedurende de opleiding ben je werkzaam op meerdere verpleegafdelingen binnen Zuyderland Medisch Centrum, locatie Heerlen en/of Sittard-Geleen. Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis wordt op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

Je wordt opgeleid om als verpleegkundige intensieve zorg uit te voeren, te coördineren en (complexe) verpleegtechnische handelingen te verrichten in alle fasen van het verpleegproces. Het zorg/verpleegplan is afgestemd op de individuele behoefte van de patiënt en in samenspraak met andere disciplines/zorgverleners wordt de zorg gecoördineerd. Ook leer je om observaties en interpretaties te koppelen aan medische kennis: het klinisch redeneren.


Wie ben jij?

 • Je bent bezig met de opleiding MBO-V BOL, niveau 4 op Vista College of Gilde Opleidingen en hebt het schooljaar voorafgaand aan de overstap positief afgerond.
 • Je bent leergierig en gemotiveerd.
 • Je werkt zelfstandig, nauwkeurig en patiëntgericht; je staat stevig in je schoenen.
 • Je kunt omgaan met verschillende (zorg)situaties, complexiteit en een snel wisselende patiëntengroep.
 • Je hebt een flexibele werkhouding en bent bereid om te werken op beide locaties (Heerlen en Sittard-Geleen).


Wat bieden wij?

 • Een leer-/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.
 • Je ontvangt conform de CAO Ziekenhuizen een leerlingensalaris, aangevuld met vakantiegeld en een aantrekkelijke eindejaarsuitkering.
  Meer informatie vind je op https://cao-ziekenhuizen.nl/schalen-voor-bvp-opleidingen-stagevergoeding.  
 • Als je de opleiding positief afrondt, krijg je een dienstverband voor onbepaalde tijd als verpleegkundige binnen Zuyderland Medisch Centrum.
 • Het lesgeld en de boeken komen geheel voor rekening van Zuyderland.
 • De arbeidsduur gedurende de opleiding is gemiddeld 36 uur per week, inclusief doorbetaalde lestijd. Na het afronden van de opleiding is de arbeidsduur in overleg bespreekbaar.
 • Je draait mee in het reguliere dienstrooster en werkt dag-, avond- en weekenddiensten en eventueel nachtdiensten.


Interesse?

Heb je interesse? Solliciteer dan snel via de knop 'solliciteer' op deze pagina en upload jouw CV en motivatie.

Wil je meer weten over de opleiding?  Neem dan voor meer informatie (die niet kan wachten tot een arbeidsvoorwaardengesprek) contact op via e-mail zorgopleidingen@zuyderland.nl. Via dit e-mailadres kun je niet solliciteren.

Verdere inhoudelijke informatie over onze organisatie vind je op onze website www.zuyderland.nl. Ook kun je informatie verkrijgen via: www.vistacollege.nl en www.gildeopleidingen.nl.


Benieuwd naar het verdere verloop van de procedure?

Binnen één week na jouw sollicitatie, ontvang je per e-mail bericht of je wordt meegenomen in het vervolgtraject. Dit ziet er als volgt uit:

 • Je ontvangt per mail een portfolio om jouw sollicitatie verder uit te werken.
 • Op basis van de aangeleverde documenten wordt gekeken of je wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek. Omdat we veel opleidingsplaatsen hebben, zullen wij meerdere gespreksronden organiseren. De gesprekken worden met name gepland op maandagen in de ochtend in de periode van half februari t/m april 2020. Wij zullen jouw sollicitatie bij één van deze gespreksronden betrekken.
 • Bij het succesvol doorlopen van de selectieprocedure ontvang je een uitnodiging voor een arbeidsvoorwaardengesprek en nadere informatie over de aanvang van de opleiding. Deze gesprekken zullen worden gepland voor de zomervakantie.
   

Over Zuyderland Medisch Centrum

Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

 • Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
 • Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
 • Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
 • Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
 • Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
 • Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen


Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.