Koraal zoekt een

Lieve vrijwilliger gezocht voor een vrouw van 38 jaar - St. Anna

Dienstverband

3,6 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Wij zijn op zoek naar een lieve vrijwilliger voor een vrouw van 38 jaar met een ernstige verstandelijke en visuele beperking.

Een geduldige vrijwilliger die met haar kleine activiteiten wil gaan doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wandelen, fietsen in een rolstoel fiets, snoezelen, zwemmen e.d. Deze bewoonster van Polderhof 3 is blind en kan enorm genieten van het buiten zijn, de geluiden die ze kan horen op diverse plekken en de beleving van bijvoorbeeld water, wind of zon op haar huid. Goede communicatie is belangrijk. De groepsbegeleiding zal een rol spelen om te zorgen dat communicatie tussen onze bewoonster en de vrijwilliger goed gaat verlopen. De vrijwilliger zal in eerste instantie samen met iemand van de begeleiding gaan kennismaken en de activiteiten samen gaan ondernemen. Wanneer de vrijwilliger zich op zijn / haar gemak voelt, zouden activiteiten alleen kunnen worden uitgevoerd.

De vrijwilliger moet open staan om o.a. te leren begrijpen wie zij is, wat ze wel en niet kan en hoe je een juiste benadering/bejegening nastreeft. Bezoekmomenten kunnen in dagen en tijden in overleg worden afgesproken. We zijn niet aan dag of tijd gebonden maar kunnen met de vrijwilliger overleggen waar de mogelijkheden van hem of haar liggen.

Vrijwilligerswerk bij St. Anna

Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan.

Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!