Koninklijke Kentalis zoekt een

Logopedist TOS, kinderen 5+ jaar

Dienstverband

10 tot 22 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venlo-Blerick

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Kinderen met TOS multidisciplinair behandelen op de groep èn individueel: een leerzame afwisseling!

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Als logopedist bij Kentalis in Blerick heb je afwisseling van groepsbehandeling, individuele therapie en ouderbegeleiding. Je behandelt kinderen van 5 tot 13 jaar met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) die na een regulier logopedisch traject meer gespecialiseerde behandeling krijgen bij Kentalis. Na schooltijd ontvangen de pedagogisch behandelaar en jij de groep van circa 7 kinderen. Aan de hand van een thema (zoals “familie” of “vrienden maken”) bieden jullie spelactiviteiten aan en zijn er gezamenlijke eetmomenten, waarbij extra aandacht is voor de sociale interactie, emotionele ontwikkeling en de woordenschat.
Je werkt multidisciplinair samen waarbij je elkaar uitdaagt de behandeling vanuit vernieuwende invalshoeken te benaderen. Heb je nog geen uitgebreide ervaring in de behandeling van TOS, dan krijg je bij ons de kans om je hierin te ontwikkelen. Door de combinatie van praktijk en opleidingen specialiseer je je in de behandeling van taal- en spraakproblematiek.  Afwisseling, specialisatie en multidisciplinair werken zijn de rode draden in jouw werk en krijg je energie van.
We bieden je een kans voor 10 uur per week, maar als je meer uren wilt werken gaan we graag met je in gesprek over uitbreidingsmogelijkheden binnen Kentalis.

Wat ga jij doen?
Door jouw logopedische behandeling en aanvullende diagnostiek draag jij er aan bij dat kinderen met TOS zich beter kunnen uitdrukken en begrepen voelen. Daarnaast zijn dit jouw belangrijkste taken:

 • Je werkt samen met de pedagogisch behandelaar op de groep, waardoor je van elkaar leert gedragsmatige aspecten en de taalontwikkeling op te pakken. Daarnaast bied je de kinderen van de groep één op één logopedie
 • Je coacht ouders en behandelaars op gebied van communicatie en verzorgt psycho-educatie;
 • Je levert als lid van het multidisciplinair team een inhoudelijke bijdrage aan het behandelplan.

Met wie werk je?
Je komt in een enthousiast team bestaande uit jou, een behandelcoördinator, pedagogisch behandelaar en systeemgericht behandelaar. Naast vakinhoudelijk bezig zijn en kennisdelen, zoekt het team ook de gezelligheid met elkaar op. Bijvoorbeeld tijdens de pauze of tijdens een lunch buiten de deur. Het team is goed op elkaar afgestemd en we dagen elkaar per casus uit voor de meest optimale behandeling. Je bouwt in je loopbaan bij Kentalis een groot intern netwerk op van collega-logopedisten en andere specialisten waarmee je kennis en ervaring uitwisselt.

Kentalis in het kort
Als landelijke expertise organisatie is Kentalis er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben of die slechthorend, doof of doofblind zijn. Daarnaast kunnen zij andere beperkingen hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra door heel Nederland. 

Wij bieden jou:
Een goede start van jouw loopbaan bij Kentalis vinden wij belangrijk. Je kunt terugvallen op ervaren collega’s. Daarnaast is er veel aandacht voor jouw ontwikkeling, bijvoorbeeld omdat we je opleidingen aanbieden waardoor je kunt groeien. Daarnaast bieden we:

 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Een bruto maandsalaris van €2.853,- tot €4.211,- (FWG 55) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg;
 • Een parttime dienstverband van 10 uur tot maximaal 22 uuur per week. In de praktijk werk je iets meer zodat je tijdens de meeste schoolvakanties vrij kunt zijn.  Jouw werkdagen zijn in ieder geval maandagmiddag en donderdagmiddag. Op één van de twee dagen eet je mee met de kinderen, en ben je om 19 uur klaar met werken;
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur PBL (naar rato) wat je kunt gebruiken voor o.a. verlof, of uitbetaling;
 • Extra’s zoals 8,33% eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij PFZW en reiskostenvergoeding;
 • Fijne collega’s om mee samen te werken en van te leren. Mede hierdoor staat Kentalis in de top 100 werkgevers van Nederland en top 10 binnen de gezondheidszorg;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of vakliteratuur?

Wie ben jij?
Het is belangrijk dat je jezelf goed kent en op jezelf kunt reflecteren. Jij kunt snel schakelen, anderen meenemen in jouw visie en de behandeling vanuit meerdere invalshoeken benaderen. Je kunt zelfstandig werken en je hulpvraag richting collega’s helder formuleren. Daarnaast breng je mee:

 • Een hbo diploma Logopedie en inschrijving in het kwaliteitsregister;
 • Werkervaring met spraak-taaldiagnostiek en -behandeling, of de ambitie om je hierin te specialiseren;
 • Je hebt je georiënteerd op gebied van groepsbehandeling.

Interesse?
Ben je nieuwsgierig geworden? Solliciteer nu en Kitty Santegoets, teamleider, neemt binnen enkele werkdagen contact met jou op. Zodra we onze collega hebben gevonden, sluiten we de vacature, dus reageer vandaag nog naar de functie van logopedist in Blerick. Gesprekken kunnen digitaal plaatsvinden. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.
Heb je vragen over deze functie? Kitty Santegoets, teamleider, maakt graag tijd voor jou en je vragen. Bel of WhatsApp via 06 13 42 38 58.

Heb je vanwege een beperking ondersteuning nodig bij jouw sollicitatie, stuur een mail naar werkenbijkentalis@kentalis.nl. Binnen enkele werkdagen neemt één van de recruitment collega’s contact met jou op. Solliciteer ook op de gebruikelijke wijze via onderstaande sollicitatiebutton. We vragen altijd om referenties en een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure.

Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie is niet gewenst.