Koraal zoekt een

LVB+ begeleider VIC (Very Intensive Care woningen)

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Op het terrein van St. Anna in Heel zijn we voor LVB+ cliënten met een complexe zorgvraag sinds enige tijd een nieuwe vorm van wonen en begeleiden gestart: Very Intensive Care (VIC) woningen.

Voor deze VIC woningen zoeken we enthousiaste en ervaren begeleiders. Een uitdagende rol waarbij je intensieve (semi-ambulante) begeleiding biedt aan één of meerdere cliënten.


Over de functie


De VIC woningen zijn ingericht voor een kleine groep cliënten met een licht verstandelijke beperking en complexe zorgvraag (gedragsproblematieken). Zij functioneren minder goed in groepsverband, maar hebben de nabijheid van terrein en begeleiding nodig.

Deze cliënten hebben veelal een bestaan vol uitdagingen achter de rug, waarin het zoeken is wat wel en niet werkt. Samen met de cliënten hebben wij de ambitie om het gewone leven zo goed mogelijk voort te zetten, met begeleiding die hierbij past. Sóms heel intensief en sóms op de achtergrond, waarbij zelf taken, verantwoordelijkheden en daginvulling worden opgepakt. Met name rust, ruimte en succeservaring zijn van groot belang. In de kleinschalige woningen wonen de cliënten (redelijk) zelfstandig en worden zij semi-ambulant begeleid.

Het gaat om een combi-functie waarbij je naast je inzet binnen een andere woning, ook enkele uren per week werkzaam zal zijn binnen de VIC-woningen. Waarbij - als het moet - je klaar staat om deze cliënten bij te staan. Voor deze zelfstandige en uitdagende functie zoeken we ervaren begeleiders die graag aan de slag gaan met deze bijzondere doelgroep! Je hebt met moeilijk verstaanbaar gedrag te maken, maar bent vooral ook nieuwsgierig naar de reden en mens achter dit gedrag.


Wie ben jij?


Jij staat je 'mannetje' en bent in staat om humor in te zetten. Je kunt relativeren en bent in staat om kritisch naar anderen, maar ook naar jezelf te kijken. Je bent bereid om te leren van collega's, beschikt over zelfreflectie en bent in staat om feedback te geven en ontvangen. Waardevrije communicatie zien wij als kwaliteit! Je bent en kent jezelf. In de samenwerking ben je nauwkeurig, respectvol en communicatief vaardig.

Belangrijk is dat jij evenwichtig bent en rust uitstraalt. Je beschikt over de-escalerende vaardigheden en kunt out-of-the-box denken. Je hebt een professionele houding, hierbij rekening houdend met de zorgbehoefte van de cliënt. Door jouw analytische vaardigheden op het gebied van gedrag en ervaring met diverse problematieken weet jij je staande te houden bij agressie of escalerende situaties. Je bent in staat om op zo'n moment je eigen emoties uit te schakelen.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een MBO 4 diploma SPW, Maatschappelijke zorg (bij voorkeur Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg) of vergelijkbare opleiding en ervaring én affiniteit de doelgroep.
 • Je functioneert middels ervaring op HBO werk en denkniveau.
 • Psychopathologische en ambulante kennis is een pré.
 • Je blijft betrokken en aanwezig voor de cliënt, ook bij confronterend gedrag en zelfs als dit gedrag niet strookt met je eigen normen en waarden.

Wat bieden we jou?


 • Jouw salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is gebaseerd op FWG 40 of FWG 45:
  • Voor FWG 40 is dit minimaal €1.963 en maximaal €2.902 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring
  • Voor FWG 45 is dit minimaal €2.085 en maximaal €3.189 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring.
 • Er zijn meerdere deeltijdpercentages mogelijk.
 • We bieden je een opleidingspakket met alle relevante trainingen voor het werken met complexe doelgroepen.
 • Je krijgt bij de start een buddy om er voor te zorgen dat je goed wordt ingewerkt.

Over Koraal


Wie je ook bent en wat je ook kunt... wij vinden dat iedereen regisseur moet kunnen zijn van zijn eigen leven en waar mogelijk actief deel moet kunnen nemen aan de maatschappij. Omdat wij binnen elk van de levensdomeinen (zorg, onderwijs en arbeid) werkzaam zijn, helpen we onze bewoners en leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Samen zetten we ieder in zijn kracht.

Koraal is georganiseerd in een aantal regio's. In de regio Noord- en Midden-Limburg is Koraal sterk vertegenwoordigd door St. Anna (gehandicaptenzorg) en het orthopedagogisch behandelcentrum Gastenhof (jeugdzorg).


Meer informatie


Nieuwsgierig? Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met Floris Korver (teamleider LVB+) via 06-34962624.

(Voor het werken bij Koraal vragen wij een VOG. Er zal bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag gevraagd worden aan de voormalig werkgever. Tevens zal door ons een referentie worden opgevraagd).


Reageren


Ben je op zoek naar meer uitdaging? Of een volgende stap in je carrière? Dan maken wij graag kennis met jou.

Upload je CV en motivatie via bijgaand sollicitatieformulier.