Mondriaan zoekt een

Maatschappelijk werker bij Mondriaan Forensische Zorg

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de kliniek van Mondriaan Forensische Zorg in Heerlen zoeken we een maatschappelijk werker (28-36 u.w.). Werken in de forensische zorg vraagt veel van je. Het niveau ligt hoog, je hebt te maken met zorg, behandeling en beveiliging, met patiënten die een delict hebben gepleegd en daarvoor zijn veroordeeld. Alles draait om vertrouwen geven en krijgen. Grenzen stellen bij anderen en jezelf.

Informatie
Niet kijken naar hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden. Zodat ze op termijn zelfstandig een bestaan in de maatschappij kunnen opbouwen. Beschik jij over de juiste mentaliteit en skills? Dan maken we graag kennis met jou!

Past deze functie bij jou?
Mondriaan Forensische Zorg behandelt patiënten die in het verleden delicten hebben gepleegd in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Het doel is het bieden van een geïntegreerde behandeling gericht op het reduceren van het recidiverisico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau, waarbij de samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik centraal staan. Daarnaast bevat de behandeling elementen van de zorgprogramma’s schizofrenie en psychotische stoornissen, verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen.

De werkzaamheden zijn gericht op het helpen en begeleiden van de patiënten op financieel vlak en daar waar nodig hulp bieden bij het aanvragen van sociale voorzieningen.

Wat ga je doen?
  • Je adviseert en begeleidt patiënten voor wat betreft financiële zaken (o.a. schuldsanering, huisvesting, arbeid, uitkering en budgetbegeleiding);
  • Je ontwikkelt en onderhoudt een netwerk met instanties die zich met vormen van wonen, financieel beheer en arbeid bezighouden;
  • Je hebt een signalerende en adviserende rol naar de regiebehandelaar m.b.t. financiën in relatie tot (risico op) delict gedrag;
  • Je neemt deel aan multidisciplinair overleg (waaronder behandelplanbespreking);
  • Je onderhoudt contacten met het sociale netwerk van de patiënt in relatie tot bezoek- en verlofmogelijkheden.

Wat zeggen onze medewerkers?
“Het werkveld van de Forensische Zorg is breed, het takenpakket heel divers. Binnen de Forensische Zorg sta je niet stil en zijn er tal van mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Dat en mijn interesse voor de doelgroep maken dat ik heb gekozen voor de Forensische zorg”, zegt Simone (GZ-psycholoog bij Forensische Zorg). “Omdat het werkveld breed is, is het aanbod van studie- en doorgroeimogelijkheden dat ook. Werken in de Forensische Zorg betekent dat je nooit stilstaat op persoonlijk en professioneel vlak. Dat maakt het werken leuk! Je doet het niet alleen, maar samen.”

Dit neem je mee
  • Je bent in het bezit van een diploma HBO Social Work;
  • Je functioneert goed in multidisciplinair samenwerkingsverband en je hebt een hoge mate van collegialiteit, zelfstandigheid en flexibiliteit;
  • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband te werk gaan;
  • Je hebt een patiëntgerichte, integere en kwaliteitsgerichte werkhouding;
  • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €2.737,-- en maximaal €4.263,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 50 - CAO GGZ, kernfunctie transmuraal werker 3). Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Melanie Jeukens, transmuraal werker, bereikbaar op nummer: 088-5066936.

Solliciteren kan tot 4 juli 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Ook zullen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.