Sevagram zoekt een

Maatschappelijk werker regio Heerlen

Dienstverband

24 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Ouderenzorg
Maatschappelijk werker
Met jouw talent zet jij onze cliënten in hun kracht! Sevagram zoekt een Maatschappelijk werker voor 24 uur per week tot 32 uur per week.

Locatie
Sevagram staat als Planetree gecertificeerde organisatie middenin de samenleving. We zijn er voor anderen. Voor onze cliënten, hun families (of vrienden) en voor jou. Als maatschappelijk werker heb je te maken met mensen met verschillende achtergronden. Je hebt voor al je cliënten en hun omgeving échte aandacht. Aandacht die je je naaste gunt.

Als maatschappelijk werker / social worker biedt je cliënten ondersteuning en bemiddel je in het realiseren van passende zorg binnen het zorgprofiel van de cliënt. Indien de cliënt andere zorg nodig heeft dan dat Sevagram kan bieden ben je inventief en creatief in het zoeken naar andere passende woonvormen. Je gaat in onze revalidatiekliniek Plataan werken om jouw bijdrage als behandelaar binnen de zorgpaden te leveren. Verder biedt je als maatschappelijk werker / social worker psychosociale hulpverlening aan cliënten door procesmatig en methodisch te handelen en ondersteun je collega’s in het primaire zorgproces

Wat ga jij doen?
In de contacten met cliënten en familie maak je gebruik van de juiste gesprekstechnieken, heb je empathisch vermogen, tact, inlevingsvermogen en het talent om mensen te motiveren. Door het gebruik van deze technieken en eigenschappen zet je cliënten in hun kracht waardoor zij de regie over hun eigen leven zoveel als mogelijk behouden. Daarbij ondersteun en adviseer je de cliënt en diens familie/netwerk over alle (zorg)mogelijkheden binnen Sevagram afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de cliënt. Veelal betrek je hier ook collega’s in het primaire zorgproces bij.

Als maatschappelijk werker / social worker zie je uitdaging in je werkzaamheden om het veranderingsproces op het gebied van netwerkparticipatie, cognitie, beleving en gedrag bij cliënten te begeleiden. Je werkt vraag- en oplossingsgericht en bent leergierig. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en er zijn korte lijnen die zorgen voor een persoonlijke en informele werksfeer

Wat mag je van ons verwachten?
 • Je start in FWG 55, dat bruto maximaal € 4.786,82 op basis van 36 uur.
 • Liever iets minder werken? Uren zijn in overleg, vanaf 24 uur tot 32 uur.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Onze medewerkers groeien met ons mee. Sevagram biedt ruimte voor opleidingen, trainingen en cursussen;
 • Sevagram heeft een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, o.a. eindejaarsuitkering, goed pensioen, aanvullende verzekeringen en nog veel meer.

Wij zitten in de cao VVT, meer informatie via: https://www.actiz.nl/cao-vvt

Wat verwachten wij van jou?
 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Maatschappelijk werk / Social work;
 • Gezien de verantwoordelijkheden, geeft Sevagram de voorkeur aan iemand met enige jaren ervaring;
 • Je bent op de hoogte van alle relevante wet- en regelgeving, denk hierbij aan GRZ/WZD, bewindvoering, mentorschap en curatele stelling;
 • Je bent iemand die zelfstandig, maar ook in teamverband met alle disciplines kan samenwerken;
 • Je bent integer, professioneel, geduldig en hebt een groot doorzettingsvermogen;
 • Je bent contactueel en communicatief vaardig;
 • Je past (zelf)reflectie toe en beschikt over een gezonde dosis humor.

Wat denk je, ga jij de uitdaging aan?
Lijkt dit de volgende stap te worden in jouw carrière? Solliciteren kan heel eenvoudig door je gegevens achter te laten via de solliciteerknop. Graag lezen we in een motivatie brief waarom jij de geschikte persoon bent voor deze functie! De sluitingsdatum van deze vacature is maandag 11 december 2023.

Twijfel je toch of dit wel écht is wat je wil? Neem gerust contact op met Teammanager Maatschappelijk Werk Marianne Simonis door te bellen of te appen naar 06-42797751.