Sevagram zoekt een

Maatschappelijk werker regio Maastricht - Heuvelland

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Ouderenzorg
Maatschappelijk werker - 32 uur
Met jouw talent zet jij onze cliënten in hun kracht! Sevagram zoekt een Maatschappelijk werker voor cluster Maastricht en het Heuvelland.

Werken vanuit je hart.
Sevagram staat als Planetree gecertificeerde organisatie middenin de samenleving. We zijn er voor anderen. Voor onze cliënten, hun families (of vrienden) en voor jou. Als maatschappelijk werker heb je te maken met mensen met verschillende achtergronden. Je hebt voor al je cliënten en hun omgeving échte aandacht. Aandacht die je je naaste gunt.

Als maatschappelijk werker / social worker biedt je cliënten ondersteuning en bemiddel je in het realiseren van passende zorg binnen het zorgprofiel van de cliënt. Indien de cliënt andere zorg nodig heeft dan dat Sevagram kan bieden ben je inventief en creatief in het zoeken naar andere passende woonvormen. Tevens ben je op de hoogte van het indiceren en her-indiceren van de benodigde zorg (WLZ/WZD) en de financieringsstormen binnen de WLZ/ZVW. Verder biedt je als maatschappelijk werker / social worker psychosociale hulpverlening aan cliënten door procesmatig en methodisch te handelen en ondersteun je collega’s in het primaire zorgproces.

Zo maak jij het verschil.
In de contacten met cliënten en familie maak je gebruik van de juiste gesprekstechnieken, heb je empathisch vermogen, tact, inlevingsvermogen en het talent om mensen te motiveren. Door het gebruik van deze technieken en eigenschappen zet je cliënten in hun kracht waardoor zij de regie over hun eigen leven zoveel als mogelijk behouden. Daarbij ondersteun en adviseer je de cliënt en diens familie /netwerk over alle (zorg)mogelijkheden binnen Sevagram afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de cliënt. Veelal betrek je hier ook collega’s in het primaire zorgproces bij.

Als maatschappelijk werker / social worker zie je uitdaging in je werkzaamheden om het veranderingsproces op het gebied van familieparticipatie, cognitie, beleving en gedrag bij cliënten te begeleiden. Je werkt vraag- en oplossingsgericht en bent leergierig. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en er zijn korte lijnen die zorgen voor een persoonlijke en informele werksfeer.

Wat breng je mee:
 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Maatschappelijk werk / Social work;
 • Gezien de verantwoordelijkheden, geeft Sevagram de voorkeur aan iemand met enige jaren ervaring;
 • Je bent op de hoogte van alle relevante wet- en regelgeving , denk hierbij aan WLZ/WZD, bewindvoering, mentorschap en curatele stelling;
 • Je bent iemand die zelfstandig, maar ook in teamverband met alle disciplines kan samenwerken;
 • Je bent integer, professioneel, geduldig en hebt een groot doorzettingsvermogen;
 • Je bent contactueel en communicatief vaardig;
 • Je past (zelf)reflectie toe en beschikt over een gezonde dosis humor.

Zo zorgen wij voor jou:
 • Onze medewerkers groeien met ons mee. Sevagram biedt ruimte voor opleidingen, trainingen en cursussen;
  • Een fijn salaris (CAO VVT, FWG 55, max. € 4.558,88 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
  • Jij krijgt in eerste instantie een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Sevagram heeft een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, o.a. eindejaarsuitkering, goed pensioen, aanvullende verzekeringen en nog veel meer.

Wat denk je, ga jij de uitdaging aan?

Lijkt dit de volgende stap te worden in jouw carrière? Solliciteren kan heel eenvoudig door je gegevens achter te laten via de solliciteerknop. Graag lezen we in een motivatie brief waarom jij de geschikte persoon bent voor deze functie!

Let op: solliciteren kan t/m 9 mei. De gesprekken zullen in de week van 15 mei plaatsvinden.

Twijfel je toch of dit wel écht is wat je wil? Neem gerust contact op met Marianne Simonis door te bellen naar 06-42797751.