Mondriaan zoekt een

Manager Bedrijfsvoering Kind & Jeugd

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO+

Standplaats

Heerlen Maastricht

Werkvelden

Jeugdzorg
Mondriaan Kind & Jeugd zoekt een manager Bedrijfsvoering (36 uur p.w.). Jij bent een betrokken en ervaren leidinggevende met de nodige kennis van management in de zorg. Een “people manager” die solide bedrijfsvoering met de (strategische) ontwikkelingen in de zorg combineert. Je geeft door jouw stijl van leidinggeven vertrouwen en autonomie waardoor een cultuur van ondernemerschap, samenwerking en enthousiasme voor innovaties ontstaat.

Herken jij jezelf hierin? Dan nodigen we je graag uit om met ons in gesprek te gaan.

Werken bij Mondriaan Kind & Jeugd
Mondriaan K&J bestaat uit een polikliniek, een kliniek, een outreachend en een crisis-aanbod. We bieden zorg aan kinderen en jeugdigen met complexe, ernstige en/of zeldzame psychische aandoeningen en hun systeem. De behandeling kent een oplossings- en samenwerkingsgerichte aanpak; zo kort als mogelijk, zo intensief als nodig.

We werken zowel vanuit Heerlen als Maastricht. De locatie in Heerlen zal ingeruild worden voor nieuwbouw. De planning hiervoor wordt in het najaar 2024 duidelijk.

Vanuit de transformatie van de jeugdzorg werken we meer en meer wijkgericht en bieden we daar waar nodig gespecialiseerde GGZ-zorg, zowel in een licht behandelaanbod (korte, klachtgerichte modules) als in een zwaar behandelaanbod (inzicht gevende therapieën). Dit doen we in nauwe samenwerking met het veld/sociaal domein en ketenpartners in onze regio. Vanuit diverse samenwerkingsverbanden, Initiatief Jeugdhulp Zuid-Limburg (www.ijzlimburg.nl) en Jong EN Sterk (www.jenshelpt.nl) bieden we integrale zorg en ontwikkelen we met ketenpartners toekomstbestendige en duurzame zorg.

Past deze functie bij jou?
Als manager Bedrijfsvoering werk je in een MT-team nauw samen met je collega manager Bedrijfsvoering en 2 managers Zorg. Je bent betrokken bij de poli / de deeltijdbehandeling, verdeeld over de locaties Maastricht en Heerlen. Bovendien ben je de functioneel leidinggevende voor de collega’s die werkzaam zijn binnen JENS. In totaal gaat het om ongeveer 81 medewerkers. Je ondersteunt en faciliteert de teams op het vlak van inhoud en bedrijfsvoering door het communiceren van heldere kaders, efficiënte inrichting van het zorgproces en doelgerichte behandeling. In het kader van zelforganisatie ben je betrokken en faciliterend zodat jouw medewerkers goede kwaliteit van zorg leveren, gemotiveerd zijn en hun ideeën voor innovatie verder uit kunnen werken binnen de gestelde financiële kaders.

Als één van de managers Bedrijfsvoering lever jij een bijdrage om de toekomst van de jeugdzorg op een innovatieve manier toekomstbestendig te maken. Dit doe je met een management- en directieteam die zowel intern inhoudelijke ontwikkelingen vormgeven als met andere instanties in diverse jeugdzorgnetwerken fungeren (Initiatief Jeugdhulp Zuid-Limburg en Jong EN Sterk). Je gaat op diverse fronten uitdagingen aan om de doelstelling “elke jongere krijgt tijdig de juiste zorg op de juiste plek” te realiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opzet van een geïntegreerd aanbod behandeling-begeleiding-ketenzorg waarbij continuïteit gewaarborgd wordt, leren van leeftijdsgenoten in groepsaanbod, systemische benadering in de thuissituatie en online behandelaanbod.

Naast de werkzaamheden binnen Kind & Jeugd zoek je de samenwerking op met andere managers binnen Mondriaan om initiatieven voor innovatie en optimalisatie van de zorg samen in gang te zetten. Uiteraard zet je deze stappen in samenspraak met de sectordirecteur en het zorgmanagement, die op inhoud en bedrijfsvoering meesturen op het realiseren van deze uitdaging. Kwaliteit van zorg, gemotiveerde medewerkers, innovatie in de praktijk en efficiënte bedrijfsvoering zijn de uitdagingen in deze functie.

Dit neem je mee
  • Hbo+/universitair werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde bedrijfskundige of bestuurskundige opleiding;
  • Ervaring in een leidinggevende functie, met voorkeur binnen de zorg;
  • Je toont initiatief en beschikt over een positieve werkhouding;
  • Je bent in staat om een balans aan te brengen in goede zorg en een gezonde bedrijfsvoering;
  • Je kunt medewerkers meenemen in alle ontwikkelingen binnen jeugdzorg;
  • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van jeugdzorg en het jeugdzorglandschap van Zuid-Limburg of je bent in staat om je hier snel in te verdiepen;
  • Je bent in staat om met alle disciplines (intern en extern) samen te werken. Het onderhouden van contacten is een tweede natuur.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €4.108,-- en maximaal €6.264,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 65 - CAO GGZ, kernfunctie RVE manager). Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Thijs van Wetten, Directeur Kind & Jeugd, bereikbaar op het nummer 06-50161541.

Solliciteren kan tot 23 mei 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast kunnen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.