De Zorggroep zoekt een

Manager Finance

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Ouderenzorg
Klaar voor werk met impact? Ben jij een ervaren manager die de verbinding legt met de zorg en energie krijgt van structureren en optimaliseren? Lees dan verder!

Wat ga je doen?
Als Manager Finance ben je verantwoordelijk voor de afdeling Finance binnen De Zorggroep, bestaande uit ongeveer 25 medewerkers en onderverdeeld in verschillende bedrijfsonderdelen.

Je bent lid van het MT en mede verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de Ondersteunende Dienst als geheel. Daarbij kijk je breder dan alleen jouw afdeling en houd je je blik op de toekomst gericht. Als Manager Finance kom je midden in een transitiefase van jouw afdeling terecht. We zijn daarom op zoek naar een ervaren manager die hier zijn hand niet voor omdraait. Je bent eindverantwoordelijk voor financial control, business control, adviseurs, vakspecialisten en operationeel team. Jouw inspirerend leiderschap, autonomie en frisse blik leveren hier direct een bijdrage aan!

Je houdt je bezig met het ontwikkelen en implementeren van tactisch en strategisch beleid en waar nodig pak je de leiding bij projecten, jouw ervaring in procesmanagement en vaardigheden als netwerker komen goed van pas! Verder werk je graag databewust. Je analyseert gegevens en stelt (management) rapportages op. Je volgt de ontwikkelingen zowel binnen als buiten de organisatie nauwlettend zodat je hierop kunt anticiperen en krijgt er energie van als er mooie stappen worden gezet!

Hoe zorgen wij voor jou?
Je geeft leiding aan de afdeling Finance, deze afdeling is onderdeel van de Ondersteunende Diensten. Deze functie valt onder directe leiding van de directeur Ondersteunende Diensten.

Als Manager Finance bieden wij je een contract aan voor 36 uur per week. Je wordt ingeschaald op basis van kennis en ervaring binnen de cao VVT, onderdeel hiervan is 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Wat maakt jou de juiste manager?
Je bent een resultaatgerichte en inspirerende manager met een ondernemende mentaliteit en werkt op basis van een strategische planning waarbij je de mens nooit uit het oog verliest. Je krijgt energie van het werken in een complexe organisatie en ziet mogelijkheden om ook in uitdagende situaties effectief en in verbinding met de diverse partijen te blijven werken.

Je hebt ambitie, visie en oog voor zowel proces als resultaat. Je bent integer, mens- en organisatiegericht, innovatief en communicatief sterk, toont karakter en hebt aantoonbare ervaring Finance breed. Je bent iemand die mensen in beweging krijgt en persoonlijk leiderschap, door middel van het voeren van de juiste gesprekken met je medewerkers, stimuleert.

De kernwaarden van De Zorggroep zijn gedurfd, gedreven en oprecht. Hier kun jij je volledig in vinden.

Verder belangrijk:
  • Universitair werk- en denkniveau (opleidingsachtergrond in de richting van Finance en/of Bedrijfseconomie)
  • Aantoonbaar ruime leidinggevende ervaring in een complexe omgeving en ruime ervaring in het werkveld van Finance in brede zin
  • Gevoel voor het politieke en bestuurlijke krachtenveld en de maatschappelijke omgeving waarin wordt geopereerd
  • Ervaring met transitie van organisatie en cultuur (verandermanagement)

Je beschikt over de volgende competenties:
  • Richting geven; ervoor zorgen dat resultaten worden behaald, doelen stellen met bijbehorende activiteiten, toetsen van voortgang en eventueel bijstellen.
  • Voorbeeldgedrag; eerlijkheid en betrouwbaarheid. Stimuleert een veilige sfeer.
  • Samenwerken; schept het juiste klimaat en levert een actieve bijdrage aan gezamenlijk resultaat. Schept randvoorwaarden voor een goede samenwerking, neemt verantwoordelijkheid voor het versterken van het groepsproces.
  • Leiderschap; richting en sturing geven aan de afdeling om resultaten te behalen. Geeft sturing, motiveert, stimuleert en coacht de collega’s van de afdeling. Staat open voor feedback en vraagt hier ook om.

Enthousiast geworden?
Enthousiast geworden over deze functie? Leuk! We ontvangen graag je sollicitatie. Eerst nog een aantal aanvullende vragen? Dan kun je terecht bij onze directeur Ondersteunende Diensten, Patrick Baltus via 06-13119977, voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Eefke Pennings, Teamleider Recruitment via eefke.pennings@dezorggroep.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De Zorggroep
Werken bij De Zorggroep

Werken bij De Zorggroep betekent een betekenisvolle invulling geven aan het leven van kwetsbare mensen en bijdragen aan de lokale samenleving. Samen met jou durven we te kijken naar wat past bij jou en wat jouw plek binnen De Zorggroep kan zijn.

Samen begint met jou.

Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorglocaties bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit Positieve Gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Samen met 5500 medewerkers en onze 2300 vrijwilligers zetten we ons dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Zo hebben we een medezeggenschapsraad, maar bijvoorbeeld ook een PAR (professionele adviesraad). De PAR geeft onafhankelijk, gevraagd en ongevraagd advies aan raad van bestuur over actuele werkinhoudelijke onderwerpen zoals het rookbeleid en kwaliteitsindicatoren. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt een bijdrage leveren en datgene doen waar hun hart ligt.