De Zorggroep zoekt een

Manager ICT

Dienstverband

36

Opleidingsniveau

WO, HBO+

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Thuiszorg, Ouderenzorg

Klaar voor werk met impact? Ben jij een ervaren people manager die de verbinding legt met de zorg en energie krijgt van innoveren? Lees dan verder!

Wat ga je doen?
Als Manager ICT ben je verantwoordelijk voor de dienstverlening van de afdeling ICT binnen De Zorggroep. Je bent lid van het MT en mede verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de Ondersteunende Dienst als geheel. De afdeling ICT bestaat uit ongeveer 23 fte’s aan vakspecialisten en adviseurs op de domeinen: service level management; security applicatiebeheer, business intelligence en informatieadvies. Zij ondersteunen de organisatie en leveren een belangrijke bijdrage aan het primair proces in nauwe samenwerking met belangrijke externe dienstverleners. Als leidinggevende van deze afdeling voer je het personeelsbeleid uit en ben je verantwoordelijk voor onder andere budgetbeheer, capaciteitsmanagement en ben je het boegbeeld in regionale (keten)samenwerkingen. Je  begrijpt als geen ander dat het belangrijk is om extern gericht te zijn. Jouw inspirerend leiderschap, autonomie en frisse blik leveren hier direct een bijdrage aan!

Jij bent de spin in het web tussen besluitvorming, beleidsontwikkeling en de koers van de organisatie en hebt direct contact met de directie en zorgmanagement, Raad van Bestuur en concern control maar vindt het ook belangrijk om te weten wat er speelt bij de medewerkers van de afdeling ICT. Je houdt je bezig met het ontwikkelen en implementeren van tactisch en strategisch beleid en bent altijd op zoek naar verbeteringen en interessante innovaties. Waar nodig pak je de leiding bij projecten, jouw ervaring in procesmanagement en vaardigheden als netwerker komen goed van pas! Verder werk je graag databewust. Je analyseert gegevens en stelt (management) rapportages op. Je volgt de ontwikkelingen zowel binnen als buiten de organisatie nauwlettend en krijgt er energie van als er mooie stappen worden gezet!

Hoe zorgen wij voor jou?
Als Manager ICT rapporteer je rechtstreeks aan de directeur van Ondersteunende Dienst en word je ingeschaald op basis van de cao VVT, FWG 65 met een salaris van maximaal €5.939,16 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week. We bieden je in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met een gemiddelde werkweek van 36 uur.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:
-Vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%)
- Focus op positieve gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze WerkWijzerWinkel met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
- Interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen
- Korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het “weg-na-het-werk”-programma
- Ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal

De sector Ondersteunende Dienst, creëert inzichten, volgt trends ondersteunt dan ook besluiten, en richt De Zorggroep naar een optimale samenwerking met als doel de organisatie klaar te maken voor de toekomst. In de Ondersteunende Dienst zijn de activiteiten op het gebied van HR, Financiën, IT, Cliënt, Facilitair, Kwaliteit & Veiligheid en Project & Management Ondersteuning ondergebracht. De raad van Bestuur wordt bijgestaan door een stafdienst concern control waarin HR, Financiën en Kwaliteit & Veiligheid vertegenwoordigd zijn. De directies voor intramurale zorg Noord- en Midden Limburg, het expertise en behandelcentrum en de extramurale zorg hebben eigen taakstellende autonomie. Zij werken samen met Ondersteunende Dienst.

Wat maakt jou de geschikte Manager ICT?
Je bent een echte inhoudsdeskundige als het gaat om informatievoorziening en ICT. Daarnaast volg je de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied in de zorg op de voet. eHealth en domotica kennen voor jou weinig geheimen! Je weet ruimte te geven aan innovaties en draagt zorg voor een hoog beschikbare, kwalitatieve IT-dienstverlening. Naast je ervaring en kennis in de ICT, zit hem dat vooral in je persoonlijkheid! Het vraagt daadkracht om binnen de kaders van beïnvloeding te komen tot resultaat in afstemming met collega’s. Niet alles ligt vast en is vastomlijnd, met het smeden van (externe) samenwerkingen en het leggen van dwarsverbanden worden informatie en handelen verbonden in een positieve lijn. De organisatie is gelaagd en kent haar eigen complexiteit en dat vraagt een continue vorm van alertheid en scherpe blik. Je bent van nature gestructureerd en weet met lef en visie te verbinden vanuit persoonlijke drijfveren en motieven. Je rust pas tot resultaten zijn behaald, of dat nu een inhoudelijk of een procesresultaat is. Daar krijg je energie van!

Als leidinggevende ben je mensgericht en sta je voor situationeel leiderschap. Tegelijkertijd heb je oog voor detail, weet je risico’s in een vroeg stadium te herkennen en betrek je de juiste mensen. Je hebt oog voor de ontwikkeling van je mensen en faciliteert dit. Bij jou weten collega’s waar ze aan toe zijn. Je bent duidelijk in je communicatie, bent empathisch en hebt een hoog aanpassingsvermogen.

Verder belangrijk:
- academisch werk- en denkniveau en ruime aantoonbare ervaring als manager ICT in een complexe organisatie
- kennis van relevante wet- en regelgeving, overheidsnormen en zorg
- kennis van informatiebeveiliging & risico management

Informatie
Enthousiast geworden? We ontvangen graag je sollicitatie! Heb je eerst nog een paar vragen? Neem dan contact op met Sharon Lubbers, recruitment adviseur via sharon.lubbers@dezorggroep.nl .

Over De Zorggroep
De Zorggroep is met bijna 6000 medewerkers een van de grootste werkgevers van Limburg. Door het brede pakket aan dienstverlening en de verscheidenheid aan applicaties en systemen zijn de informatiestromen zeer divers. De Zorggroep gaat mee met haar tijd en is op dit moment bezig met een sterke vernieuwing op het gebied van informatievoorziening (datagedreven werken) en innovatie (digitale transformatie).
In alle bedrijfsonderdelen staat de zorg voor de cliënten centraal. Als medewerker van de ondersteunende dienst werk je niet dagelijks direct samen met de cliënten. Het is echter wel noodzakelijk om altijd de toegevoegde voor de cliënten en onze medewerkers in ogenschouw te nemen. Professionele verantwoordelijkheid vinden we belangrijk binnen de Zorggroep. Er is dan ook veel ruimte voor eigen initiatief en het nemen van eigenaarschap en verantwoordelijkheid.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.