Maastro zoekt een

Manager Research

Dienstverband

32 - 36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen, Overige

Maastro kent vijf onderzoeksdivisies: Clinical Data Science, Physics Research, Clinical Research, Innovation Research en Maastro Lab, ieder aangestuurd door een hoogleraar. Daarnaast kent Maastro een Clinical Trial Office. De afdeling Research Affairs tot slot faciliteert en ondersteunt hoogleraren bij bijvoorbeeld grantaanvragen, onderzoekscontractering en valorisatietrajecten. Daarnaast coördineert de afdeling  het programma Topspecialistische Zorg (TZO), waarin we de implementatie van het patiëntparticipatieprogramma en de verduurzaming van onze onderzoeksfunctie realiseren.

Als manager Research vervul je samen met de wetenschappelijk directeur een leidende rol in het vormgeven van het wetenschappelijk beleid van Maastro. Hierin werk je intensief samen met de hoogleraren. Je rapporteert rechtstreeks aan de voorzitter Bestuursraad en je bent lid van de Directieraad. Ook participeer je in onder andere het Internal Review Board.

Samen met de wetenschappelijk directeur geef je leiding aan de hoogleraren. Daarnaast geef je hiërarchisch en functioneel leiding aan zowel het hoofd Clinical Trial Office, als de afdeling Research Affairs (4 beleidsmedewerkers en 1 secretaresse, ca 3,5 fte) en bent  daarmee eindverantwoordelijk voor het jaarplan en de doelen van de afdeling alsook verantwoordelijk voor de persoonlijke ontwikkeling van de teamleden.

Je adviseert en controleert onderzoekers met name op het gebied van contracten, financiële verantwoordelijkheid en raakvlak met strategische doelstellingen van Maastro. Intern ben jij hét aanspreekpunt voor alle vragen met betrekking tot onderzoekscontracten en valorisatie. Je bent de schakel tussen de onderzoekers en de (externe) juristen.

Je zorgt voor efficiënte en effectieve processen, producten en samenwerkingen op het gebied van onderzoek. Je formuleert beleid rondom processen en producten gelieerd aan onderzoek en innovatie (zoals Mendeley, Research data folders). Je onderzoekt mogelijke additionele geldstromen (subsidies, vermogensfondsen, sponsoring). Daarnaast ondersteun je bij het schrijven van de niet-wetenschappelijke onderdelen van subsidieaanvragen voor de onderzoeksdivisies. Bij toekenning van subsidies ondersteun je onderzoekers en hoogleraren bij het coördineren van onderzoeksprojecten van begin tot eind (contracten, bewaken projectadministratie en voortgang, verantwoording, interne/externe begroting). In samenwerking met de afdeling Business Control draag je ervoor zorg dat researchprojecten accuraat en tijdig worden afgerond, zowel intern als richting externe subsidiegevers zoals NWO, KWF, Eurostars en ZiN.

We zoeken een pro-actieve, stressbestendige en flexibele professional met een afgeronde promotie, bij voorkeur in de (bio) medische wetenschappen, geneeskunde of gezondheidswetenschappen. Ook ben je in het bezit van een BROK-certificering of bereid deze te behalen. Je hebt daarnaast aantoonbare werkervaring in (onderzoeks) management en je bent in staat om complexe projecten te overzien en aan te sturen. Kennis van wetenschappelijke werkmethoden, procedures en valorisatie is vereist.
Je voelt je als een vis in het water in een dynamische werkomgeving en je bent een echte netwerker die actief contacten opzoekt en onderhoudt. Jij bent in staat anderen te enthousiasmeren voor samenwerkingsprojecten. Je kunt onder tijdsdruk werken aan een veelheid van onderwerpen op een breed terrein en bent in staat om rationele, pragmatische en kordate beslissingen te maken. Daarnaast heb je een goed gevoel voor verhoudingen en kun je door middel van je improvisatievermogen aantoonbare resultaten bereiken. Je hebt affiniteit met budgettaire aspecten, contractbeheer en wetenschapscommunicatie. Tot slot heb je uitstekende communicatievaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels.

Wat biedt Maastro jou?

  • Een uitdagende functie in een professionele innovatieve en dynamische omgeving, in een academische setting:
  • De mogelijkheid om bij te dragen aan de zorg voor onze patiënten;
  • Ruimschootse mogelijkheden om je verder te ontwikkelen (opleiding, training, congressen);
  • Een dienstverband (naar keuze 32 - 36 uur/week) op basis van de CAO Ziekenhuizen; een werkschema van 4 x 9 is bespreekbaar.
  • In eerste instantie een jaarcontract, maar met de intentie tot een vast dienstverband;
  • Een salaris op basis van FWG schaal 70 (afhankelijk van relevante werkervaring max. € 6.887,-) en overige uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke kortingsregelingen voor onder andere diverse (zorg)verzekeringen, fietsaanschaf en sportabonnementen;
  • Deels thuiswerken is mogelijk, Maastro hanteert een hybride model.

Werklocatie: Maastricht

Meer informatie over deze vacature? Neem gerust contact op met Marc Vooijs, wetenschappelijk directeur, telefonisch via ons centrale telefoonnummer +31 (0)88-4455600.

Over Maastro: Maastro is een nationaal en internationaal gerenommeerde zorginstelling die de bestraling (radiotherapie) van oncologische patiënten voor de provincie Limburg verzorgt, vanuit de hoofdlocatie in Maastricht en vanuit haar dependance op de locatie van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Sinds januari 2019 behandelen we in ons nieuwe protonentherapie-centrum patiënten met protonentherapie; een innovatieve techniek waarmee de kans op bijwerkingen voor de patiënt aanzienlijk vermindert.

We leggen de verbinding tussen patiëntenzorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en doen dat met circa 350 medewerkers.

Als deze functie jou aanspreekt, kun je jouw motivatiebrief en curriculum vitae voor 25 mei 2022 uploaden in het sollicitatieformulier op onze website: www.maastro.nl (onder: jobs & academy).